Boekenplank:
Kies

Boeken van Linda Chaikin


Overzicht

 • Bedreigd geluk - Endangered
 • De vroedvrouw van Sint-Petersburg - The midwife of St. Petersburg

De dagen van de week serie

 1. Een dame van allure - Monday's child
 2. Gevaarlijke dans - Tuesday's child
 3. Licht in de morgen - Wednesday's child
 4. Reis door de duisternis - Thursday's child
 5. Bittere erfenis - Friday's child

Egypte trilogie

 1. Onder de woestijnhemel - Arabian winds
 2. Moedige harten - Lions of the desert
 3. Beproefde liefde - Valiant hearts

Hawaï

 1. Geliefd door Eden - The spoils of Eden
 2. Tegenwind - Hawaiian crosswinds
 3. Avondstorm - Jewel of the Pacific

Het hart van India

 1. De zijdeplantage - Silk
 2. Onder de sterren van het oosten - Under eastern stars
 3. Gevaar voor Kingscote - Kingscote

Het Zijdehuis

 1. De zijdedochter - Daughter of silk
 2. Een zijden draad - Written on silk
 3. Ruwe zijde - Threads of silk

Zuid-Afrika trilogie

 1. Verduisterde schatten - Tomorrow's treasure
 2. Verborgen belofte - Yesterday's promise
 3. Versluierde toekomst - Today's embrace

gedetailleerd overzicht

OverzichtBedreigd geluk
Sable Dunsmoor heeft haar hart verpand aan Kenia en de Masai. Na twee jaar afwezigheid keert ze terug om haar vader te helpen, die daar werkt in een natuurreservaat. Maar een burgeroorlog dreigt en er zijn ivoorstropers actief. Sable moet de hulp inroepen van Kash Hallet - een avonturier die ze liever wil vergeten, en die twijfels zaait over haar verloofde Vince. Dan betrapt ze Kash bij een groep stropers. Is hij wel wie hij zegt te zijn? Wie kan ze vertrouwen? En is er hoop voor Kenia?
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Endangered
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-435-1112-9
Uitgever: Kok
De vroedvrouw van Sint-Petersburg
Rusland, 1914. Karina Pesjkova's hartenwens is te worden toegelaten tot de medische opleiding in Sint-Petersburg en te volgen in de voetsporen van haar moeder, een joodse vroedvrouw. Maar turbulente tijden staan haar droom in de weg. Rusland staat op het punt Duitsland de oorlog te verklaren. De revolutionaire ideeën van Marx en Lenin vinden steeds meer weerklank. Ook Karina's broer Sergej sluit zich aan bij de bolsjewieken en brengt daarmee de hele familie in groot gevaar. Karina wordt verliefd op kozak Alexandr Kronstadt - een onmogelijke liefde, aangezien hij lid is van de geheime politie die jacht maakt op de bolsjewieken. Waar ligt haar toekomst, nu de wereld om haar heen in brand staat?
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: The midwife of St. Petersburg
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-435-1370-8
Uitgever: Kok

