Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Anne Cathrine Bomann

Boeken van Anne Cathrine Bomann

Anne Cathrine Bomann is psychologe en woont in Kopenhagen. Ook is ze twaalfvoudig Deens kampioen tafeltennis. Eerder schreef Bomann poëzie en een handboek over jongeren en schizofrenie.

Meer over Anne Cathrine Bomann

Genre: Roman

Geboren: 1983

Geboorteland: Denemarken

Website: Anne Cathrine Bomann


Overzicht

  • Agathe - Agathe
  • Blauwe tonen - Blå toner

gedetailleerd overzicht

OverzichtAgathe

Een psychiater in Parijs staat op het punt om met pensioen te gaan. Hij telt de maanden af. Tot zijn grote ergernis heeft zijn secretaresse nog een nieuwe patiënte aangenomen. Een Duitse vrouw die Agathe heet. Maar juist deze Agathe houdt hem een spiegel voor en hij raakt door haar gefascineerd.

Dan neemt zijn secretaresse ook nog verlof op vanwege persoonlijke omstandigheden en wordt hij geconfronteerd met zijn eigen zwakke plekken. Is het te laat voor deze 71-jarige om zijn bestaan in nieuw licht te zien?

Schrijver: Anne Cathrine Bomann
Oorspronkelijke titel: Agathe
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789056726188
Ebook: 9789044977554
Uitgever: Signatuur
Blauwe tonen

Verdriet is de pijn die we voor de liefde betalen...

Het hart van Elizabeth is gebroken als haar zoontje overlijdt aan een ernstige hartafwijking. Een aantal jaar later ontwikkelt het farmaceutische bedrijf waar ze werkt als eerste ter wereld een pil om langdurige rouw en verdriet te genezen.

Professor Thorsten Gjeldsted, die de werking ervan onderzoekt aan de universiteit van Aarhus, denkt dat de data gemanipuleerd worden om een nare bijwerking van het medicijn te maskeren. Samen met twee studenten probeert hij te achterhalen wie erachter zit en wat er aan de hand is.

Schrijver: Anne Cathrine Bomann
Oorspronkelijke titel: Blå toner
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789056727208
Uitgever: Signatuur