Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris de Bruyn

Chris De Bruyn haalde een master handelsingenieur in de beleidsinformatica en een master nautische wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool. Na avonturen op een olietanker en een cruiseschip werkt hij nu als stuurman op een offshoreschip van Jan De Nul.

Meer over Chris de Bruyn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1989

Geboorteland: België


Overzicht

  • De bloedpremière
  • Een onschuldige moord

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bloedpremière

‘Goedenavond. Welkom. Neemt u plaats. Hartelijk dank voor uw komst. Ik ben blij dat ik niet alleen ben op dit moment. De pijn in mijn been is ondraaglijk. De vlek op het witte tapijt wordt groter. Ik bloed hevig, gaat u alstublieft zitten. Ik weet niet hoeveel tijd me rest om u alles te vertellen.’

1873, Texas, het Wilde Westen. De Henry Rutherford Theatre Group doet het stadje Jefferson’s Creek aan om Romeo en Julia te spelen en de nieuwe toneelzaal in te wijden. Het wordt hun laatste opvoering voordat het rondreizende gezelschap ermee ophoudt.

De avond verloopt evenwel helemaal anders dan de acteurs hadden verwacht. Iemand heeft namelijk besloten dat sommigen de bühne niet levend zullen verlaten. Het publiek heeft niets door. Of toch? Weet iemand in de zaal meer? Is de dader een lid van de groep? Of gaat het om een geest uit hun verleden?

De acteurs hebben maar één keuze: verder spelen en proberen de dader(s) te ontmaskeren voor de laatste akte ten einde loopt.

Schrijver: Chris de Bruyn
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789022339824
Uitgever: Manteau
Een onschuldige moord

'Ik besef dat het een vreemd begin van een moordmysterie is, maar goed, ik heb het gedaan.' 

Soldaat Thomas Lassiter keert gebroken terug uit de Eerste Wereldoorlog. Na een verblijf van zes maanden in een psychiatrische inrichting probeert de ex-schrijver zijn leven weer op de rails te krijgen in Little Wycombe, een onooglijk dorpje aan de rand van Londen.

Deze nieuwe start neemt een dramatische wending wanneer hij in een vlaag van zinsverbijstering zijn onderbuurman doodt. Vanaf dat moment volgen vreemde gebeurtenissen elkaar op.

Bij het politieonderzoek komt naar voren dat de bejaarde man op een andere manier vermoord werd dan Thomas zich herinnert. Bovendien blijkt hij een waterdicht alibi te hebben. Thomas beseft dat hij de moord moet onderzoeken, wil hij achter de ware toedracht komen.

Een onschuldige moord is een whodunit waarin de moordenaar met naam en toenaam op bladzijde één bekent, terwijl de lezer zich tot de laatste pagina blijft afvragen wie het gedaan heeft en waarom.

Schrijver: Chris de Bruyn
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022337714
Ebook: 9789460416668
Uitgever: Manteau