Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Valerie Blumenthal

Boeken van Valerie Blumenthal

Valerie Blumenthal is schrijfster van meerdere succesvolle spannende romans. In 2013 werd bij haar PCA (Posterieure corticale atrofie, een zeldzame vorm van dementie) vastgesteld. Kenmerkend voor PCA is dat niet het geheugen, maar de relatie tussen ogen en hersens als eerste wordt aangetast. Men ziet dingen niet, herkent ze niet of kan ze niet van elkaar onderscheiden. Sinds haar diagnose is Blumenthal werkzaam als vrijwilliger voor de Alzheimer's Research UK en probeert zij meer bekendheid voor deze zeldzame vorm van dementie te krijgen.

Meer over Valerie Blumenthal

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Bewaar mijn geheim - Important things
  • De nacht gaat voorbij - Moth in amber
  • Geef me de tijd - Broken time
  • Mijn naam is Hannah - Saturday's child

gedetailleerd overzicht

OverzichtBewaar mijn geheim

De deur naar het kantoor staat op een kier. Met een misselijkmakende schok dringt het tot de jonge vrouw door dat ze het over háár hebben...

Frankie, juriste en alleenstaande moeder in Londen, had nooit verwacht dat haar baas haar zó zou laten vallen.

Diep gekwetst door zijn harteloze woorden besluit ze diezelfde avond nog wraak te nemen, zoals alleen een vrouw dat kan. Het gevolg is oneervol ontslag en misschien zelfs gevangenisstraf.

Frankie begrijpt dat ze haar carrière wel kan vergeten. Maar wat moet er van haar negenjarige dochter terechtkomen? Bonnie is niet als andere kinderen en heeft veel zorg nodig. Frankie kan en mag niet opgeven.

Schrijver: Valerie Blumenthal
Oorspronkelijke titel: Important things
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044326970
Uitgever: The House of Books
De nacht gaat voorbij

Plotseling verandert haar leven, door de verdwijning van haar man...

Pascale Woodward kan niet slapen. Haar man Toby, die huisarts is, blijft na een patiëntenbezoek wel erg lang weg. Er raast een zware storm over het Engelse platteland en Pascale wordt steeds ongeruster. De volgende ochtend schakelt zij de politie in.

Pas na enkele dagen wordt Toby's auto gevonden in een naburig bos. Er zijn geen sporen van geweld, men vindt wel een lippenstift in het dasboardkastje. En de raadselachtige naam "Tina" in zijn agenda.

De dagen worden weken, maanden. Toby blijft vermist. Pascale gaat door een hel. Leeft haar echtgenoot nog?

Op een dag staat er een jonge vrouw op de stoep die haar doordringend aankijkt. Ze voelt de grond onder haar voeten wegzinken...

Schrijver: Valerie Blumenthal
Oorspronkelijke titel: Moth in amber
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044307528
Uitgever: The House of Books
Geef me de tijd

Hij kent haar grootste geheim...

Eirian Mortimer heeft een minnaar. Zij is van plan haar echtgenoot te verlaten.

Paul is altijd goed voor haar geweest, maar het lijkt wel of hij ook iets te verbergen heeft. Eirian kan zijn emotionele afstandelijkheid geen dag langer verdragen. Tijdens een etentje ter gelegenheid van hun achtjarige huwelijk, moet zij Paul vertellen dat ze bij hem weggaat, hoe moeilijk dat ook zal zijn.

Op weg naar het restaurant krijgt Paul een auto-ongeluk en raakt verlamd. In de maanden die volgen blijft Eirian bij hem. En eindelijk praten zij echt met elkaar.

Eirian komt tot de ontdekking dat Paul veel meer van haar weet dan ze altijd heeft gedacht. Hij kent zelfs haar grootste geheim...

Schrijver: Valerie Blumenthal
Oorspronkelijke titel: Broken time
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044313826
Uitgever: The House of Books
Mijn naam is Hannah

Plotseling verandert haar leven, door de glimlach van een kind...

Isabella, een zelfstandige jonge vrouw, heeft haar leven goed op orde. Tot ze op een dag een klein meisje in een wandelwagentje voor een winkelcentrum ziet zitten. Niemand trekt zich iets van de peuter aan en Isabella neemt haar in een opwelling mee naar huis.

Daar ontdekt ze tot haar schrik dat het kind duidelijke sporen van mishandeling vertoont. Ook vindt Isabella een briefje vastgespeld op haar kleren met de woorden: 'Mijn naam is Hannah. Wie mij vindt mag me houden.'

Dat doet Isabella dan ook, niet vermoedend welke enorme problemen zij zich met deze beslissing op de hals haalt.

Schrijver: Valerie Blumenthal
Oorspronkelijke titel: Saturday's child
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044303759
Uitgever: The House of Books