Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Patti Callahan Henry

Boeken van Patti Callahan Henry

Meer over Patti Callahan Henry

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Patti Callahan Henry, Patti Henry

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Patti Callahan Henry


Overzicht

  • Er was eens een kleerkast - Once upon a wardrobe
  • Het geheime boek van Flora Lea - The secret book of Flora Lea
  • Joy - Becoming Mrs. Lewis

gedetailleerd overzicht

OverzichtEr was eens een kleerkast

Er was eens een kleerkast speelt zich dan niet af in Narnia, maar is minstens net zo fascinerend.

Megs Devonshire houdt zich het liefst de hele dag bezig met cijfers en formules. Haar jongere broertje George heeft niet lang meer te leven en neemt graag zijn toevlucht tot de boeken van Narnia.

Hoewel ze niks met de boeken heeft, besluit Megs op Georges aandringen op zoek te gaan naar de auteur om erachter te komen waar het idee van Narnia vandaan komt. In plaats van antwoorden geeft C.S. Lewis haar het inzicht dat verbeelding en hoop krachtiger zijn dan welke formule dan ook.

Schrijver: Patti Callahan Henry
Oorspronkelijke titel: Once upon a wardrobe
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731843
Ebook: 9789029731850
Uitgever: Kok
Het geheime boek van Flora Lea

1939. De veertienjarige Hazel en vijfjarige Flora moeten hun thuis in Londen verlaten om de gevaren van de Tweede wereldoorlog te ontlopen. Ze komen terecht bij een moeder en zoon, in een idyllische cottage op het platteland. Hier vertelt Hazel haar zusje elke avond een zelfverzonnen sprookje over het magische Whisperwood. Maar dan raakt Flora vermist, terwijl ze aan het spelen is langs de oever van de Theems. Hazel is gebroken van verdriet en blijft het zichzelf altijd kwalijk nemen.

Twintig jaar later woont Hazel in Londen, waar ze op het punt staat haar baan in een tweedehands boekwinkel te verruilen voor een carrière bij Sotheby’s. Met een verloofde en een romantische trip naar Parijs in het vooruitzicht lacht het leven haar toe. Maar alles verandert wanneer ze op haar werk een prentenboek uitpakt: Whisperwood en de rivier van sterren. Hazel heeft nooit iemand verteld over de fantasiewereld die ze speciaal voor Flora creëerde. Bevat dit boek de antwoorden op Flora’s verdwijning? Is het een teken van leven? Of is er iets duisters aan de hand?

Schrijver: Patti Callahan Henry
Oorspronkelijke titel: The secret book of Flora Lea
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400516328
Ebook: 9789044935165
Uitgever: Bruna
Joy

Joy is het indrukwekkende liefdesverhaal van de vrouw die C.S. Lewis liefhad.

Joy Davidman, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, zit gevangen in een relatie met een alcoholistische man. Als ze in aanraking komt met het gedachtegoed van C.S. Lewis raakt Joy gefascineerd.

Heel voorzichtig ontwikkelt zich een vriendschap, die uiteindelijk uitmondt in een huwelijk. Dan wordt Joy ernstig ziek...

Dit is het verhaal van de vrouw die het hart van C.S. Lewis veroverde en hem inspireerde tot het schrijven van zijn vele, nog steeds alom bekende boeken (o.a. de Narnia-reeks).

Schrijver: Patti Callahan Henry
Oorspronkelijke titel: Becoming Mrs. Lewis
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789023957317
Ebook: 9789023957324
Uitgever: Mozaïek