Boekenplank:
Kies

Boeken van Martyn van Beek

Meer over Martyn van Beek

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De strijders van Ta'ab
  • De visser van Hoi An
  • Engel zonder vleugels
  • Het verraad van Bali
  • Salomonsoordeel

Xander Duister

  1. De jacht van de wolf
Xander Duister

gedetailleerd overzicht

Overzicht



De strijders van Ta'ab

Een mysterieuze sekte in Dubai claimt de ruïnes van de verboden steden Sodom en Gomorra gevonden te hebben. Hun doel is eerherstel. Om dit te bereiken willen zij af van de moderne wolkenkrabbers, hotels en niet-oorspronkelijke inwoners. De boodschap die ze de wereld insturen is simpel: verlaat Dubai. Langzaam verandert het emiraat in een staat van anarchie.

Layne White en Barbara Walters van het Australische consulaat in Dubai nemen de onmogelijke taak op zich om deze nietsontziende en anonieme groep te ontmaskeren. Daarbij stuiten ze op persoonlijke geheimen uit hun eigen verleden. Als de situatie uit de hand loopt, vervaagt voor Layne de scheidslijn tussen goed en kwaad steeds meer.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789490085209
Ebook: 9789490085278
Uitgever: Het Boekenschap
De visser van Hoi An

Na een emotioneel zware tijd wil Nederlander Robert Valentijn maar één ding: verdwijnen. Hij hervindt zichzelf in het rustieke Hoi An.

Een mysterieuze moord in dit Vietnamese dorp zorgt voor een abrupt einde aan zijn vredige bestaan, want alleen Robert lijkt een motief te hebben. Als de lokale politiecommissaris hem tot hoofdverdachte maakt, gaat hij de confrontatie direct aan. Er ontstaat een gevaarlijk spel tussen hen, waarbij beiden tot het uiterste gaan om als overwinnaar uit de strijd te komen.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789490085292
Ebook: 9789490085490
Uitgever: Het Boekenschap
Engel zonder vleugels

Als Rob door Bureau Jeugdzorg de voogdij over zijn kind kwijtraakt, gaat hij over tot een drastische maatregel: hij ontvoert de dochter van gezinsvoogd Carla Kruiswijk. In ruil voor de dochter moet Kruiswijk op televisie bekendmaken dat ze tientallen kinderen onterecht uit huis heeft geplaatst. Ze bekent en een schok van verontwaardiging gaat door Nederland.

Rob heeft zijn doel bereikt en wil de dochter vrijlaten. Maar vanaf dat moment raakt hij volledig de controle over de situatie kwijt.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789086603824
Uitgever: Ellessy
Het verraad van Bali

Zo bang, wanhopig en machteloos had hij zich nooit eerder gevoeld. Zijn gedachten waren bij de jongen die hij nog niet zo lang kende, maar in de kamer naast hem vocht voor zijn leven. Hij móest iets doen...

Na de verschrikkingen van 2002 en 2005 is de angst voor nieuwe bomaanslagen op Bali verdwenen. De Nederlandse toerist Bart ontmoet de Australische surfer Mike tijdens een vakantie op het tropische eiland. Samen verkennen ze Bali en het beruchte nachtleven van Kuta.

Ongewild raken de jongens betrokken bij een complot om een nieuwe aanslag op het eiland te plegen. Opgejaagd door de op wraak beluste terroristen en de gealarmeerde Indonesische politie, kunnen ze niemand meer vertrouwen.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789490085094
Ebook: 9789490085261
Uitgever: Het Boekenschap
Salomonsoordeel

Een kort moment van onoplettendheid verandert het leven van Sanne en David Soesterberg voorgoed. Hun anderhalf jaar oude dochter Marit verdwijnt tijdens een dagje strand en blijft spoorloos.

Vijf jaar later zitten beiden emotioneel uitgeput aan de rand van de afgrond en besluiten ze hun laatste troef in te zetten: ze werken mee aan een tv-uitzending van misdaadjournalist Eric de Winter. Er komen honderden nieuwe tips binnen, waarvan enkelen leiden naar een klooster in Wallonië. De zoektocht brengt ze uiteindelijk naar het dorpje Vielsalm in Franstalig België. Alles wijst erop dat de zevenjarige geadopteerde dochter van het gezin Phillipart eigenlijk Marit Soesterberg is.

Dat is het begin van een enorm getouwtrek tussen Nederlandse en Belgische autoriteiten om de waarheid boven tafel te krijgen. Als het uiteindelijk allemaal te lang duurt is het Sanne Soesterberg die haar geduld verliest. Ze neemt het heft in eigen handen en gaat de confrontatie aan met de familie Phillipart.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086604029
Uitgever: Ellessy

Xander Duister



De jacht van de wolf

Als korporaal Xander Duister van het Korps Commandotroepen het einde van zijn diensttijd nadert, wordt hij gerekruteerd door de militaire inlichtingendienst, de MIVD. Zijn eerste opdracht is het opsporen van twee beruchte Russische FSB-agenten, die om nog onduidelijke redenen naar Nederland zijn gereisd en een groot gevaar vormen voor de binnenlandse veiligheid.

Xander ontdekt een link met een vermiste studente, die een wel heel bijzondere band met het Kremlin blijkt te hebben. Er ontstaat een kat- en muisspel met de Russen, die Xanders onervarenheid in het inlichtingenvak gebruiken om hun doel te bereiken.

Wanneer de Russen besluiten om hun laatste troefkaart uit te spelen komt Xander oog in oog te staan met een meedogenloze vijand.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021473475
Uitgever: Volt