Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Dominique Biebau

Boeken van Dominique Biebau

Dominique Biebau werkte als eindredacteur en radiojournalist. Tegenwoordig is hij leraar Nederlands en Engels op een middelbare school.

Meer over Dominique Biebau

Genres: Roman, Thriller / Spanning

Geboren: 1977

België

Website: https://dominiquebiebau.wordpress.com/


Overzicht

  • IJslands gambiet
  • Russisch voor beginners
  • Trage wegen

gedetailleerd overzicht

OverzichtIJslands gambiet

Meestervervalser, spion en schaker. Maxim Boelgakov, bijgenaamd 'de man zonder handschrift', heeft vele gezichten - en vijanden. Als hij vermoord teruggevonden wordt in een hotelkamer in Reykjavik, dreigt een internationaal conflict.

Een anonieme speurder stort zich op de zaak. Zijn enige aanwijzing is een cryptisch manuscript waarin Boelgakov zijn moordenaar aanwijst. Jammer genoeg ontbreekt een cruciaal stuk van de tekst. De tijd loopt. Gelukkig zijn de nachten bijzonder lang in Reykjavik...

Schrijver: Dominique Biebau
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789460010682
Ebook: 9789460013164
Uitgever: Vrijdag
Russisch voor beginners

Om zijn job niet te verliezen, volgt Maarten noodgedwongen een avondcursus Russisch. Tijdens die lessen ontmoet hij het schijnbaar gelukkig getrouwde koppel Lore en Diederik. Zij volgen de cursus om hun droom waar te maken: een telegeleid bezoek aan de Kungur-grotten in Rusland.

Hun leraar is de excentrieke, nationalistische Rus Pavel. Al snel snijden spanningen door de groep wanneer blijkt dat niet alleen de leraar, maar ook Maarten voor de charmes van Lore valt. Wanneer het koppel op grottenavontuur vertrekt, weten ze allemaal dat dit een fataal keerpunt in hun leven zal worden.

Schrijver: Dominique Biebau
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789460017766
Ebook: 9789460017773
Uitgever: Vrijdag
Trage wegen

Blaarbeek, een klein Brabants dorpje. Andries is een jonge, idealistische, maar ook extreem onhandige leerkracht. Na een banaal ongeval op de holle weg stelt hij zich kandidaat voor de lokale verkiezingen en raakt - tegen alle verwachtingen in - verkozen als gemeenteraadslid.

Daar krijgt hij het aan de stok met machtsgeile gemeentesecretarissen, dubieuze aannemers, mondige burgers, de lokale middenstand en zijn eigen partijbestuur. Ook privé eist de politiek een zware tol. Andries beseft al gauw dat politiek een spel van trage wegen is...

Schrijver: Dominique Biebau
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789460012006
Ebook: 9789460012068
Uitgever: Vrijdag