Boekenplank:
Kies

Boeken van Kristy Cambron

Meer over Kristy Cambron

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kristy Cambron


Overzicht

  • De sprong van Rose - The ringmaster's wife

Verdwenen schatten / Hidden Masterpieces

  1. De vlucht van de vlinder - The butterfly and the violin
  2. Geen musje zal vallen - A sparrow in Terezin
Verdwenen schatten / Hidden Masterpieces

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe sprong van Rose

Met weinig meer dan haar gezond verstand en een sigarendoosje met waardevolle bezittingen, laat de jonge Mable alles achter om haar dromen te volgen. Op de Wereldtentoonstelling in Chicago ontmoet ze de circusdirecteur John Ringling, die haar inwijdt in een compleet nieuwe wereld vol sprankelende lichtjes, exotische dieren, nieuwe gezichten en onbekende smaken.

Een kwarteeuw later, in de roerige jaren twintig, reist Rosamund Easling naar Amerika, als een laatste avontuur voordat ze moet trouwen. Als ze Mable ontmoet en de glitter en glamour van het podium proeft, wil ze niets liever dan deel uitmaken van het Ringling Brothers' circus.

Alles lijkt deze twee vrouwen voor de wind te gaan, tot een dramatisch ongeluk hun toekomst en geluk op het spel zet.

Schrijver: Kristy Cambron
Oorspronkelijke titel: The ringmaster's wife
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725798
Ebook: 9789029725804
Uitgever: Voorhoeve

Verdwenen schatten / Hidden MasterpiecesDe vlucht van de vlinder

Wenen, 1942. De talentvolle concertvioliste Adele Von Bron weet precies wat ze wil en wat er van haar verwacht wordt: spelen bij het Wiener Philharmoniker. Maar haar wens om anderen te helpen is sterker. Als de nazi's ontdekken dat ze Joden helpt onderduiken, wordt haar rooskleurige toekomst van haar afgepakt en komt ze in Auschwitz terecht.

New York City, 2014. Sera James organiseert veilingen voor de elite van de kunstwereld om maar niet te hoeven stilstaan bij haar gekwetste gevoelens. In haar zoektocht naar interessante stukken, stuit ze op een portret van een onbekende vrouw die slachtoffer werd van de holocaust en ze gaat op zoek naar het verhaal achter het schilderij.

Als Sera de geheimen achter het portret van de violiste ontrafelt, ontdekt ze lichtpuntjes op de meest onverwachte plaatsen - in de donkere kampen van Auschwitz en in haar eigen hart.

Schrijver: Kristy Cambron
Oorspronkelijke titel: The butterfly and the violin
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723503
Ebook: 9789029723510
Uitgever: Voorhoeve
Geen musje zal vallen

Londen, 1942. In 1939 ontvluchtte de half-joodse Kája Makovsky ternauwernood het door nazi’s bezette Praag. Maar de bommenwerpers die nu over Londen vliegen, maken haar duidelijk dat de oorlog haar overal achtervolgt. Als ze hoort dat haar volk wordt uitgemoord, zet ze alles op het spel om haar familie uit Praag weg te krijgen voordat het te laat is. De ontsnapping mislukt en Kája en haar familie worden gedeporteerd naar Terezin. Daar ervaart ze een nieuwe roeping als lerares van de kinderen in het kamp. 

New York, 2015. Met de grootse opening van haar galerie en een sprookjeshuwelijk op stapel, zou Sera James gelukkig moeten zijn. Het tegendeel is echter waar. In een meedogenloze rechtszaak proberen Sera en haar verloofde William stand te houden tegen de beschuldigingen die hen voor het leven kunnen scheiden. 

Geraakt door het hoopvolle verhaal van een klein meisje dat het kamp overleefde, vechten zowel Sera als Kája om hun dierbaren te beschermen.

Schrijver: Kristy Cambron
Oorspronkelijke titel: A sparrow in Terezin
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724210
Ebook: 9789029724227
Uitgever: Voorhoeve