Boekenplank:
Kies

Boeken van Kiera Cass

Meer over Kiera Cass

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kiera Cass


Overzicht

 • De roep van het hart - A thousand heartbeats
 • Siren - The siren

De Beminde / The Betrothed

 1. De beminde - The betrothed
 2. De bedrogene - The betrayed

De Selectie / The Selection

 1. De selectie - The selection
 2. De elite - The elite
 3. De one - The one
 4. De prinses - The heir
 5. De kroon - The crown

De Selectie Novelles

 • Lang & gelukkig - Happily ever after
 • De prins & De lijfwacht - The prince & The guard
 • De koningin & De favoriet - The queen & The favorite
De Beminde / The Betrothed

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe roep van het hart

Door het verleden verdeeld. Door het heden verenigd. Zal liefde kun toekomst kunnen redden?

Als prinses van Kadier is Annika gewend aan een zeer comfortabel en luxueus leven. Maar dat betekent ook dat ze er geen enkele zeggenschap over heeft: alles wordt voor haar besloten. De band met haar vader, de koning, is niet meer zo liefdevol als vroeger en binnenkort zal Annika moeten trouwen met als enig doel politiek gewin.

Kilometers verderop ziet het leven van Lennox er totaal anders uit. Zijn leven staat volledig in het teken van het leger en hij hoopt ooit de gestolen troon terug te kunnen veroveren. Liefde is wel het laatste waar hij aan denkt.

Maar wanneer het lot Annika en Lennox samenbrengt, kunnen zij hun gevoelens voor elkaar niet negeren. Samenzijn is onmogelijk, maar een leven zonder elkaar ook...

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: A thousand heartbeats
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789000382316
Ebook: 9789000382323
Uitgever: Van Goor
Siren

Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.

Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar... maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The siren
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789000353149
Ebook: 9789000353156
Uitgever: Van Goor

De Beminde / The BetrothedDe beminde

De koning koos haar, maar haar hart behoort iemand anders toe...

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.

Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson - en zichzelf - te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The betrothed
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000372751
Ebook: 9789000372768
Uitgever: Van Goor
De bedrogene

Kun je je hart volgen als het gebroken is?

Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt.

Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen?

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The betrayed
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789000371846
Ebook: 9789000372881
Uitgever: Van Goor

De Selectie / The SelectionDe selectie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig kastenleven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The selection
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000338344
Ebook: 9789000338351
Uitgever: Van Goor
De elite

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America's kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The elite
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000338368
Ebook: 9789000338375
Uitgever: Van Goor
De one

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The one
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000338658
Ebook: 9789000338665
Uitgever: Van Goor
De prinses

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

De achttienjarige prinses Eadlyn is druk bezig zich voor te bereiden op haar toekomst als koningin. In Illea is het onrustig. Hoewel koning Maxon en koningin America het kastenstelsel hebben afgeschaft, heerst er toch ontevredenheid in het land. Eadlyn ziet dat haar vader zich zorgen maakt, maar wat kan ze doen?

Haar ouders zijn van mening dat het volk afleiding nodig heeft, en een nieuwe Selectie kan daarvoor zorgen. Eadlyn daarentegen heeft helemaal geen zin in 35 jongens die zich met haar leven komen bemoeien. Dat haar ouders op een sprookjesachtige manier bij elkaar zijn gekomen, betekent niet dat voor haar hetzelfde geldt. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze dacht.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The heir
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000345182
Ebook: 9789000345199
Uitgever: Van Goor
De kroon

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn begon de Selectie net leuk te vinden, toen haar broer Ahren in het geheim naar zijn geliefde vertrok en haar moeder America een hartaanval kreeg. Haar vader zit dag en nacht aan het bed van zijn vrouw en daarom is Eadlyn vanaf nu verantwoordelijk voor het bestuur van Illea. Een grote verantwoordelijkheid die veel tijd en energie opeist.

Toch laat Eadlyn haar Selectie doorgaan. Ze vindt het fijn om de zes overgebleven kandidaten om zich heen te hebben, al betwijfelt ze of een van hen haar ware liefde is. Maar soms word je verrast door je eigen hart...

Eadlyn moet een keuze maken die moeilijker - en belangrijker - is dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The crown
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789000345205
Ebook: 9789000345212
Uitgever: Van Goor

De Selectie NovellesLang & gelukkig

Lang & gelukkig bestaat uit de vier Selection-novelles plus nog niet eerder uitgegeven bonusmateriaal. Het is een echt collector's item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk.

Lang & gelukkig bevat de volgende verhalen:

 • De prins - The prince
 • De lijfwacht - The guard
 • De koningin - The queen
 • De favoriet - The favorite

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: Happily ever after
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000352081
Ebook: 9789000352685
Uitgever: Van Goor
De prins & De lijfwacht

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.

Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The prince & The guard
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000343669
Ebook: 9789000343676
Uitgever: Van Goor
De koningin & De favoriet

Voordat het sprookjesachtige verhaal van America Singer begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. De koningin beschrijft de Selectie van Amberly, de moeder van prins Maxon.

Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter. Vanaf het moment dat hun geheim werd ontdekt tot de gebeurtenissen aan het einde van De one.

Inclusief bonusmateriaal, met onder andere een interview met Kiera Cass.

Schrijver: Kiera Cass
Oorspronkelijke titel: The queen & The favorite
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000346233
Ebook: 9789000346240
Uitgever: Van Goor