Boekenplank:
Kies

Boeken van Patrick Cauvin


Overzicht

  • Acht dagen in de zomer - Huit jours en été
  • Blinde liefde - L'amour aveugle
  • Waarom wij niet - Pourquoi pas nous?

gedetailleerd overzicht

OverzichtAcht dagen in de zomer
Een echtgenote, drie kinderen, 's morgens de bus en 's avonds de pantoffels en de beeldbuis. Zo eentonig is het leven van Jean-Francois en zo zal het wel blijven, lijkt het - tot plotseling gedurende acht dagen in de zomer het grote avontuur plaatsvindt: een vliegtocht om de halve wereld (India), onverwachte emoties, liefde, wanhoop en geluk in een vreemd land.
Schrijver: Patrick Cauvin
Oorspronkelijke titel: Huit jours en été
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-6057-267-X
Uitgever: Nieuwe Wieken/Omega Boek
Blinde liefde
Tijdens zijn vakantie aan de Franse Riviera ontmoet de leraar Jacques Bernier in een bioscoop een jonge vrouw. Voor Jacques is het liefde op het eerste gezicht. Die eerste ontmoeting groeit uit tot een stormachtig liefdesavontuur, waarbij heel wat hindernissen moeten worden genomen. Hij haalt haar over tot een gezamelijke reis. Hand in hand zwerven ze door zomers Parijs, jagen elkaar na in stromende regen op de brede, verlaten Vlaamse stranden en keren weer terug naar de Lichtstad. Opgezweept in een wederzijdse tedere hartstocht, die geen grenzen lijkt te kennen. Onafwendbaar groeit het wederzijdse gevoel, elkaar niet meer te willen en te kunnen missen. Dat Laura aan beide ogen blind is, blijkt voor haar een groter obstakel dan voor Jacques. Op verrassende, steeds weer ontroerende wijze vertelt Patrick Cauvin deze door en door menselijke geschiedenis. Een meeslepend verhaal dat als geen ander de intieme ontmoeting tussen een ziende en een blinde verbeeldt. Een liefde met een gebrek, maar een geenszins gebrekkige liefde.
Schrijver: Patrick Cauvin
Oorspronkelijke titel: L'amour aveugle
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-6057-303-X
Uitgever: Nieuwe Wieken
Waarom wij niet
Jacqueline Puisset is ongetrouwd, 40 jaar oud, en drijft een boekwinkeltje in Perpignan. Ze is intelligent en ontwikkeld, doch niet al te rijkelijk met schoonheid bedeeld. Ervaring in liefdesaangelegenheden heeft ze niet. Phillipe Lipinsky is 37,5 jaar oud en beroepsworstelaar. Volgens hemzelf heeft hij een kop als een rotte aardappel. Ook hij is vrijgezel en heeft het pad der liefde nog nooit betreden. Op een goede dag krijgt Jacqueline Phillipe met zo'n geweldige klap in haar schoot geworpen dat ze er ter plaatse een beenbreuk aan overhoudt en in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Zo begint deze hoogst vermakelijke roman over een liefde tussen twee mensen, die altijd hadden gedacht te lelijk te zijn voor de liefde, maar toch, op een goed moment de vraag stellen: 'Waarom wij niet...?'
Schrijver: Patrick Cauvin
Oorspronkelijke titel: Pourquoi pas nous?
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-6057-276-9
Uitgever: Nieuwe Wieken