Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Julienne Brouwers

Boeken van Julienne Brouwers

Julienne Brouwers studeerde biomedische technologie in Eindhoven; voor haar promotieonderzoek bracht zij een jaar door aan Harvard Medical in de Verenigde Staten. Ze heeft voor een biotechnologisch bedrijf en voor verschillende ziekenhuizen gewerkt. Brouwers woont en werkt sinds 2011 in Den Haag.

Meer over Julienne Brouwers

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1980

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Dubbel bedrog
  • Jeugdzonde
  • Koel water
  • Nachtdienst
  • Ziek van jou

gedetailleerd overzicht

OverzichtDubbel bedrog

Een jonge moeder verliest haar echtgenoot en raakt verstrikt in een web van leugens op de Zuidas...

Na het onverwachte overlijden van haar man Olivier staat huisarts Myrthe plotseling alleen voor de zorg van hun peuter. Tijdens het uitzoeken van hun documenten stuit ze op een liefdesbrief en komt er tot haar schok achter dat Olivier een affaire had voor zijn dood. Ze raakt in contact met de minnares en ontdekt dat haar man in een lastige zaak verwikkeld was, bij zijn advocatenkantoor op de Zuidas.

Myrthe krijgt steeds meer aanwijzingen dat haar man onder verdachte omstandigheden is overleden en gaat op eigen onderzoek uit, maar stuit hierbij op weerstand van de politie en haar vriendinnen. Ze kan de zorg voor haar patiënten en haar zoon tijdens haar zoektocht maar nauwelijks aan en langzamerhand begint Myrthe de grip op haar leven te verliezen.

Wanneer Myrthe steeds bedreigendere boodschappen begint te ontvangen, vreest ze voor haar veiligheid. Maar dan ontmoet ze opeens een aantrekkelijke man, Daan, die hoop op een positieve toekomst geeft. Ondertussen lijkt ze het mysterie rondom de dood van haar echtgenoot langzaam te ontrafelen, maar wie kan Myrthe nu eigenlijk nog vertrouwen?

Schrijver: Julienne Brouwers
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083034805
Ebook: 9789083034812
Uitgever: JB
Jeugdzonde

Wat als je verleden je dreigt in te halen?

Op een regenachtige ochtend rijdt Julia gehaast door het donker over de autoweg naar een belangrijke werkafspraak, als plotseling een persoon midden op de weg staat. Remmen is te laat en ze rijdt in volle vaart op het slachtoffer in. Tot grote afschuw van Julia blijkt de man op slag dood, waarop ze wordt aangehouden door de politie.

Algauw blijkt dit tragische verkeersongeluk slechts het begin van een reeks schokkende gebeurtenissen, die het leven van Julia volledig op zijn kop zetten. Wanneer diep weggestopte herinneringen uit haar jeugd worden losgewoeld, besluit Julia op zoek te gaan naar antwoorden. Ze is vastbesloten de complexe waarheid boven water te halen, zelfs als dit betekent dat haar eigen leven op het spel komt te staan.

Schrijver: Julienne Brouwers
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789083034898
Ebook: 9789083034881
Uitgever: JB
Koel water

Wat als je omgeving toxic blijkt te zijn?

Na een spetterend werkfeest wordt Hugo, de charismatische leider van een vastgoedkantoor en stiekeme minnaar van Louise, levenloos aangetroffen in zijn bed. Terwijl de schok van zijn plotselinge dood nog natrilt, ontdekt Louise al snel dat achter Hugo’s perfecte façade een duistere wereld schuilt.

Rechercheur Amber wordt op de zaak gezet en ontrafelt een web van bedrog en corruptie - Hugo blijkt meer vijanden te hebben dan iemand ooit had kunnen vermoeden. In een race tegen de klok moet Louise de confrontatie aangaan met mensen die alles te verliezen hebben. Maar Louise is vastbesloten de waarheid rondom de dood van haar minnaar te achterhalen. Zelfs als dit betekent dat ze wordt meegesleurd in een gevaarlijke draaikolk, waarbij haar eigen leven op het spel staat.

Schrijver: Julienne Brouwers
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789083381015
Ebook: 9789083381022
Uitgever: JB
Nachtdienst

Na een vervelend einde van de relatie met Richard, loopt Sandra’s leven nu weer op rolletjes. Ze doet haar werk als verpleegkundige op de cardiologieafdeling zo goed dat het ziekenhuis haar promotie heeft aangeboden, ze heeft een fijn appartement en veel goede vrienden. Daarbij is er sinds kort weer een nieuwe liefde in haar leven; Simon.

Vanuit het niets verandert dit mooie leventje. Op de cardiologieafdeling overlijden mensen onder verdachte omstandigheden. Sandra probeert dit duidelijk te maken aan de mensen om haar heen; ze vindt echter geen gehoor.

Als dan de politie haar opeens als verdachte beschouwt, doordat zij telkens bij het overlijden van de patiënten aanwezig was, verandert haar leven in een nachtmerrie. Ze wordt op non-actief gesteld, haar vrienden zijn het vertrouwen in haar kwijt en haar leven is in gevaar. De enige die nog bereid is haar te helpen is dokter Ramone, de lijkschouwer. Als ook zijn hulp vervolgens wegvalt, staat Sandra er alleen voor om de werkelijke dader op te sporen.

Schrijver: Julienne Brouwers
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086601981
Uitgever: Ellessy
Ziek van jou

Wat als een obsessie je tot het uiterste drijft?

Een medische misser?

De ambitieuze Faye timmert hard aan haar carrière op de universiteit en heeft het goed voor mekaar. Dit alles eindigt abrupt wanneer een van haar patiënten plotseling overlijdt. Het lijkt een medische misser, maar al gauw stuit Faye op verdachte omstandigheden en vermoedt ze dat er meer speelt.

Of een sluipmoordenaar?

Het ziekenhuisbestuur richt zijn pijlen nu op Faye, waardoor ze ineens zelf onder vuur komt te liggen. Als ze dan ook nog haar oude vlam Jim tegen het lijf loopt, worden weggestopte pijnlijke herinneringen uit het verleden opgerakeld en stort haar leventje als een kaartenhuis in elkaar.

Schrijver: Julienne Brouwers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083034850
Ebook: 9789083034867
Uitgever: JB