Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Bjurwald

Meer over Lisa Bjurwald

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1978

Geboorteland: Zweden

Website: Lisa Bjurwald


Overzicht

Tot as
Rebecka bekeek het wapen een paar seconden voordat ze de gravure ontdekte. 666, het nummer van Het Beest. De Duivel was aangekomen in Värmland.

Stockholm, Zweden. Agente Rebecka Born heeft eindelijk de kans gekregen waar ze al jaren op wacht: ze is gevraagd om lid te worden van een elite-eenheid binnen de politie die zich richt op het bestrijden van terrorisme en georganiseerde misdaad. Haar eerste zaak: het onderzoek naar de mysterieuze moord op twee vrouwen die gruwelijk verminkt en verbrand zijn gevonden bij de Klarälven-rivier. Wanneer ze aankomt in het pittoreske maar zeer geïsoleerde Värmland, wordt ze geconfronteerd met een dreiging die ze nog niet eerder is tegengekomen. Een dreiging die niet met doorsnee-politiemethoden bestreden kan worden en die haar oorsprong vindt in eeuwenoude rituelen, op een ander continent.

Wat is de anonieme slachtoffers overkomen? Zijn ze doelwit geworden van racistisch geweld dat recent opgelaaid is vanwege de plaatsing van vluchtelingen in een oud landhuis? Of zijn er misschien dingen gaande die te maken hebben met schimmige mensensmokkelaars en criminele netwerken die alles en iedereen vanuit de schaduwen in de gaten houden? Naarmate het onderzoek vordert, ontdekt Rebecka een onheilspellende connectie tussen het landhuis en haar eigen verleden.

Schrijver: Lisa Bjurwald
Oorspronkelijke titel: Tills bara aska återstår
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045213637
Ebook: 9789045214634
Uitgever: Karakter