Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Candice Carty-Williams

Boeken van Candice Carty-Williams

Candice Carti-Williams is journalist en scenarioschrijver en schrijft onder meer voor The Guardian, The Sunday Times en Vogue International.

Meer over Candice Carty-Williams

Genre: Roman

Geboren: 1989

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Candice Carty-Williams


Overzicht

Queenie

Queenie Jenkins, een 25-jarige Jamaicaans-Britse vrouw uit Londen, verliest de grip op haar leven. Ze krijgt een miskraam, haar vriend maakt het uit, ze verlaat hun gedeelde flat en als klap op de vuurpijl verliest ze haar baan bij de krant. Ze zoekt afleiding in datingapps en kortstondige affaires, maar het wil niet baten. En als ze in therapie wil gaan, krijgt ze te maken met vooroordelen van haar Jamaicaanse familie.

De positie die Queenie inneemt in de maatschappij, haar onzekerheden en haar vrienden worden voor een belangrijk deel gevormd doordat ze zwart is; niettemin beschrijft ze haar verhaal met een luchtige pen en valt er heel veel te lachen. Queenie maakt je deelgenoot van de turbulenties en escapades die haar leven beheersen en overhoop gooien; je zult veel herkennen, solidair verdrietig met haar zijn en haar levensweg bewonderen.

Queenie is een ontwapenend eerlijk, inclusief verhaal dat iedereen zal aanspreken die op zoek is naar liefde maar o zo vaak wordt geconfronteerd met iets heel anders.

Schrijver: Candice Carty-Williams
Oorspronkelijke titel: Queenie
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044647211
Uitgever: Prometheus