Boekenplank:
Kies

Boeken van Edward Carey

Edward Carey is toneelschrijver, illustrator en schrijver.

Meer over Edward Carey

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Edward Carey


Overzicht

  • Petite - Little
  • Het verborgen museum - Observatory mansions

gedetailleerd overzicht

OverzichtPetite

In 1761 wordt in de Elzas een klein, onooglijk meisje geboren: Marie Grosholtz. De zonderlinge Zwitserse anatoom dr. Curtius neemt haar onder zijn hoede en brengt haar de beginselen van het werken met was bij. Door omstandigheden komen de twee terecht in de onderbuik van Parijs, waar ze hun bijzondere creaties voor het eerst tentoonstellen in een wassenbeeldenmuseum.

De Franse Revolutie staat voor de deur, maar dat weerhoudt de nieuwsgierige menigte er niet van de beroemde en beruchte Franse koppen van dichtbij te komen bekijken. De wereld van was blijkt een gouden toekomst te hebben.

Van de goot in prerevolutionair Parijs tot aan het hof van Versailles; Petite vertelt het onvergetelijke levensverhaal van een wonderlijk, klein meisje voor wie niemand een stuiver gaf maar dat uitgroeide tot de beroemdste vrouw die de wereld in beelden wist te vangen.

Schrijver: Edward Carey
Oorspronkelijke titel: Little
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026347993
Ebook: 9789026348006
Uitgever: Ambo | Anthos
Het verborgen museum

Francis Orne woont met zijn ouders op een appartement in een huis dat in vroegere tijden een statig landhuis was. Ondertussen is de stad opgerukt en het familiegoed is verworden tot een vervallen appartementsgebouw dat nu in het midden van een verkeerseiland ligt en bewoond wordt door een aantal excentriekelingen.

Ook Francis is een zonderlinge figuur: hij werkt als 'levend standbeeld' en raakt nooit iets aan zonder zijn witte handschoenen. In zijn vrije tijd verzamelt hij gestolen objecten voor zijn verborgen museum in de kelder van het gebouw. Deze routine wordt verstoord door de komst van een nieuwe bewoonster die halfblind is.

Wanneer de aanvankelijke vijandschap tegenover dit vreemde element overwonnen wordt, krijgen de andere bewoners sympathie met haar, maar Francis is bang dat ze hem confronteert met zijn verleden en met het mysterieuze laatste object van zijn verborgen museum.

Schrijver: Edward Carey
Oorspronkelijke titel: Observatory mansions
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789076682082
Uitgever: Manteau