Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Blaine

Meer over Michael Blaine

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Sneeuwblind
In een afgelegen zomerhuis op het ingesneeuwde platteland houdt een jongeman het gezin waarin hij is opgegroeid in gijzeling. Terwijl hun leven op het randje van de dood balanceert, moeten de gezinsleden de harde realiteit onder ogen zien - dat waanzin dichterbij is dan we willen weten, en dat die zelfs kan ontspruiten aan ons eigen vlees en bloed.

Zoals veel schokkende gebeurtenissen begint alles met een kleine beoordelingsfout. Maurice Coleman wordt vervroegd vrijgelaten uit de inrichting waar hij wordt verpleegd wegens schizofrenie. Nadat hij zijn medicijnen heeft weggegooid, gaat Maurice door de bittere kou en de sneeuw op weg naar het afgelegen huis van zijn ouders. Daar wordt duidelijk wat de gevolgen van zijn ziekte zijn voor het verscheurde gezin, waarin zowel angst als liefde voor hem heerst.

Moira, zijn moeder, is van hem vervreemd en biedt hem weinig troost. Nathan, Moira's ex-echtgenoot, overstelpt zijn zoon met een alles verstikkende liefde. Zijn jongere zus Crissie kan haar diepe verachting voor Maurice nauwelijks verbergen. En dan is er nog Vince, een buitenstaander met een geheim, die uiteindelijk betrokken raakt bij de laatste, allesbepalende confrontatie.
Schrijver: Michael Blaine
Oorspronkelijke titel: The desperate season
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041405470
Uitgever: Ambo | Anthos