Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Carter


De taal der stenen

  1. De leerling en de magiër - The language of stones
  2. De dans van de reus - The giants dance
  3. Witmantel - Whitemantle

gedetailleerd overzicht

De taal der stenenDe leerling en de magiër
In de Vale wordt de landelijke rust ruw verstoord door de komst van de gevreesde Groene Man, onder wiens bruingrijze mantel de magiër Gwydion schuilgaat. Hij is gekomen om de jonge Will weg te halen uit het huis van zijn pleegouders om hem inzicht te geven in de Taal der Stenen. Deze taal staat aan de basis van ons bestaan. Het is de taal van de schepping, de ruwe vorm die grootse magie kan ontketenen. Will twijfelt, want de wereld buiten de Vale is groot en gevaarlijk. Maar zijn toekomstige leermeester is onverbiddelijk. Dus vertrekken ze samen - de leerling en de magiër - hun avontuur tegemoet.
Schrijver: Robert Carter
Oorspronkelijke titel: The language of stones
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3727-7
Uitgever: Uitgeverij M
De dans van de reus
Neder Norton is een vreemde plaats. Mensen die er wonen komen nooit buiten de groene vallei van het dorp, en van buiten krijgen ze zelden bezoek. Slechts weinig mensen weten dat hier de machtige magie van meester Gwydion aan het werk is, magie die het dorp afsluit voor de rest van het Domain om de jonge Will te beschermen tegen de kwade Maskull. Maar Maskull is verslagen en de Doemsteen die het omliggende Domein bedreigde is door Will vernietigd. Al vier jaar leeft hij nu met zijn vrouw Wilg en hun dochtertje Bethe in de rust van Neder Norton. Toch knaagt er iets. Als het gevaar geweken is, waarom blijft het dorp dan afgesloten? Waar is Gwydion? En wat betekenen zijn vreemde nachtmerries? Als tijdens het oogstfestival met behulp van machtige magie een aanslag op hem wordt uitgevoerd, beseft hij dat het nog lang niet voorbij is. Will moet weer op reis - en is maar amper voorbereid op wat hij zal tegenkomen...
Schrijver: Robert Carter
Oorspronkelijke titel: The giants dance
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4085-5
Uitgever: Uitgeverij M
Witmantel
Gwydion waakt al sinds mensenheugenis over het Engelse Rijk. Hij heeft de druïden zien komen en gaan en hij heeft koning Arthur ten strijde zien trekken, in de tijd dat men hem Merlijn noemde. De legendes spreken over een terugkeer van koning Arthur, maar in het alternatieve Engeland van Robert Carter is er niemand behalve de magiër Grydion die een bloedige burgeroorlog kan voorkomen. Samen met zijn leerling Will gaat hij op zoek naar de magische stenen die duizend jaar eerder zijn opgericht om Engeland voor onheil te behoeden.
Schrijver: Robert Carter
Oorspronkelijke titel: Whitemantle
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4295-5
Uitgever: Uitgeverij M