Boekenplank:
Kies

Boeken van Jen Beagin

Jen Beagin is schrijver van proza en essays. Ze werkte jarenlang als schoonmaker tot ze op 35-jarige leeftijd besloot alsnog te gaan studeren. Ze behaalde haar master creatief schrijven aan de University of California, Irvine.

Meer over Jen Beagin

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Stofzuigen in het donker - Pretend I'm dead & Vacuum in the dark
  • De sekstypiste - Big Swiss

gedetailleerd overzicht

OverzichtStofzuigen in het donker

De zesentwintigjarige Mona is schoonmaker van beroep. Ze is onlangs verhuisd van de Oostkust van Amerika naar New Mexico voor een frisse start (na een ongezonde liefdesaffaire - een junk met de naam Mr. Getver, lang verhaal), maar haar pogingen om haar leven op de rails te krijgen, zijn vooralsnog mislukt.

Om te beginnen is er een nieuwe ongezonde liefdesaffaire, ditmaal met de ietwat labiele Mr. Duister – toevallig getrouwd met een van Mona’s schoonmaakcliënten. Dan is er het Hongaarse kunstenaars­echtpaar, ook cliënten, dat kennelijk meer wil van Mona dan alleen een fonkelend aanrecht. Die getroebleerde verhouding doet Mona weer denken aan de minder plezierige kanten van haar eigen jeugd (gescheiden ouders, pleeggezin, lang verhaal).

Heel even dreigt het cirkeltje helemaal rond te komen dankzij Mr. Duister - ware het niet voor de onverwachte veerkracht van Mona, een van de meest onaangepaste, hilarische hoofdpersonages in hedendaagse fictie.

Schrijver: Jen Beagin
Oorspronkelijke titel: Pretend I'm dead & Vacuum in the dark
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789025454593
Uitgever: Atlas Contact
De sekstypiste

Greta woont in een eeuwenoude, slecht geïsoleerde Hollandse boerderij in Hudson, New York. Ze vult haar dagen met het uittypen van therapiesessies voor een sekscoach die zichzelf Ohm noemt. Ze raakt in de ban van zijn nieuwste cliënte, een geremde, getrouwde vrouw met een heftig verleden. Greta, die zelf ook veel heeft meegemaakt, is gefascineerd door haar stoïcijnse, verfrissende houding ten opzichte van trauma.

Op een dag herkent Greta de stem van de vrouw in het honden-park. In paniek stelt ze zichzelf voor onder een valse naam en al snel raken ze in een explosieve affaire verwikkeld. Greta is meer zichzelf dan ze ooit bij iemand is geweest. Haar verliefdheid is sterker dan haar schuldgevoel over het bedrog, en ze zal er alles aan doen om de relatie in stand te houden.

Schrijver: Jen Beagin
Oorspronkelijke titel: Big Swiss
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789025473983
Uitgever: Atlas Contact