Boekenplank:
Kies

Boeken van Rhys Bowen

Rhys Bowen is geboren in Bath, maar verdeelt haar tijd nu tussen Noord-Californië en Arizona om aan de kille Engelse winters te ontsnappen. Ze won de Agatha Award voor Beste Historische Roman, en won daarnaast talloze andere prijzen.

Meer over Rhys Bowen

Genres: Oorlog, Roman

Pseudoniem (van): Janet Quin-Harkin

Geboren: 1941

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Rhys Bowen


Overzicht

  • Het kind uit Toscane - The Tuscan child
  • Oorlogsdochters - In Farleigh Field

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet kind uit Toscane

Het is 1944 als de Britse bommenwerperpiloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde die tussen hen bloeit op maar wordt ruw beëindigd door verraad.

Bijna dertig jaar later keert Hugo’s van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.

Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma’s, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten...

Schrijver: Rhys Bowen
Oorspronkelijke titel: The Tuscan child
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045219363
Ebook: 9789045217376
Uitgever: Karakter
Oorlogsdochters

Lord Westerham heeft vijf dochters die allemaal hun plek in de wereld proberen te vinden, terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid losbarst. Dochter Pamela werkt in het diepste geheim voor MI5 in Londen, terwijl haar zus Margot bij het Franse verzet betrokken raakt.

De rest van het gezin deelt hun landgoed met het leger en probeert het leven in het dorp op een zo normaal mogelijke wijze voort te zetten. Als ze een dreigend bericht ontvangen, worden alle verhoudingen echter op scherp gezet: het lijkt erop dat er een Duitse spion in hun midden is...

Hoever ga je om je familie te beschermen? En wat als je je vrienden misschien niet onvoorwaardelijk kunt vertrouwen?

Schrijver: Rhys Bowen
Oorspronkelijke titel: In Farleigh Field
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401613934
Ebook: 9789401613941
Uitgever: Xander