Boekenplank:
Kies

Boeken van Martyn van Beek

Meer over Martyn van Beek

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Marit Vanström

Geboren: 1975

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De strijders van Ta'ab
  • De visser van Hoi An
  • Engel zonder vleugels
  • Het verraad van Bali
  • Salomonsoordeel

Xander Duister

  1. De jacht van de wolf

Grenzeloos (E-books)

  1. Het Jamaica dossier
  2. De vloek van de farao
  3. De wraak van Ngurah Rai
Xander Duister

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe strijders van Ta'ab

Een mysterieuze sekte in Dubai claimt de ruïnes van de verboden steden Sodom en Gomorra gevonden te hebben. Hun doel is eerherstel. Om dit te bereiken willen zij af van de moderne wolkenkrabbers, hotels en niet-oorspronkelijke inwoners. De boodschap die ze de wereld insturen is simpel: verlaat Dubai. Langzaam verandert het emiraat in een staat van anarchie.

Layne White en Barbara Walters van het Australische consulaat in Dubai nemen de onmogelijke taak op zich om deze nietsontziende en anonieme groep te ontmaskeren. Daarbij stuiten ze op persoonlijke geheimen uit hun eigen verleden. Als de situatie uit de hand loopt, vervaagt voor Layne de scheidslijn tussen goed en kwaad steeds meer.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789490085209
Ebook: 9789490085278
Uitgever: Het Boekenschap
De visser van Hoi An

Na een emotioneel zware tijd wil Nederlander Robert Valentijn maar één ding: verdwijnen. Hij hervindt zichzelf in het rustieke Hoi An.

Een mysterieuze moord in dit Vietnamese dorp zorgt voor een abrupt einde aan zijn vredige bestaan, want alleen Robert lijkt een motief te hebben. Als de lokale politiecommissaris hem tot hoofdverdachte maakt, gaat hij de confrontatie direct aan. Er ontstaat een gevaarlijk spel tussen hen, waarbij beiden tot het uiterste gaan om als overwinnaar uit de strijd te komen.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789490085292
Ebook: 9789490085490
Uitgever: Het Boekenschap
Engel zonder vleugels

Als Rob door Bureau Jeugdzorg de voogdij over zijn kind kwijtraakt, gaat hij over tot een drastische maatregel: hij ontvoert de dochter van gezinsvoogd Carla Kruiswijk. In ruil voor de dochter moet Kruiswijk op televisie bekendmaken dat ze tientallen kinderen onterecht uit huis heeft geplaatst. Ze bekent en een schok van verontwaardiging gaat door Nederland.

Rob heeft zijn doel bereikt en wil de dochter vrijlaten. Maar vanaf dat moment raakt hij volledig de controle over de situatie kwijt.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789086603824
Uitgever: Ellessy
Het verraad van Bali

Zo bang, wanhopig en machteloos had hij zich nooit eerder gevoeld. Zijn gedachten waren bij de jongen die hij nog niet zo lang kende, maar in de kamer naast hem vocht voor zijn leven. Hij móest iets doen...

Na de verschrikkingen van 2002 en 2005 is de angst voor nieuwe bomaanslagen op Bali verdwenen. De Nederlandse toerist Bart ontmoet de Australische surfer Mike tijdens een vakantie op het tropische eiland. Samen verkennen ze Bali en het beruchte nachtleven van Kuta.

Ongewild raken de jongens betrokken bij een complot om een nieuwe aanslag op het eiland te plegen. Opgejaagd door de op wraak beluste terroristen en de gealarmeerde Indonesische politie, kunnen ze niemand meer vertrouwen.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789490085094
Ebook: 9789490085261
Uitgever: Het Boekenschap
Salomonsoordeel

Een kort moment van onoplettendheid verandert het leven van Sanne en David Soesterberg voorgoed. Hun anderhalf jaar oude dochter Marit verdwijnt tijdens een dagje strand en blijft spoorloos.

Vijf jaar later zitten beiden emotioneel uitgeput aan de rand van de afgrond en besluiten ze hun laatste troef in te zetten: ze werken mee aan een tv-uitzending van misdaadjournalist Eric de Winter. Er komen honderden nieuwe tips binnen, waarvan enkelen leiden naar een klooster in Wallonië. De zoektocht brengt ze uiteindelijk naar het dorpje Vielsalm in Franstalig België. Alles wijst erop dat de zevenjarige geadopteerde dochter van het gezin Phillipart eigenlijk Marit Soesterberg is.

