Boekenplank:
Kies

Boeken van B.R. Bruss

Meer over B.R. Bruss

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Roger Blondel, René Bonnefoy

Geboren: 1895 / Overleden: 1980

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • Een oog in het graf - l'Oeil était dans la tombe
  • Het gedoemde dorp - Le Bourg envoûté

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen oog in het graf
Het boek waarin u hier de originele Nederlandse vertaling wordt gebracht onder de titel Een oog in het graf heeft een historische betekenis in het oeuvre van Bruss, omdat dit de eerste titel was die hij in de reeks 'Angoisse' (nr 7) liet verschijnen.

Het is ook dit boek dat hem op slag populair maakte en de liefhebbers van het genre steeds weer naar nieuw werk van zijn hand deed uitkijken.

(Uitreksel van de inleiding door A. van Hageland)
Schrijver: B.R. Bruss
Oorspronkelijke titel: l'Oeil était dans la tombe
Eerste uitgave: 1955
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: De Schorpioen
Het gedoemde dorp
Misschien is Jack Deans voor u geen onbekende? Hij schrijft namelijk fantastische verhalen en griezelromans...

En wat doet een schrijver, met zulk een reputatie, als hij inspiratie zoekt? Hij gaat naar Guilclan. Een gehucht dat hoog tegen de rotsen kleeft, boven de zee en naast een lugubere en monotone heivlakte. Een vreemd dorp, waar vroeger geheimzinnige tovenaars onheilspellende vergaderingen hielden en de meest afgrijselijke vervloekingen uitspraken.

In Guilclan wonen sombere, zwijgzame mensen, zoals de kamermeid met haar tongloze mond, de gekke dichter die zwaaiend met zijn armen over de heide trekt en de anderen, de afstammelingen van twee geslachten die elkaar na eeuwen nog niet kunnen luchten of zien, en die, zonder aanwijsbare reden, tot moorden overgaan. Gelukkig is er ook de joviale dokter Arnold en vooral de mooie, innig zachte Betty Salforth...

Inderdaad, in Guilclan valt heel wat te beleven, want over dit troosteloze dorp hangt een vloek, hangen mysteries, en loert de dood. Jack Deans, schrijver van griezelverhalen, zal zelf aan den lijve ondervinden wat het is om zelf de angsten en de vloek van een werkelijke gruwel door te maken in het trieste decor van een gedoemd dorp...
Schrijver: B.R. Bruss
Oorspronkelijke titel: Le Bourg envoûté
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 9789024502318
Uitgever: Luitingh-Sijthoff