Boekenplank:
Kies

Boeken van Marc Cave

Meer over Marc Cave

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Marc Cave


Overzicht

  • De optiekoning
  • Draaikolk
  • Hellevaart
  • Vals goed
  • Zwart goud

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe optiekoning
Jeff da Conceiçao is CEO van de grootste Braziliaanse autofabriek, maar heeft een gokverslaving die hem zware problemen met de maffia heeft opgeleverd. Ruud, zijn schoonbroer die in de optiehandel zit, helpt hem een ingenieuze winstgevende constructie op te zetten. Maar wanneer Ruud te gretig wordt en gevoelig blijkt voor de charmes van een gevaarlijk maffialid, komen beide mannen en hun gezinnen terecht in een maalstroom van gebeurtenissen die elke verbeelding tart.
Schrijver: Marc Cave
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-223-1877-X
Uitgever: Manteau
Draaikolk
Wanneer Paul Jamieson tot managing director wordt benoemd van het Luxemburgse BI World Fund, een filiaal van het verzekeringsconcern British Insurers, gaat hij vol enthousiasme aan de slag. Maar al vlug blijkt dat de stevige loonsverhoging waarop hij gerekend had nauwelijks iets voorstelt, net zoals de nieuwe job. Zijn ontgoocheling en frustratie zijn groot. Tot overmaat van ramp loopt zijn huwelijk op de klippen. Op aansporen van een geldgeile medewerker gaat hij in op een twijfelachtig voorstel van een Amerikaanse bank. Als hij merkt hoe eenvoudig de fraude kan worden georganiseerd, krijgt hij de smaak te pakken en zet hij met een charmante medewerkster nog een aantal frauduleuze valutatransacties op die bijna niet op te sporen zijn. Maar dan dringt London hem totaal onverwacht een assistent op. Jamieson denkt dat men zijn praktijken op het spoor is. Als er bovendien een Engelse privè-detective op het toneel verschijnt, wordt Paul meegezogen in een draaikolk van gebeurtenissen die leidt tot moord. Draaikolk toont op meesterlijke wijze aan dat er achter de droge cijferopstellingen een wereld schuilgaat van tomeloze aspiraties, jaloezie, hebzucht en persoonlijke drama's. Marc Cave introduceert de lezer in de besloten wereld van de beleggingsfondsen, waarin enkele basispunten meer of minder beslissen over winst of verlies, over succes of ontslag, over een leven in weelde of het bestaan als loonslaaf.
Schrijver: Marc Cave
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-223-1813-3
Uitgever: Manteau
Hellevaart
Maart 2007. Bob Dierickx is een succesvolle directeur van het Fortis-bankkantoor in Loverbeek. Op een regenachtige avond wordt hij aangesproken door een duistere figuur die van hem zomaar 800.000 euro vordert. Dierickx denkt aan een smakeloze grap, maar al snel blijkt dat een van zijn eerste klanten, de Pool Arnold Rubianski, achter die eis zit. Die man wil de zware verliezen die hij met speculatieve aandelenbeleggingen heeft geleden niet zelf dragen, maar afwentelen op de kantoordirecteur. Ondanks de forse bedreigingen, heeft Dierickx niets concreets in handen om naar de politie te gaan. Bovendien ziet hij geen enkele objectieve reden om meer terug te betalen dan de restwaarde van de portefeuille. Hij probeert de Pool tot andere gedachten te brengen. Als die merkt dat Dierickx weigert hem tegemoet te komen, ontvoert hij Karen, Dierickx' enig kind. Dat is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die in sneltreinvaart leidt tot de ondergang van de bankdirecteur, als het miniatuur spiegelbeeld van het failliet van de eens zo trotse bankgigant. Hellevaart is een verhaal ontsproten uit de realiteit van het begin van de eenentwintigste eeuw, waarin de druk op werknemers uit de financiële sector onwezenlijk hoog ligt en waarin financiële instellingen - tot het uitbreken van de financiële crisis - de meest waanzinnige producten slijten om toch maar ieder kwartaal meer winst te kunnen boeken.
Schrijver: Marc Cave
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-223-2568-1
Uitgever: Manteau
Vals goed
In Vals goed is de hoofdrol weggelegd voor De Beemden, een uitgestrekt stuk bouwgrond in Loverbeek, een groot dorp tussen Gent en Sint-Niklaas. Dit begerenswaardige perceel is de twistappel tussen twee politieke tegenstanders. De ene wil er - onder groot protest van de buurtbewoners - een reeks serviceflats bouwen. De andere heeft er zo zijn eigen plannen mee. Maar dan wordt er op De Beemden een gruwelijk verminkt lijk van een vrouw gevonden. Eerst denkt de politie aan een passionele misdaad, maar dat denkspoor moeten ze al snel verlaten. Het onderzoek komt in een stroomversnelling terecht als pastoor Moens bijna per toeval op enkele ongerijmdheden stuit in het verhaal van een asielzoeker die tijdelijk in het dorp woont. Plots blijkt Loverbeek niet alleen het toneel van financieel gesjoemel, intrige en verraad, maar ook van een internationaal terrorismecomplot.
Schrijver: Marc Cave
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-223-2206-2
Uitgever: Manteau
Zwart goud
De financiële crisis die de wereld teistert, kent vele vormen en varianten. In een geglobaliseerde wereld waarin de rusteloze zoektocht naar grondstoffen, en op de eerste plaats naar ruwe olie, geregeld leidt tot geweld en oorlog, is de vondst van een belangrijke, nieuwe oliebron de natte droom van zowat alle energiebedrijven en beleggers. Alexander 'Lex' Harrington heeft als geen ander die boodschap begrepen. In het dichte regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea stoot zijn exploratiebedrijf op een gigantische oliebel. Hij denkt maar aan één ding: zijn bedrijf zo snel mogelijk naar de beurs brengen om zijn aandelen tegen een fabuleus bedrag te verkopen. Een onmetelijke rijkdom lacht hem toe. Maar... zit er wel olie in de grond? En zullen de plaatselijke machthebbers, die over Papoea-Nieuw-Guinea heersen als was het hun privédomein, dit zomaar toelaten?
Schrijver: Marc Cave
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-223-2374-8
Uitgever: Manteau