De dagen van de week serieEen dame van allure
De Zwitserse Krista leidt een leventje om van te dromen. Ze is verloofd met Paul, erfgenaam van een juwelenhandel; met hem reist ze de hele wereld rond om als model juwelen te showen. Voor haar knappe verschijning gaan alle deuren open. Daar maakt ze handig gebruik van, wanneer ze via Paul betrokken wordt bij spionagewerk voor Interpol. Als Jorden Keller op het toneel verschijnt, blijkt haar leven echter niet zo perfect te zijn als het lijkt. Jorden, agent van de Israëlische geheime politie, probeert een internationaal bankschandaal te onthullen, omtrent joodse banktegoeden uit de Tweede Wereldoorlog. Tot haar verbijstering hoort Krista dat ook haar familie bij dit schandaal betrokken is - en voor ze het weet zit ze middenin een reeks angstaanjagende, onvoorziene gebeurtenissen. Maar als ze op zoek gaat naar de waarheid over haar familie, leert ze ook nieuwe waarheden over zichzelf. Ze ontdekt dat ze niet op haar uiterlijk moet vertrouwen om geluk te vinden, maar op God. En ze vindt het soort liefde waar ze altijd om gebeden heeft - een liefde die haar hart en ziel raakt.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Monday's child
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-435-0253-7
Uitgever: Kok
Gevaarlijke dans
Parijs, 1940. De Tweede Wereldoorlog woedt in alle hevigheid en Frankrijk staat op het punt te capituleren voor Duitsland. De gracieuze Valli Chataaine viert triomfen bij het Parijse Opera Ballet Theater, maar ziet zich nu gedwongen de hoofdstad te ontvluchten en terug te keren naar Frans Algerije, haar geboorteland. Maar voordat zij kan vertrekken, heeft zij nog één taak te vervullen; ze moet essentiële informatie zien los te peuteren van een Duitse spion.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Tuesday's child
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-435-0416-5
Uitgever: Kok
Licht in de morgen
Wall Street, 1929. Sharlotte Ashford en haar gehandicapte zus zijn ten einde raad. Ze hebben al hun rijkdom en hun sociale status verloren toen de aandelenmarkt instortte. Bovendien is hun vader, die naar het Westen was getrokken om het familiekapitaal weer op te bouwen, onder raadselachtige omstandigheden verdwenen. Wanneer de koude winter aanbreekt, denkt Sharlotte met weemoed terug aan Kace Landry. Hij bracht zonneschijn in haar leven, toen hij haar zijn liefde verklaarde. Maar omdat hij niet van haar stand was, heeft ze hem afgewezen. Onverwacht staat Kace weer voor Sharlotte. Hij brengt haar nieuws over haar vader en over goud dat in Mexico verborgen is. Wil hij haar nog wel helpen, ondanks alles wat er gebeurd is?
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Wednesday's child
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-435-0486-6
Uitgever: Kok
Reis door de duisternis
Het is herfst 1940. Paulette is dolgelukkig als ze in Londen trouwt met Garret Brandt. In zijn armen smelt haar angst voor de woedende oorlog weg. Ze zijn echter nog maar net terug van hun huwelijksreis, als Garrets geheimzinnige gedrag haar zorgen begint te baren. Paulettes ongerustheid neemt toe als ze in zijn jaszak een kwitantie vindt, waaruit blijkt dat hij ergens anders is geweest dan hij gezegd had. Waarom liegt hij tegen haar? En wat voerde hij uit in Berlijn? Trouwde hij haar om haar geld? Als zijn afwezigheid vanwege de zoveelste 'zakenreis' maanden gaat duren, ontvangt ze een huiveringwekkend briefje - een briefje waardoor ze zich uiteindelijk in groot gevaar moet begeven. Paulette gaat op zoek naar haar vermiste echtgenoot. De reis voert haar naar verre landen, maar ook naar haar diepste innerlijke gevoelens. Ze geeft zich over aan Gods bescherming en laat de veiligheid achter zich, om de man te vinden aan wie ze haar liefde en trouw heeft beloofd. Intussen raast de Duitse oorlogsmachine door...
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Thursday's child
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-435-0533-1
Uitgever: Kok
Bittere erfenis
Vanessa Miles en haar broer Kylie zijn van hun vader vervreemd. Vanessa verlangt naar verzoening, maar wanneer zij zich daarvoor inspant, zet zij haar eigen geluk op het spel. Terwijl Londen bedreigd wordt door nazi-Duitsland in de zomer van 1940, ontvangt Vanessa een onverwacht telegram. Haar vader nodigt haar uit om naar zijn landgoed in Schotland te komen, nu hij zijn einde voelt naderen. Kylie is er fel tegen gekant dat ze gaat, maar desondanks besluit Vanessa de uitnodiging aan te nemen. In Schotland wordt het haar echter al snel duidelijk dat ze niet welkom is. ledereen verdenkt haar ervan dat ze het op de erfenis voorzien heeft. Daarmee dwarsboomt ze de plannen van diverse familieleden - en dat blijkt levensgevaarlijk te zijn. Wie kan zij vertrouwen? Wanneer Vanessa de intrigerende Kere ontmoet, raakt zij in tweestrijd. In Londen wacht immers een knappe luitenant op haar terugkeer. Tegen de achtergrond van het mysteriewe Schotland moet Vanessa haar eigen hart ontdekken - en proberen het er levend van af te brengen...
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Friday's child
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-435-0540-4
Uitgever: Kok

