Boekenplank:
Kies

Boeken van Mirko Bonné

Meer over Mirko Bonné

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Duitsland

Website: Mirko Bonné


Overzicht

  • Hoe wij verdwijnen - Wie wir verschwinden
  • IJskoude hemel - Der eiskalte Himmel

gedetailleerd overzicht

OverzichtHoe wij verdwijnen
Raymond, sinds kort weduwnaar, ontvangt na veertig jaar een brief van zijn jeugdvriend Maurice. Die brief voert hem terug naar hun gezamenlijk verleden: als kleine jongens in een Zuid-Frans dorp bouwden ze jarenlang aan hun 'verdwijnmachine', een lorrie waarmee ze samen de wereld in zouden trekken.

Maar precies op de dag waarop hun reis moest beginnen, verongelukt vlakbij Nobelprijswinnaar Albert Camus. Hun droom valt in duigen, zeker wanneer Maurice onverwacht Raymonds vriendinnetje op hun lorrie mee wil nemen.

Raymond is het verraad van toen nooit vergeten, maar hoe kan hij weten dat Maurice nog meer op te biechten heeft?
Schrijver: Mirko Bonné
Oorspronkelijke titel: Wie wir verschwinden
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021439457
Uitgever: Querido
IJskoude hemel
Augustus 1914. Terwijl Europa zich opmaakt voor de 'Grote Oorlog' begint sir Ernest Shackleton aan een gewaagde expeditie: hij wil te voet de Zuidpool oversteken.

Doordat de Antarctische zomer korter blijkt dan normaal wordt zijn schip, de Endurance, maandenlang ingesloten door het pakijs - ijs dat het schip uiteindelijk zal verbrijzelen. Voor de achtentwintig leden van het expeditieteam begint daarmee een levensgevaarlijk avontuur: voortgedreven door honger en kou gaan zij op zoek naar de bewoonde wereld.

IJskoude hemel is gebaseerd op historische feiten. Mirko Bonné beschrijft de legendarische Imperial Trans-Atlantic Expedition en richt zich daarbij vooral op de onderlinge relaties tussen Shackleton en zijn mannen, die meer dan zeshonderd dagen de grootste ontberingen doorstonden.
Schrijver: Mirko Bonné
Oorspronkelijke titel: Der eiskalte Himmel
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021437422
Uitgever: Querido