Boekenplank:
Kies

Boeken van Max Bentow

Max Bentow is acteur en schrijver.

Meer over Max Bentow

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Duitsland

Website: Max Bentow


Nils Trojan

  1. Bloed en veren - Der Federmann
  2. De poppenmaakster - Die Puppenmacherin

gedetailleerd overzicht

Nils TrojanBloed en veren

Als de Berlijnse politiecommissaris Nils Trojan naar een plaats van delict wordt geroepen, treft hij een gruwelijk schouwspel aan: een jonge vrouw beroofd van haar blonde haren, met een aan flarden gescheurde vogel op haar lichaam.

Terwijl Trojan de eerste getuigen probeert te spreken, wordt er een tweede moord gepleegd. Opnieuw is het slachtoffer blond en laat de 'verenman' een macabere groet achter in de vorm van een dode vogel.

Trojan hoopt via de jonge dochter van de vermoorde vrouw een aanwijzing te vinden, maar het meisje verdwijnt plotseling. Met hulp van de psychologe Jana Michels zoekt Trojan verder, en hij raakt steeds dieper getrokken in de zieke wereld van een gestoorde ziel.

Schrijver: Max Bentow
Oorspronkelijke titel: Der Federmann
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021446516
Uitgever: Q
De poppenmaakster

De Berlijnse inspecteur Nils Trojan moet een macabere zaak onderzoeken. In een kelder is het lijk van een jonge vrouw gevonden in een sarcofaag van opgedroogd schuim.

Trojan had al eens eerder met een soortgelijke zaak te maken. Poppenmaakster Josephin Maurer kon toen maar net van dit lot worden gered. De toenmalige dader is echter overleden. Is er sprake van een copycat? Of leeft de oorspronkelijke maniak toch nog?

Schrijver: Max Bentow
Oorspronkelijke titel: Die Puppenmacherin
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021455815
Uitgever: Q