Egypte trilogieOnder de woestijnhemel
Allison Wescott geniet van haar werk als verpleegster op het zendingshospitaalschip Mercy, dat in 1914 op de Nijl gestationeerd is. Wanneer ze een paar dagen verlof krijgt, maakt ze met een archeologisch genootschap een uitstapje naar de Aleppo woestijn. Maar de rust duurt niet lang. In de hete Egyptische woestijn komen twee mensen om het leven. Voordat Allison goed en wel beseft wat haar overkomt, raakt ze betrokken bij spionagewerk en wordt ze ondervraagd door een verontrustend knappe Britse officier, die voortdurend in haar omgeving opduikt. Hij is niet de enige die denkt dat Allison kostbare informatie heeft. Ergens zijn documenten verstopt, die voor de oorlog van groot belang zijn - en alleen Allisons nicht Leah wist waar. Voor die informatie zijn verschillende partijen bereid een moord te plegen.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Arabian winds
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-435-0726-1
Uitgever: Kok
Moedige harten
Egypte, 1915. De Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Verpleegster Allison Wescott verzorgt de Britse soldaten die in de strijd gewond zijn geraakt. Het werk aan de frontlinie is zwaar en gevaarlijk, maar Allison wil niet opgeven. Dit is haar werk, haar roeping. En alleen zo kan ze majoor Bret Holden uit haar gedachten bannen. Hij had haar gezegd dat hij van haar hield, maar ze heeft nu al een jaar niets van hem gehoord. Leeft hij niet meer? Of is hij haar vergeten?
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Lions of the desert
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-435-0953-1
Uitgever: Kok
Beproefde liefde
Egypte, 1915. Allison Wescott is ten einde raad. De man van wie zij houdt, Bret Holden, wordt beschuldigd van verraad en diefstal van een kostbare Egyptische schat. Allison weet dat de aanklacht onterecht moet zijn. Bret is immers een integer man. Waarom verdedigt hij zich dan niet tegen de beschuldigingen? Hij is spoorloos verdwenen - en de schat ook. Terwijl om haar heen de oorlog woedt, en vrienden veranderen in vijanden, probeert Allison haar geliefde op te sporen. Maar zij is niet de enige die hem wil vinden. Een gevaarlijke Duitse spion zit achter Bret aan, en hij schuwt geen middel om te krijgen wat hij zoekt.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Valiant hearts
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-435-0955-8
Uitgever: Kok

HawaïGeliefd door Eden
1876. Op het politiek onrustige Hawaï komt veel lepra voor. Verpleegkundige Eden krijgt de opdracht een van een leprakolonie geredde baby in het ziekenhuis op te nemen. Een moeilijke taak... Kip is als baby achtergelaten op het strand van lepra-eiland Molokai. Rafe Easton heeft hem daar gevonden en houdt van hem als van zijn eigen zoon. Nu Eden hem in quarantaine moet brengen, zet dat haar realtie met Rafe onder druk. Haar idealen lopen uiteen en dreigen de liefde te verdringen.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: The spoils of Eden
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-435-1805-5
Uitgever: Kok
Tegenwind
De geruchten gaan dat Townsend Derrington rondsluipt in San Francisco rondom het huis van Parker Judson - Rafes zakenpartner. Baby Kip wordt daar verzorgd door Rafes moeder. Is zijn leven in gevaar? Als Rafe het nieuws hoort, bedenkt hij zich geen moment en neemt de boot naar San Francisco. Hij gaat achter Townsend aan, die ook schuldig is aan de moord op zijn vader. Eden, de verloofde van Rafe, werkt intussen voor een jaar op het lepra-eiland Molokai en verzorgt daar haar stervende moeder.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Hawaiian crosswinds
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-435-1937-3
Uitgever: Kok
Avondstorm
Terwijl op Hawaï een politieke crisis dreigt, krijgt Rafe te maken met een eigen crisis: hij raakt blind. Geleid door trots laat hij zijn aanstaande bruid Eden in de steek en vertrekt hij naar San Francisco. Eden is gekwetst door Rafes plotselinge vertrek en stort zich op het werk in de leprakliniek van haar vader op het eiland Molokai. Als ze een jaar later terugkeert naar Honolulu, blijkt dat Rafe weer op Hawaïaanse bodem woont en nieuw geluk heeft gevonden.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Jewel of the Pacific
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043521857
Uitgever: Kok

