Boekenplank:
Kies

Boeken van Michel Bussi

Meer over Michel Bussi

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Frankrijk

Website: Michel Bussi


Overzicht

  • Laat mijn hand niet los - Ne lâche pas ma main
  • Zwarte lelies - Nymphéas noirs

gedetailleerd overzicht

OverzichtLaat mijn hand niet los

Liane en Martial hebben een droomvakantie op het exotische eiland Réunion met hun zesjarige dochtertje Sofa. Op een middag gaat Liane even naar hun kamer, maar ze komt niet meer terug. Als Martial naar boven gaat om te kijken waar ze blijft, ziet hij dat de kamer doorzocht is, zijn vrouw en al haar kleren zijn verdwenen en overal bloed ligt.

Hoewel Martial in eerste instantie met de politie meewerkt, slaat hij binnen vierentwintig uur met zijn dochtertje op de vlucht. In plaats van gekwetste echtgenoot is hij nu hoofdverdachte.

Zo begint een klopjacht zoals Réunion nog nooit heeft meegemaakt. Heeft Martial zijn vrouw vermoord of is hij slachtoffer van een vooropgezet plan? Want het is niet de eerste keer dat Martial op het eiland is. Het verleden komt gevaarlijk dichtbij...

Schrijver: Michel Bussi
Oorspronkelijke titel: Ne lâche pas ma main
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789056725075
Ebook: 9789044972337
Uitgever: Signatuur
Zwarte lelies

Er woonden eens drie vrouwen in een dorp. De eerste was gemeen, de tweede was een leugenaar, en de derde dacht alleen maar aan zichzelf. Ze waren ook niet allemaal even oud. Integendeel. De eerste was boven de tachtig en weduwe. Of in elk geval bijna. De tweede was zesendertig en had haar man nog nooit bedrogen. Nog niet. De derde was bijna elf en alle jongens van haar school wilden verkering met haar. U ziet, ze waren alle drie nogal verschillend. Toch hadden ze wel iets gemeen, een geheim, in zekere zin: ze droomden er alle drie van om te vertrekken.

Maar de spelregels waren wreed - slechts één van hen kon ontsnappen. De andere twee moesten sterven. Zo was het nu eenmaal. Wat denkt u, wie van de drie wist er te ontkomen? De derde, de jongste, heette Fanette Morelle, de tweede Stéphanie Dupain, en de eerste, de oudste, dat was ik.

Zo begint Zwarte lelies. Een verbluffende literaire thriller met flair over een moordzaak in een Frans dorpje, waar iedereen verdacht is. Tot het laatst blijft de lezer gissen hoe het nu precies zit.

Schrijver: Michel Bussi
Oorspronkelijke titel: Nymphéas noirs
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789056725303
Ebook: 9789044973655
Uitgever: Signatuur