Boekenplank:
Kies

Boeken van Audrey Blake

Audrey Blake is het pseudoniem van twee schrijfsters die elkaar ooit ontmoet hebben toen zij beiden finalist waren bij een schrijfwedstrijd. Ze schrijven apart onder hun eigen naam en samen onder de naam Audrey Blake. Jaima Fixsen komt uit Canada en Regina Sirois uit de Verenigde Staten.

Meer over Audrey Blake

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Jaima Fixsen & Regina Sirois

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Audrey Blake


Nora Beady

  1. De assistente van de chirurg - The girl in his shadow
  2. Het hospitaal van leven en dood - The surgeon's daughter

gedetailleerd overzicht

Nora BeadyDe assistente van de chirurg

Londen, 1845. Nadat haar hele familie is overleden aan cholera, groeit Nora Beady op bij chirurg Horace Croft. Daar ontwikkelt ze zich tot een onmisbare assistente: ze plaatst hechtingen, maakt anatomische illustraties en voert experimenten uit. Alles in het diepste geheim, want het is voor vrouwen streng verboden om geneeskunde te beoefenen.

Wanneer dokter Daniel Gibson de praktijk komt versterken, moet Nora een rol spelen die ze tot dusver niet kende: die van keurige jongedame. Een belangrijke medische ontdekking plaatst haar voor een onmogelijke keuze: onzichtbaar blijven en haar mannelijke collega’s de eer geven, of laten zien wat ze kan, met alle gevolgen van dien?

Schrijver: Audrey Blake
Oorspronkelijke titel: The girl in his shadow
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029734370
Ebook: 9789029734387
Uitgever: Kok
Het hospitaal van leven en dood

Nora verblijft in Bologna om als enige vrouwelijke studente te worden opgeleid tot arts, een unicum in de negentiende eeuw.

Alles verandert wanneer Nora haar krachten bundelt met de vrouwelijke arts Magdalena Morenco. Samen ontwikkelen ze een nieuwe techniek om veilig een keizersnede te kunnen uitvoeren. Hun werk heeft de potentie om levens te redden, of hun carrière te verwoesten...

Schrijver: Audrey Blake
Oorspronkelijke titel: The surgeon's daughter
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029735513
Uitgever: Kok