Boekenplank:
Kies

Boeken van Rachel Caine

Rachel Caine studeerde accountancy en muziek. Ze werkte als musicus, webdesigner en communicatiedeskundige. Vanaf 2010 was ze fulltime schrijfster.

Meer over Rachel Caine

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Roxanne Conrad, Julie Fortune, Roxanne Longstreet

Geboren: 1962 / Overleden: 2020

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Rachel Caine


Gwen Proctor / Stillhouse Lake

  1. Stillhouse Lake - Stillhouse Lake
  2. Killman Creek - Killman Creek
  3. Wolfhunter River - Wolfhunter River
  4. Bitter Falls - Bitter Falls
  5. Heartbreak Bay - Heartbreak Bay

gedetailleerd overzicht

Gwen Proctor / Stillhouse LakeStillhouse Lake

Wat als jouw man een seriemoordenaar blijkt te zijn?

Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina’s voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.

Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien.

Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer - en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt - of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen. Eén ding is zeker: ze heeft geleerd hoe ze het kwaad moet bestrijden. En ze zal nooit stoppen.

Schrijver: Rachel Caine
Oorspronkelijke titel: Stillhouse Lake
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045218441
Uitgever: Karakter
Killman Creek

Mijn man is een seriemoordenaar...

Gwen Proctor heeft haar kinderen gered van haar ex, seriemoordenaar Melvin Royal, en zijn verbond van psychopathische handlangers. Maar de strijd is nog niet voorbij. Niet nu Melvin uit de gevangenis is ontsnapt. Niet nu ze een beangstigend sms’je heeft ontvangen...

'Je bent nu nergens veilig.'

Haar schuilplaats aan Stillhouse Lake voldoet niet meer. Gwen laat haar kinderen veilig achter bij een goed bewapende buurman. Zelf gaat Gwen op jacht, met de hulp van Sam Cade, de broer van een van Melvins slachtoffers. Ze weet wat ze moet doen, ze heeft de kunst kunnen afkijken van een van de meest gestoorde moordenaars.

Maar waar ze tegen strijdt, is erger dan alles wat ze gevreesd had - een uitgekiend psychologisch spel met als doel haar te vernietigen. Gwen vertrouwt alleen nog op woede en wraak als ze haar prooi nadert. Eén ding is zeker: een van hen zal sterven.

Schrijver: Rachel Caine
Oorspronkelijke titel: Killman Creek
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045217161
Uitgever: Karakter
Wolfhunter River

Een seriemoordenaar houdt zijn familie in de greep...

In een poging haar naam te zuiveren en haar familie te beschermen, treedt Gwen op in een talkshow op de televisie. Het blijkt een gruwelijke misrekening. Ze ontvangt een vreemd telefoontje van een vrouw uit Wolfhunter River die zich bedreigd voelt en om haar hulp vraagt.

Tegen de tijd dat Gwen in de kleine, geïsoleerde plattelandsgemeenschap aankomt, is de vrouw dood. Haar dochter wordt van de moord verdacht. Gwen besluit op onderzoek uit te gaan, maar wat zij ontdekt is voor niemand te bevatten.

Schrijver: Rachel Caine
Oorspronkelijke titel: Wolfhunter River
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045216980
Uitgever: Karakter
Bitter Falls

De ex-vrouw van een seriemoordenaar rekent af...

Ondanks alle schokkende gebeurtenissen in haar verleden probeert Gwen Proctor door te gaan met haar leven. Een nieuwe opdracht geeft haar weer een doel: de cold case van de verdwijning van een jonge man. De man is al drie jaar vermist en de politie heeft geen enkele aanwijzing. Zijn gekwelde moeder Ruth blijkt zich helemaal teruggetrokken te hebben. Gwen weet zelf hoe het voelt om intens bezorgd te zijn over je kinderen.

Het onderzoek van Gwen levert al snel verdachten op... en nieuwe slachtoffers. Terwijl zij elk duister spoor volgt, wordt duidelijk dat deze vreemde zaak weleens akelige gevolgen kan hebben voor haarzelf. Want hoe dichter Gwen bij de waarheid komt, hoe heviger de dreiging die haar - en haar kinderen - thuis te wachten staat. In deze stad die zich eerder als één blok tegen Gwen en haar familie keerde, blijkt vooral één familie bijzonder wraakzuchtig te zijn. Gwen bereidt zich voor om op twee fronten te strijden. Maar wil zij de ultieme prijs wel betalen?

Schrijver: Rachel Caine
Oorspronkelijke titel: Bitter Falls
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789045216799
Uitgever: Karakter
Heartbreak Bay

Alleen zijn gruwelijke daden verraden een onzichtbare moordenaar...

Het leven van Gwen Proctor lijkt weer over rozen te gaan. Haar kinderen zijn bijna volwassen, ze heeft een liefdevolle relatie, en haar duistere verleden ligt ver achter haar. Maar dan wordt in het dorp een auto in een vijver aangetroffen, waar twee dode meisjes in worden gevonden. Hun moeder is spoorloos verdwenen.

Gwens verleden lijkt gevaarlijke types aan te trekken, waaronder een onverslaanbare seriemoordenaar. Zal het haar lukken de moordenaar op tijd te stoppen?

Schrijver: Rachel Caine
Oorspronkelijke titel: Heartbreak Bay
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401615938
Ebook: 9789401616096
Uitgever: Xander