Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Christa von Bernuth

Boeken van Christa von Bernuth

Meer over Christa von Bernuth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Duitsland

Website: Christa von Bernuth


Mona Seiler

  1. Stemmen - Die Stimmen
  2. Ontrouw - Untreu
  3. Familiezaak - Damals warst du still
  4. Gevoel van veiligheid - Innere Sicherheit

gedetailleerd overzicht

Mona SeilerStemmen
Een elite-internaat in de bergen, een serie raadselachtige moorden, en een vrouwelijke hoofdcommissaris die alleen voor de opvoeding van haar kind staat en die voortdurend de argwaan en afkeuring van haar mannelijke collega's moet ondergaan: in Stemmen introduceert auteur Christa von Bernuth haar hoofdpersoon Mona Seiler, moeder, echtgenote en hoofdcommissaris van politie.

Saskia Danner is dood. Haar lijk wordt gevonden in de bergen van Tirol, waar ze met haar man Michael en zijn leerlingen op schoolreisje was. De lijkschouwing laat geen twijfel: zij werd gewurgd met een stuk staaldraad. Er wordt snel een verdachte gevonden: haar echtgenoot Michael, leraar Frans een elitaire kostschool in Issing am Tegernsee, van wie bekend is dat hij haar al jarenlang mishandelt. Maar Danner heeft een alibi: zijn leerlingen verklaren dat zij op het moment van de moord met hem samen waren.

Konstantin Steyer is dood. Zijn vriendin vond hem in zijn woning. Deze artdirector van een van de grootste reclamebureaus van München werd gewurgd met een stalen draad. Hetzelfde moordwapen als waarmee Saskia is omgebracht?

Om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, reist hoofdcommissaris Mona Seiler naar Issing. Maar het onderzoek verloopt traag. Zo traag, dat sommigen van haar collega's, die er moeite mee hebben dat er een vrouw aan het hoofd van een moordonderzoek staat, suggereren dat deze zaak voor haar misschien wat te hoog gegrepen is...
Schrijver: Christa von Bernuth
Oorspronkelijke titel: Die Stimmen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789061120544
Uitgever: Karakter
Ontrouw
In de tuin van een verlaten huis wordt het lijk van een man gevonden. Als hoofdcommissaris Mona Seiler van vakantie terugkomt, is de identiteit van het slachtoffer al bekend: het is Thomas Belolavek, de eigenaar van een softwarebedrijf.

Van zijn vrouw Karin en hun dochter Maria ontbreekt elk spoor. En ook een motief voor de moord is niet te vinden: de Belolaveks lijken een geliefd en voorbeeldig gezinnetje te vormen. Maar dan komt de geruchtenmachine op gang. Karin Belolavek zou een jonge minnaar gehad hebben.

Mona's naspeuringen voeren haar naar de aantrekkelijke kleine crimineel Milan Farkas, die ooit vanwege moord op zijn vriendin in de jeugdgevangenis heeft gezeten.

Was Farkas de minnaar van Karin Belolavek en de moordenaar van haar man? Heeft Karin Belolavek opdracht tot de moord gegeven, of is ze zelf het slachtoffer geworden van een verboden liefde? En welke rol speelt Karins dochter Maria in dit familiedrama?
Schrijver: Christa von Bernuth
Oorspronkelijke titel: Untreu
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789061120643
Uitgever: Karakter
Familiezaak
In de rug van het lichaam dat undercoveragent David Gerulaitis voor een discotheek vindt, is met een mes een woord gekerfd. De identiteit van de dode is snel achterhaald: het is de zoon van de bekende familietherapeut Fabian Plessen.

Maar nauwelijks is Mona Seiler met het onderzoek begonnen, of ze wordt alweer naar een volgende plaats delict geroepen, waar ook een lijk met macabere inkervingen ligt... De twee woorden op de lichamen lijken het begin van een zin te vormen en het is duidelijk dat dit het werk is van een seriemoordenaar.

Als blijkt dat ook het tweede slachtoffer in relatie stond tot Fabian Plessen, besluit Mona om agent David Gerulaitis in een van de door deze goeroe geleide therapiegroepen te laten infiltreren. Want ze wantrouwt Pleesen steeds meer, terwijl ze ook het onbestemde gevoel heeft dat er iets belangrijks is dat ze over het hoofd ziet...
Schrijver: Christa von Bernuth
Oorspronkelijke titel: Damals warst du still
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061123729
Uitgever: Karakter
Gevoel van veiligheid
Begin jaren tachtig. Een gure novemberdag aan de Oostzee. Het lichaam van een vrouw spoelt aan, een kogelgat in haar achterhoofd. Het lijkt een uitgemaakte zaak: de vrouw wordt als Hanna Schön geïdentificeerd, en ze is door de kustwacht doodgeschoten omdat ze probeerde de DDR te ontvluchten.

Maar dan komt agent Martin Beck erachter dat het kaliber van het moordwapen met geen enkel overheidswapen overeenstemt en bovendien lijkt Hanna Schön niet de vrouw te zijn voor wie ze zich jarenlang heeft uitgegeven. Kort daarna wordt Beck door de binnenlandse veiligheidsdienst van de zaak afgehaald, zonder enige verklaring.

Maar dan kan hij allang niet meer terug en hij zet zijn onderzoek op eigen initiatief voort, waarbij hij op een complot van aanzienlijke omvang stuit, dat de gewelddadige dood van de vrouw ver te buiten gaat en waarbij twee geheime diensten betrokken zijn...
Schrijver: Christa von Bernuth
Oorspronkelijke titel: Innere Sicherheit
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789061121060
Uitgever: Karakter