Het hart van IndiaDe zijdeplantage
Coral Kendall is de dochter van de rijke Engelse eigenaar van Kingscote, een grote zijdeplantage in Noord-India, aan het einde van de achttiende eeuw. Vanuit haar christelijke overtuiging doorbreekt zij de strenge code van de koloniale maatschappij van die tijd, door het 'onaanraakbare' Indiase weesjongetje Gem te adopteren. Dit zet kwaad bloed bij de Indiase leiders en bij haar ambitieuze, op macht beluste oom Hugo. Dan wordt de jongen ontvoerd en wordt zijn lichaam teruggevonden in de rivier. Of - is hij het niet? Is Gem nog in leven? Wie heeft hem ontvoerd? En door wie wordt Coral bedreigd? De intriges stapelen zich op. Coral krijgt hulp van Jace Buckley, een onberekenbare Engelse officier en avonturier, die Corals hart niet onberoerd laat - en van Ethan Boswell, de knappe dokter die naar de wens van haar familie haar echtgenoot zal worden. Als het gevaar toeneemt, moet Coral kiezen wie zij kan vertrouwen.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Silk
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-242-6432-4
Uitgever: Kok
Onder de sterren van het oosten
De Engelse Kendall-dynastie is eigenaar van de plantage Kingscote in India (eind 18e eeuw). Binnen deze dynastie is dochter Coral een dissidente. Zij wil vanuit haar bewust christelijke overtuiging het sociale patroon doorbreken door een schooltje te beginnen voor de 'onaanraakbare' Indiase kinderen in haar omgeving. Dat vraagt om dwarsbomen van de kant van haar vader en oom. Op de achtergrond wachten twee mannen om haar het hof te maken: de avontuurlijke majoor Jace Buckley, die haar helpt haar geadopteerde en ontvoerde pleegzoon Gem op te sporen, en de knappe dokter Ethan Boswell, die haar een veilig bestaan kan bieden. Coral moet vroeg of laat kiezen wie zij haar vertrouwen en haar hart wil geven.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Under eastern stars
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-242-2147-1
Uitgever: Kok
Gevaar voor Kingscote
Majoor Jace Buckley heeft beloofd om op zoek te gaan naar de waarheid rond de ontvoering van Gem, de Indiase jongen die Coral Kendall onder haar hoede had genomen. Coral is ondertussen druk bezig met het opbouwen van een zendingsschooltje op de zijdeplantage van haar vader. Geholpen door Ethan Boswell, waarmee ze veronderstelt wordt te trouwen, staat er nog voor de moesson begint, een schooltje met één lokaal. Maar haar initiatief wordt niet met gejuich ontvangen door de Hindoe arbeiders op de plantage. Als de tegenwerking steeds heftiger wordt, weet ze niet meer wie er wel en wie niet te vertrouwen is. Het enige dat ze zeker weet is dat Jace aan hun kant staat. Op datzelfde moment is Jace op zoek naar Gem. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op een verradelijk bedrog. Veel levens staan op het spel, kan hij nog iets redden of is alles verloren?
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Kingscote
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-242-6224-0
Uitgever: Kok

Het ZijdehuisDe zijdedochter
Frankrijk, 16e eeuw. Hugenote Rachelle komt uit een familie van beroemde couturières. Ze neemt met haar grootmoeder haar intrek aan het hof, om de uitzet van de prinses te maken. Daar belandt ze midden in de politieke intriges van koningin-moeder Catherine de Medici en de vervolging van de hugenoten.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Daughter of silk
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-435-1251-6
Uitgever: Kok
Een zijden draad
Frankrijk, 16de eeuw. Vele Hugenoten vinden de dood in de hevige strijd die tegen hen is losgebarsten. Ook Rachelle, couturière uit een beroemd zijdehuis in Lyon, loopt groot gevaar. Hoe lang kan zij aan de furie ontsnappen? Rachelle wordt ontboden naar het koninklijk paleis, het Louvre. Daar moet zij, omringd door spionnen van de wrede koningin-moeder, zeer voorzichtig te werk gaan om haar eer te bewaren – en haar medegelovigen te helpen. Markies Fabien de Vendôme begint aan een gevaarlijke missie om de Nederlandse protestanten te steunen tegen de Spaanse hertog van Alva. Zal hij zijn geliefde Rachelle ooit weerzien?
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Written on silk
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-435-1293-0
Uitgever: Kok
Ruwe zijde
Het 16e eeuwse Frankrijk is het toneel van hofintriges en hugenotenvervolging. Rachelle Dushane-Macquinet, couturière uit een befaamde familie van zijdeproducenten, wordt door koning-moeder Catherine de Medici vastgehouden op kasteel Fontainebleau. Haar echtgenoot Fabien de Vendôme probeert haar te bereiken, maar ook hij loopt gevaar. Catherine schuwt geen middel om haar macht over Frankrijk te handhaven. Ze heeft een moorddadig plan beraamd om haar tegenstanders uit de weg te ruimen. Als haar plan slaagt, zal Fabien van de moord worden beschuldigd. Kan hij aan de valstrik van de koningin-moeder ontkomen? In deze moeilijke tijden van vervolging en verraad, moeten Rachelle en Fabien standvastig blijven in hun geloof en grote moed tonen. Durven zij te vertrouwen op hun liefde voor elkaar? Kunnen zij naar het veilige Engeland ontsnappen - of is er geen uitweg meer?
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Threads of silk
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-435-1482-8
Uitgever: Kok

