Boekenplank:
Kies

Boeken van Oliver Bottini

Meer over Oliver Bottini

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Duitsland

Website: Oliver Bottini


Louise Boni

  1. Moord in de schaduw van Zen - Mord im Zeichen des Zen
  2. Moordzomer - Im Sommer der Mörder

gedetailleerd overzicht

Louise BoniMoord in de schaduw van Zen

In Liebau, een klein dorp waar nooit iets gebeurt, duikt in het besneeuwde landschap een Aziatische monnik op, ondanks de bittere winterkou slechts gekleed in een pij en op sandalen. Zijn plotselinge verschijning brengt beroering. Niemand kent hem, niemand heeft hem eerder gezien. Waar komt hij vandaan? Wat is er met hem aan de hand? Het wordt duidelijk dat hij gewond is en op de vlucht, maar de monnik wil niet praten.

Hoofdcommissaris Louise Boni wordt ingeschakeld om te achterhalen wat er met de man is gebeurd. Samen met twee mannelijke collega’s volgt zij het spoor van de raadselachtige monnik. Zij overnacht met hem onder de blote hemel, haar twee collega’s volgen het duo op een afstand. De avond daarop is haar ene collega vermoord, de andere zwaargewond en de monnik verdwenen.

Louise Boni neemt tijdens het onderzoek grote risico’sm te groot volgens haar superieuren. Die grijpen haar alcoholprobleem aan om haar tijdelijk van het onderzoek te halen. Maar Boni gaat onverschrokken op eigen kracht verder. Ze slaagt erin om het mysterie van de monnik te ontsluieren. Wat ze ontdekt, tart elke verbeelding.

Hoofdcommissaris Louise Boni is geen superheldin, maar een vrouw van vlees en bloed die worstelt met haar verleden. Ze tracht de spoken uit haar verleden te verjagen met alcohol en alleen haar doorzettingsvermogen, zelfkennis en scherpe intuïtie redden haar van de ondergang.

Schrijver: Oliver Bottini
Oorspronkelijke titel: Mord im Zeichen des Zen
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022321829
Uitgever: Manteau
Moordzomer

Kirchzarten is een klein, vreedzaam stadje in het Zwarte Woud. Tot er op een dag een schuur in vlammen opgaat en het vredige landschap in een inferno verandert. De idylle van Kirchzarten blijkt bedrieglijk te zijn: onder het schuurtje heeft een onbekende een illegale opslagplaats voor wapens aangelegd. Wie heeft ze daar verborgen? En wie heeft de schuur tot ontploffing gebracht?

Deze vragen houden niet alleen hoofdcommissaris van Freiburg Louise Bonì bezig, maar ook de mannen van de lokale en federale recherche en de geheime inlichtingendienst. Louise, die net een ontwenningskuur in het boeddhistische zenklooster achter de rug heeft, kan op nog slechts weinig vertrouwen rekenen bij haar collega's. Hoewel haar familie-, relatie- en alcoholproblemen haar nog af en toe doen duizelen, ontdekt en onderzoekt ze doelgericht alle sporen.

Uiteindelijk valt ze in de klauwen van de daders en wordt ze getuige van de uiterst dubieuze methodes van de internationale terrorismebestrijding.

Schrijver: Oliver Bottini
Oorspronkelijke titel: Im Sommer der Mörder
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022321812
Uitgever: Manteau