Boekenplank:
Kies

Boeken van Sharon Cameron

Meer over Sharon Cameron

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sharon Cameron


Overzicht

  • Bij mij ben je veilig - The light in hidden places
  • Het Bluebird geheim - Bluebird

gedetailleerd overzicht

OverzichtBij mij ben je veilig

Bij mij ben je veilig is het waargebeurde verhaal van de jonge Stefania Podgórska, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield, onder de ogen van de nazi’s.

Het is 1943, en Stefania werkt bij de joodse familie Diamant in hun winkeltje. Als de nazi’s de stad binnenvallen verandert alles. De joodse familie moet in het getto gaan wonen, en Stefania blijft achter in het huis van de familie Diamant. Er kloppen joden bij haar aan om onder te duiken, en Stefania doet er alles aan om hen verborgen te houden en van voedsel te voorzien.

En dan, op een kwade dag, wordt er op de deur geklopt. De nazi’s confisqueren het huis en er komen Duitse verpleegsters in het onderste deel van het huis wonen...

Schrijver: Sharon Cameron
Oorspronkelijke titel: The light in hidden places
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026623516
Ebook: 9789026623523
Uitgever: Mozaïek
Het Bluebird geheim

Het Bluebird geheim is een beklemmende pageturner over Project Bluebird, dat echt bestaan heeft. Met dit project probeerde de CIA, door gebruik te maken van technieken die in de concentratiekampen waren ontwikkeld, het geheugen van mensen te resetten.

Vlak na de oorlog ontvlucht Eva het verwoeste Berlijn en reist af naar New York. Hier gaat ze op zoek naar de waarheid over haar afkomst en ontdekt ze welke gruwelijke praktijken haar vader tijdens de oorlog uitvoerde. Eva wil maar één ding: gerechtigheid.

Schrijver: Sharon Cameron
Oorspronkelijke titel: Bluebird
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789023960720
Ebook: 9789023960737
Uitgever: Mozaïek