Boekenplank:
Kies

Boeken van Anna Burns

Anna Burns groeide op in de arbeiderswijk Ardoyne in Belfast. In 1987 verhuisde ze naar Londen en sinds 2014 woont ze met haar gezin in East Sussex.

Meer over Anna Burns

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Ierland


Overzicht

Melkboer

Met een verbijsterend, adembenemend tastbaar gevoel voor tijd en plaats verhaalt Melkboer over de roddels en geruchten, de stilte en opzettelijke doofheid in een naamloze stad. Een verhaal over nalatigheid met ongekende consequenties en niet-genomen beslissingen die tot veroordeling en straf leiden.

We volgen Middelste Zus, die druk bezig is haar bijna-vriendje voor haar moeder verborgen te houden, terwijl iedereen in het duister tast over haar ontmoeting met Melkboer - een gebeurtenis waar zij zelf ook geen grip op weet te krijgen. Maar dan komt haar schoonbroer erachter, en spoort hij haar zus aan om haar moeder op Middelste Zus af te sturen. Plots wordt zij ‘interessant’ - het laatste wat ze wilde. Want interessant worden betekent opgemerkt worden en opgemerkt worden is gevaarlijk.

Melkboer is een zinderend eerlijke roman, even accuraat en onsentimenteel als verwoestend en wreed. Een verhaal dat overal en nergens zou kunnen plaatsvinden - een roman van onze tijd.

Schrijver: Anna Burns
Oorspronkelijke titel: Milkman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044640793
Uitgever: Prometheus