Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Annemartien Berkelaar

Boeken van Annemartien Berkelaar

Annemartien Berkelaar heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Berkelaar is als regiodirecteur werkzaam bij een  kinderopvangorganistatie.

Meer over Annemartien Berkelaar

Genre: Roman

Nederland


Overzicht

  • De toekomst tegemoet
  • Opnieuw beginnen
  • Scheerlicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe toekomst tegemoet

Marieke groeit op in de schaduw van kasteel Sinderen en er in 1860 gaat ze in het kasteel werken. Ze is een ambitieuze vrouw, die op het landgoed leert hoe je ook kan leven. Als dochter van een pachtboer en een moeder die zwaar huishoudelijk werk doet op het kasteel, kent ze alleen een eenvoudig leven van hard werken.

Dan leert ze Berend kennen, een jonge man die een textielfabriek wil beginnen. De stoommachine is in opkomst en de wereld verandert, al verandert die in de Achterhoek niet zo snel mee. Marieke ontgroeit haar ouderlijk nest, maar kan haar weg in haar nieuwe wereld nog niet zo goed vinden.

Schrijver: Annemartien Berkelaar
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020537253
Ebook: 9789020537260
Uitgever: Z&K
Opnieuw beginnen

De komst van Thea in een dorp in de Achterhoek brengt veel teweeg. Haar minibieb in de tuin is al snel een groot succes en haar uitbundige persoonlijkheid zorgt ervoor dat ze makkelijk allerlei contacten legt.

Onder meer met Simone, een gescheiden vrouw die grotendeels in haar eentje verantwoordelijk is voor de zorg voor haar twee kinderen. Het ongewone duo krijgt een innige band en ze vormen voor elkaar een lichtpunt in een moeilijke tijd.

Schrijver: Annemartien Berkelaar
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401912600
Ebook: 9789401912617
Uitgever: Z&K
Scheerlicht

Al een paar weken nadat haar enige dochter Willemijn het huis uit is gegaan, mist Roos haar ontzettend. Ze probeert de eenzaamheid te verdrijven door zich op creatieve projecten te storten. Willemijn vindt dat ze superleuke dingen maakt en oppert het idee om een webshop te openen. Eerst denkt Roos dat niemand daarop zit te wachten, maar dan gaat ze het toch proberen. Het begint al snel te lopen.

Willemijn, die in Amsterdam studeert, ontmoet daar een jongen met wie ze een relatie krijgt. Op de verjaardag van dit vriendje maakt Roos kennis met zijn ouders. Ze wordt meteen smoorverliefd op zijn vader. Dat wil ze absoluut niet, maar ze kan het gevoel niet ontkennen.

Schrijver: Annemartien Berkelaar
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401915168
Ebook: 9789401915175
Uitgever: Z&K