Zuid-Afrika trilogieVerduisterde schatten
Een gestolen diamant - een mysterieuze vreemdeling - een arrogante zoon van de landheer. Als Evy de waarheid over haar verleden probeert te ontrafelen, zet ze haar toekomst op losse schroeven. Evy Varley is opgegroeid bij haar oom en tante in Grimston Way, Engeland. Toen zij nog maar een baby was, kwamen haar ouders om in Zuid-Afrika tijdens de Zulu-oorlog van 1878. Nu, twintig jaar later, wordt haar moeder ervan beschuldigd een beroemde zwarte diamant te hebben gestolen. De beschuldiging wordt geuit door niemand minder dan Sir Rogan Chantry, de arrogante zoon van de landheer. Evy is erop gebrand om zijn ongelijk te bewijzen en haar moeders goede naam te herstellen. Daardoor raakt ze verzeild in ongedachte verwikkelingen. Sir Rogan heeft zijn eigen redenen om de diamant te willen vinden. Ondanks zijn losbandige levensstijl voelt Evy zich tot hem aangetrokken. Maar het klasseverschil maakt een romance onmogelijk. Van de diamantmijnen in Zuid-Afrika tot de pastorie in Engeland: overal blijken geheimen verborgen te zijn. Vreemdelingen komen naar Grimston Way met mysterieuze doeleinden. Evy's oom en tante hebben feiten over haar familie voor haar verborgen gehouden. En ergens is er iemand die voor de zwarte diamant bereid is een moord te plegen.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Tomorrow's treasure
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-435-0648-6
Uitgever: Kok
Verborgen belofte
1898. Evy Varley's wereld schudt op zijn grondvesten. Ze heeft te horen gekregen dat ze geadopteerd is. Haar echte moeder - een telg uit een van de rijkste diamantenfamilies in Zuid-Afrika - wordt ervan verdacht een kostbare diamant te hebben gestolen. En de man die haar hart in vuur en vlam zet, Rogan Chantry, vertrekt naar Zuid-Afrika. Zal ze hem ooit weerzien? Rogan heeft een schatkaart geërfd van zijn oom Henry, die onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. Hij is vastbesloten de goudschat te vinden die Henry op de kaart heeft aangegeven. Maar in Zuid-Afrika worden zijn plannen in de war gestuurd door de Britse kolonisatie van het land. En Rogans oom Julien doet alles wat in zijn macht ligt om zelf in het bezit van de schat te komen. Ondertussen komt Evy in Engeland op het spoor van oom Henry's moordenaar. Maar daarmee brengt zij zichzelf in groot gevaar.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Yesterday's promise
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-435-0892-6
Uitgever: Kok
Versluierde toekomst
1900. Evy Varley straalt van geluk. Ze is met haar geliefde Rogan getrouwd en geniet met volle teugen van haar nieuwe leven. Ze heeft nu nog één hartenwens: naar Zuid-Afrika reizen om daar zendeling Jakob van Buren op te zoeken. Hij is de enige die haar kan helpen haar moeders naam te zuiveren en eindelijk de waarheid over de gestolen zwarte diamant boven tafel te krijgen.
Schrijver: Linda Chaikin
Oorspronkelijke titel: Today's embrace
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-435-1059-9
Uitgever: Kok