Boekenplank:
Kies

Boeken van Aifric Campbell

Meer over Aifric Campbell

Genre: Roman

Website: Aifric Campbell


Overzicht

  • De logica van het moorden - The semantics of murder
  • De schade-expert - The loss adjustor
  • Stop - On the floor

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe logica van het moorden
Jay Hamilton is naast psychoanalyticus een gevierd schrijver. Zijn broer Robert, een geniaal linguïst, werd in 1971 vermoord, waarschijnlijk door schandknapen. Roberts biografe riskeert nu de ware toedracht van de moord te onthullen en Jays professionele aanzien ernstig te beschadigen. Tegen de achtergrond van hedendaags Londen en het Californië van de jaren vijftig en zestig ontvouwt De logica van het moorden zich als een spannend, filmisch psychologisch drama over de niet-aflatende strijd om liefde en hoe het gebrek daaraan mensen fataal kan worden.
Schrijver: Aifric Campbell
Oorspronkelijke titel: The semantics of murder
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-445-1713-2
Uitgever: De Geus
De schade-expert
Caro heeft een goedbetaalde baan als schade-expert bij een verzekeringsmaatschappij in Londen. De emotionele schade die zij zelf in haar leven heeft opgelopen kan ze echter maar moeilijk verwerken. De herinneringen aan haar jeugdjaren, die ze doorbracht met haar beste vrienden Estelle en Cormac, houden haar overeind, maar tegelijkertijd confronteert het verleden haar met tragische gebeurtenissen waardoor ze hun kinderlijke onschuld verloren hebben. Caro's onverwerkte verleden wreekt zich wanneer Cormac na twintig jaar onverwachts weer in haar leven verschijnt.
Schrijver: Aifric Campbell
Oorspronkelijke titel: The loss adjustor
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-445-1679-1
Uitgever: De Geus
Stop
Geri is rond de dertig, werkt sinds zes jaar bij een Londense investeringsbank en woont samen met haar hond Rex. Vanwege haar wiskundeknobbel werd ze vroeger gepest, maar ondanks haar onzekerheid en besluiteloosheid is ze succesvol in haar baan. In een door mannen aangestuurd leven - haar baas, haar ex en haar belangrijkste klant - vindt Geri maar weinig plaats voor haar emoties. Ze is een burn-out nabij wanneer ze eindelijk zelf een beslissing neemt en op het vliegtuig naar San Francisco stapt.
Schrijver: Aifric Campbell
Oorspronkelijke titel: On the floor
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044520781
Uitgever: De Geus