Boekenplank:
Kies
 • Home
 • C
 • Christian de Coninck

Boeken van Christian de Coninck

Christian de Coninck is werkzaam bij de politie en leidde onderzoeken naar moorden, zedenzaken, gewapende overvallen en diefstallen. In 2005 was hij geruime tijd ziek en ging, om de verveling te verdrijven, boeken schrijven. Hij stuurde zijn eerste manuscript naar uitgeverij Houtekiet die heden ten dage nog steeds zijn uitgever is.

Meer over Christian de Coninck

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: België

Website: Christian de Coninck


Goris & Pauwels

 1. De Praagse connectie
 2. Het octopuscomplex
 3. Het boemerangprincipe
 4. Het Münchensyndroom
 5. Het duivels dozijn
 6. De Gideonsbende
 7. Het Droste effect
 8. De Mallorca erfenis
 9. De daikonkweker
 10. Een kwestie van zwijgen
 11. Nevenschade
 12. Bloedvlag
 13. Ze noemden hem God
 14. Agonie
 15. De conferentie
 16. Wraak
 17. De afrekening
 18. Chantage

Pynaert & De Cruyenaere

 1. Dodendans
 2. Dodenmars
 3. Dodensteeg
 4. Dodenberg
 5. Dodenmarkt
 6. Dodenspel
 7. Dodenval

Non-Fictie

 • Die dag heeft Brussel geweend (en ik ook)
 • Flikstories

gedetailleerd overzicht

Goris & PauwelsDe Praagse connectie

Stijn Goris, commissaris bij de lokale politie in Brussel, is getuige van een vliegtuigcrash op het strand in Koksijde. De piloot woonde in Brussel en Goris krijgt de opdracht een onderzoek naar hem te voeren. Samen met zijn inspecteur Pauwels komt hij een Russische maffiabende op het spoor die handelt in drugs, porno en kinderen.

Het onderzoek leidt de commissaris en zijn collega naar Praag en Amsterdam. Voor Goris is de speurtocht een confrontatie met zijn eigen, door misbruik getekende jeugd.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789052409290
Ebook: 9789089245083
Uitgever: Houtekiet
Het octopuscomplex

Een invloedrijke zakenman overlijdt als zijn auto in hartje Brussel ontploft. De politie vermoedt kwaad opzet en belast commissaris Stijn Goris met het onderzoek. Even later wordt Brussel opgeschrikt door de moord op twee andere zakenlui. Goris voelt de hete adem van het establishment in zijn nek.

Hij vindt een link tussen de misdaden maar kan niet verhinderen dat er nog meer slachtoffers vallen. Ze sterven een vreselijke dood. De moordenaar slaagt erin meerdere moorden bijna simultaan uit te voeren. Goris beseft dat hij te maken heeft met een razend intelligente, hoogopgeleide tegenstander.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089240095
Ebook: 9789089245090
Uitgever: Houtekiet
Het boemerangprincipe

In Moskou wordt de beroemde advocaat Doeganovitsch vermoord. Enkele dagen later onderzoeken Stijn Goris en zijn assistent Stef Pauwels in Brussel een verdacht overlijden. Ze zijn getuige van een gewapende overval op een juwelierszaak en komen tussenbeide. Goris wordt ernstig gewond.

Een reeks aanslagen op de Brusselse commissaris en zijn vriendin volgen. Goris weet wie hem naar het leven staat en waarom. Geen enkele andere misdadiger haat hem zo erg, dat hij zijn beste mannen inzet om op Goris te jagen.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089240484
Ebook: 9789089241245
Uitgever: Houtekiet
Het Münchensyndroom

1945. Benjamin Gotlieb is luitenant in het Amerikaanse leger. Hij neemt deel aan de bevrijding van München en Dachau. Tijdens de belegering vindt hij eerder toevallig een geheime kluis.

Meer dan zestig jaar later wordt Jacob Kaufmann in de kelder van zijn Brusselse appartement vermoord. Hij was de zoon van een joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Duits bordeel moest werken. Hij heeft geen familie en weinig vrienden.

Stijn Goris en zijn team staan voor een raadsel. Kaufmann blijkt meerdere levens geleid te hebben maar echte vijanden had hij niet. Waarom moest Kaufmann sterven? Welke taak had hij in het joods archief?

