Boekenplank:
Kies

Boeken van Lindsay Chase

Meer over Lindsay Chase

Genre: Roman

Website: Lindsay Chase


Overzicht

  • Als ruwe zijde - The vow
  • Een belofte voor het leven - The Oath
  • Koester mijn hart - Honor

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls ruwe zijde
1840, Connecticut. Op een hete zomermiddag staat Hannah Whitby te ploeteren op het land. Zweet prikt in haar ogen, maar ook tranen van woede. Het boerenwerk is te zwaar voor Hannah. Nog geen half jaar geleden woonde zij als deftige jongedame in Boston. Nu, pas wees geworden, wordt zij als goedkope arbeidskracht uitgebuit op de reusachtige tabaksplantage van haar oom. Tot Reiver Shaw daar een stokje voor steekt. Zijn gelaatstrekken zijn te krachtig om knap te zijn, maar zijn blauwe ogen fonkelen van levenslust en in zijn witte hemd lijkt hij meer op een boer dan op een succesvol zijdekweker. Dankbaar en opgelucht stemt Hannah in met Reivers plotselinge huwelijksaanzoek. Zij weet niet dat Reiver haar gekocht heeft van haar oom om een vruchtbaar stuk land in handen te krijgen waar hij al heel lang zijn zinnen op had gezet. Zo raakt Hannah gevangen in een kil en liefdeloos huwelijk. Er worden kinderen geboren en hoewel Hannah zielsveel van hen houdt, kan de lege plek in haar hart, daar achtergelaten door Reivers onverschilligheid, niet door hen gevuld worden. Omdat Hannah haar ambitieuze echtgenoot niet kan dwingen haar lief te hebben, besluit zij er het beste van te maken. Maar Hannah blijft dagdromen... En wanneer zij een man ontmoet die haar de ware - hoewel verboden - liefde kan bieden, moet Hannah kiezen tussen de veilige wereld die zij kent en de vrijheid van een onzekere toekomst met diegene waar zij in het diepste geheim van houdt.
Schrijver: Lindsay Chase
Oorspronkelijke titel: The vow
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-5501-068-5
Uitgever: BZZTôH
Een belofte voor het leven
Nadat Catherine Stone als kind getuige was geweest van de pijnlijke dood van haar moeder, wil zij nog maar één ding: dokter worden. En Catherine is bereid te vechten voor haar droom. Verstoten door haar familie, moet Catherine alleen haar weg zien te vinden in de door mannen gedomineerde wereld van de medische wetenschap. Haar kansen om te slagen zijn miniem. Catherine is verbijsterd en geschokt door de hardnekkige vooroordelen die haar omringen, maar ook vastbesloten deze ongegronde misvattingen te bestrijden waar ze maar kan. Dapper slaat Catherine zich door een cholera-epidemie heen. Zij zet haar eigen leven op het spel voor haar patiënten, die in grote armoede en onwetendheid leven en die haar zo dringend nodig hebben. Maar Catherine heeft zelf ook behoeften - de behoeften van een hartstochtelijke vrouw. Haar koppige onafhankelijkheid wordt bewonderd door de felbegeerde vrijgezel Damon Delancy. Hij is de enige man bij wie Catherine zich uniek en vrouwelijk voelt, en door haar huwelijk met Damon wordt Catherine weer geaccepteerd in de gemeenschap die haar eens versmaadde. Damon wil echter niet dat Catherine carrière maakt. Hij dwingt haar tenslotte te kiezen tussen haar dokterseed en haar huwelijk. Is Catherine in staat haar levenswerk op te geven? Of zal zij weigeren een knieval te maken voor de man van wie zij houdt?
Schrijver: Lindsay Chase
Oorspronkelijke titel: The Oath
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-6291-871-9
Uitgever: BZZTôH
Koester mijn hart
De jonge Honor Elliott is vastbesloten advocate te worden. Maar in het 19de-eeuwse Boston wordt ze op alle manieren tegengewerkt. Desondanks slaagt de onafhankelijke Honor erin haar studie met succes te voltooien. Na haar huwelijk met de jurist Robert Davis vertrekt de kersverse advocate naar New York. Daar opent ze haar eigen praktijk. Wanneer Robert, die jaloers is op Honors succes, haar in de steek laat, blijft zij niet bij de pakken neerzitten: ze zet zich vol overgave in voor haar vrouwelijke cliënten. Ze krijgt uit onverwachte hoek hulp: Robert voormalige baas, de machtige zakenman Nevada LaRouche, kan het doorzettingsvermogen van de pittige Honor wel waarderen en biedt haar zijn steun. Voordat Honor het beseft, heeft ze haar hart verloren aan de zelfverzekerde Nevada en stort ze zich halsoverkop in een hartstochtelijke affaire. Totdat ze ontdekt dat Nevada in het verleden de wet heeft overtreden. Dit gaat tegen de strikte principes van Honor in en ze besluit met bloedend hart haar relatie met Nevada te verbreken. Kort daarna ontdekt Honor echter dat ze zwanger is en staat ze voor de moeilijkste keuze van haar leven: moet ze trouw blijven aan haar beroepseer, of geeft ze de vader van haar kind een tweede kans?
Schrijver: Lindsay Chase
Oorspronkelijke titel: Honor
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-5501-278-5
Uitgever: BZZTôH