Boekenplank:
Kies

Boeken van James Cañón

James Cañón is een Amerikaanse schrijver van Columbiaanse komaf. Na het behalen van zijn Master Adverteren in Bogotá, verhuisde hij naar Amerika om Engels te leren en studeerde hij Creatief schrijven aan Columbia University in New York.

Meer over James Cañón

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Colombia


Overzicht

Het dorp van de weduwen

'De dag waarop de mannen verdwenen, begon als een gewone zondagochtend in Mariquita: de hanen vergaten de dag aan te kondigen, de koster versliep zich, de kerkklokken riepen de gelovigen niet op voor de vroegmis, en net als alle zondagen van de afgelopen tien jaar, kwam er maar één persoon opdagen voor de mis van zes uur: Doña Victoria viuda de Morales, de weduwe Morales.'

Als in het Colombiaanse dorpje Mariquita de mannen worden geronseld om deel te nemen aan de revolutie blijven de vrouwen alleen achter. Ze dopen hun honden met namen als Fidel en Castro en verzinnen listen om de gemeenschap draaiende te houden. De pastoor, de enig achtergebleven man in het dorp, wil zich graag persoonlijk inzetten om te voorkomen dat de gemeenschap uitsterft, maar zijn pogingen werpen weinig vruchten af.

Without Men - 2011
Regisseur: Gabriela Tagliavini
Cast: Eva Longoria, Christian Slater, Oscar Nuñez, e.a.
Schrijver: James Cañón
Oorspronkelijke titel: Tales from the town of widows
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029078450
Uitgever: Meulenhoff