Dat is het begin van een enorm getouwtrek tussen Nederlandse en Belgische autoriteiten om de waarheid boven tafel te krijgen. Als het uiteindelijk allemaal te lang duurt is het Sanne Soesterberg die haar geduld verliest. Ze neemt het heft in eigen handen en gaat de confrontatie aan met de familie Phillipart.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086604029
Uitgever: Ellessy

Xander DuisterDe jacht van de wolf

Als korporaal Xander Duister van het Korps Commandotroepen het einde van zijn diensttijd nadert, wordt hij gerekruteerd door de militaire inlichtingendienst, de MIVD. Zijn eerste opdracht is het opsporen van twee beruchte Russische FSB-agenten, die om nog onduidelijke redenen naar Nederland zijn gereisd en een groot gevaar vormen voor de binnenlandse veiligheid.

Xander ontdekt een link met een vermiste studente, die een wel heel bijzondere band met het Kremlin blijkt te hebben. Er ontstaat een kat- en muisspel met de Russen, die Xanders onervarenheid in het inlichtingenvak gebruiken om hun doel te bereiken.

Wanneer de Russen besluiten om hun laatste troefkaart uit te spelen komt Xander oog in oog te staan met een meedogenloze vijand.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021473475
Ebook: 9789021473482
Uitgever: Volt

Grenzeloos (E-books)Het Jamaica dossier

Wanneer Reinier van Zanten, als voormalig rechercheur ‘zware delicten’, door een oud-collega wordt gevraagd om te helpen bij een spraakmakende zaak, gaat hij overstag. Al weken is Nederland in de ban van de twee tienermeiden Lotte en Amber, die tijdens hun vakantie op het Caraïbische eiland Jamaica spoorloos zijn verdwenen. Het onderzoek wil maar niet vlotten en de bezorgde families kunnen niet vertrouwen op voldoende aandacht van de lokale politie.

Reinier reist naar het tropische eiland waar hij wordt bijgestaan door de jonge Jamaicaanse agente Suzie Watmore. Samen brengen zij in kaart waar de twee vrouwen de dagen voor hun vermissing zijn geweest en wie ze hebben ontmoet. Al snel vinden ze een link met het megajacht van de Amerikaan William O’Neill, ook wel ‘de koning van Jamaica’ genoemd.

Samen met een lokale verslaggever en de excentrieke kapitein van een plezierboot starten ze een levensgevaarlijke zoektocht, waarbij ze stukje bij beetje een duister complot ontrafelen.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9781774537398
Uitgever: Kobo Originals
De vloek van de farao

Bij de marechaussee op Schiphol meldt een jonge reiziger zich met een opmerkelijke aangifte. Hij is zojuist teruggekeerd van een vakantie in Egypte en hoewel zijn vriendin Denize eigenlijk met hem op dezelfde vlucht had moeten zitten, geeft de jongen aan dat ze niet meer thuis zal komen. Na deze mededeling beroept hij zich op zijn zwijgrecht.

Meteen komt de Nederlandse justitie in actie door de voormalig rechercheur Reinier van Zanten naar de Egyptische badplaats Marsa Alam te sturen om daar de lokale politie te ondersteunen bij het onderzoek. Samen met een majoor van de Egyptische politie en de moeder van Denize probeert Reinier te achterhalen wat er met de vrouw gebeurd zou kunnen zijn.

Al snel wordt duidelijk dat de vakantie uit is gelopen op een nachtmerrie en dat de zoektocht naar Denize een ware race tegen de klok zal zijn.

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9781774537404
Uitgever: Kobo Originals
De wraak van Ngurah Rai

De Nederlandse zakenman Vincent van de Meerakker reist onder valse voorwendselen naar Bali, om daar een week in een luxe villa door te brengen met zijn minnares. Op de luchthaven krijgt hij echter de schrik van zijn leven als de douane drie kilo drugs in zijn bagage vindt. Hij beweert van niets te weten en denkt in de val te zijn gelokt door zijn echtgenote, die blijkbaar achter zijn plannen is gekomen.

Vanuit Nederland wordt gepensioneerd rechercheur Reinier van Zanten naar het eiland gestuurd om zijn landgenoot bij te staan, en te onderzoeken of de bewering van de zakenman de waarheid kan zijn. Samen met de Balinese advocate van Vincent ontdekt hij een bijzondere smokkelmethode, waardoor hij zelf het doelwit van de corrupte autoriteiten wordt. Is Reinier nog op tijd om de onschuld van Vincent te bewijzen en daarmee een dreigende doodstraf te voorkomen?

Schrijver: Martyn van Beek
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9781774537411
Uitgever: Kobo Originals