Boekenplank:
Kies

Boeken van John Brason


Overzicht

  • Geheim commando Life-Line - Secret army
  • Kessler - Kessler
  • Operatie V1 - The fourth arm

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeheim commando Life-Line
Onder leiding van dappere mannen en vrouwen werden tussen 1941 en 1945 in bezet Europa vluchtroutes georganiseerd om geallieerde vliegers door Nederland, België en Frankrijk naar huis te smokkelen. Dit is het verhaal van één zo'n organisatie. Life-Line is de schepping van een opmerkelijke, jonge Belgische vrouw met de codenaam Yvette - een doodgewoon meisje dat door de afschuwelijke oorlogsbelevenissen en de bezetting een onverzoenlijke haat opvatte tegen het Derde Rijk. In het begin werkt zij alleen, geleidelijk aan laat ze medewerkers toe: Albert, de café-eigenaar, bij wie Life-Line ongeweten kracht oproept; Monique, zijn vriendin; Natalie, bedrieglijk jong en onschuldig om te zien. Zij blijven leven en een van hun eerste ontsnappelingen, Curtis, wordt hun RAF-verbindingsofficier. Maar hun succes heeft zijn prijs: Brandt, een officier van de Abwehr, die de leiding heeft van de contra-uitwijkdienst, krijgt assistentie van de meedogenloze Kessler van de SS...
Secret Army - 1977/1979 - TV-serie
Regisseur: Paul Annett e.a.
Cast: Bernard Hepton, Jan Francis, Angela Richards, e.a.
Schrijver: John Brason
Oorspronkelijke titel: Secret army
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-6045-251-8
Uitgever: Hollandia
Kessler
De steenrijke Duitse fabrikant Manfred Dorf is de SS-er Ludwig Kessler. Dit wordt pas tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog ontdekt.
Kessler - 1981 - mini-serie
Regisseur: Tristan DeVere Cole e.a.
Cast: Clifford Rose, Bernard Hepton, Angela Richards, e.a.
Schrijver: John Brason
Oorspronkelijke titel: Kessler
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-218-2983-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Operatie V1
Voorjaar 1944. De Tweede Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. De Engelse regering, spil van de geallieerden en Europa's hoop in bange dagen, formeert een geheim commando. Hun opdracht: elimineer een Nazi-bolwerk in Noord-Frankrijk. Doel: het onschadelijk maken van het daar opgeslagen nieuwe Duitse wapen - de V1. Operatie V1, gebaseerd op historische feiten, is een ingenieus spionageverhaal vol actie en spanning. Naast de militairen en de geharde professionals wordt de groep aangevuld met vogels van diverse pluimage, zoals een notoire misdadiger, een Poolse acrobaat, leden van het Franse verzet en een bizarre geleerde, wiens pacifistische ideeën de operatie een dramatische wending dreigen te geven. Maar de tijd dringt. 6 juni 1944, de datum waarop de operatie moet worden uitgevoerd, komt steeds dichterbij.
The fourth arm - 1983 - TV-serie
Regisseur: Peter Duguid e.a.
Cast: Terry Forestal, Terence Brook, Lex van Delden, e.a.
Schrijver: John Brason
Oorspronkelijke titel: The fourth arm
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-10-04948-5
Uitgever: Boekerij