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789089240903
Ebook: 9789089245137
Uitgever: Houtekiet
Het duivels dozijn

Michiel De Groot, een ervaren duikinstructeur, verliest een van zijn teamgenoten bij een duiktrip in de Oosterschelde. Alles wijst op een ongeval. De tienjarige zoon van het slachtoffer gelooft echter in kwaad opzet. Hij kan commissaris Goris van de Brusselse politie en zijn assistent Pauwels overtuigen om de zaak te onderzoeken.

Enkele dagen later rijdt een collega van de overledene in het kanaal van Brussel en verdrinkt. Beide slachtoffers werkten bij een farmaceutische firma die nieuwe medicijnen ontwikkelt. Goris gelooft niet in dat soort toeval. Wie hier achter zit heeft geld én hersenen. Hij bijt zich als een terriër vast in de zaak.

Goris en Pauwels hebben in hun loopbaan al heel wat gevaren getrotseerd. Maar als ze oog in oog staan met een van de briljantste en gevaarlijkste wetenschappers ter wereld, schieten alle kneepjes van het politievak tekort.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789089241566
Ebook: 9789089245106
Uitgever: Houtekiet


De Gideonsbende

Op een bouwwerf wordt het naakte lijk van een kind van tien gevonden, een zigeunerjongen die door slagen vermoord is. Op zijn vingertoppen vindt men bizarre snijwonden. Commissaris Stijn Goris en zijn inspecteur Stef Pauwels dringen in het Romamilieu binnen. Dat is bijzonder moeilijk, want de Roma vormen een gesloten gemeenschap. Beide speurders komen erachter dat het slachtoffer een gauwdief was die met zijn kompanen allerlei misdrijven pleegde.

Intussen wordt Brussel geteisterd door een bende die dieven, daklozen en homo’s gewelddadig aanpakt. Zo worden de jonge Hollander Steve Pijlstra en zijn vriend zwaar aangerand na een avondje stappen. Stijn Goris is geschokt en gaat achter de bende aan. Algauw blijkt dat ze ook de moord op de zigeunerjongen gepleegd heeft. Goris legt ook het verband met de moord op twee andere Roma. Het onderzoek wordt afgesloten en het assisenproces gestart.

Niets is echter wat het lijkt, een eenvoudige zaak wordt met het uur ingewikkelder en de tijd dringt want het proces gaat gewoon voort.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789089242075
Ebook: 9789089245113
Uitgever: Houtekiet
Het Droste effect

Op de luchthaven van Zaventem landt de jonge zakenman Kobe De Lil, na een deugddoende vakantie uit Mexico. Als hij zijn bagage wil ophalen, wordt hij onwel en sterft in een Brussels ziekenhuis.

Commissaris Stijn Goris en inspecteur Stef Pauwels onderzoeken meteen dit verdacht overlijden. Ze komen erachter dat De Lil een bolletjesslikker was die cocaïne naar België smokkelde. Hoewel Goris geen drugsexpert is, wordt hij van hogerhand gedwongen om het dossier verder uit te diepen.

Algauw komen Goris en Pauwels in aanvaring met gewelddadige Colombiaanse drugskartels die ook hun familie hardhandig aanpakken. Als ze hun gezin willen redden, dreigen Goris en Pauwels het onderspit te zullen delven.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789089242396
Ebook: 9789089245120
Uitgever: Houtekiet
De Mallorca erfenis

Stijn Goris en zijn collega Pauwels vertrekken met hun vrouwen opgewekt naar Mallorca voor een welverdiende vakantie. Hun tweede avond wordt helaas verstoord door een brute overval op het dure restaurant waar ze dineren. Alle gasten moeten hun geld en juwelen afgeven. Wanneer één man dat vertikt, wordt hij zonder pardon doodgeschoten. De overvallers vluchten halsoverkop weg.

Vakantie of niet, Goris bijt zich vast in de zaak, tot verbijstering van zijn vrouw. Hij en Pauwels trekken op onderzoek uit maar worden tegengewerkt door hun Mallorcaanse collega’s. Ze ontdekken algauw dat de overval een afleidingsmanoeuvre was om een journalist te vermoorden.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789089242723
Ebook: 9789089245144
Uitgever: Houtekiet
De daikonkweker

In de Brusselse deelgemeente Laken doet een verontruste man aangifte van de verdwijning van zijn echtgenote. De politiemensen die ter plaatse de vaststellingen doen, vinden de zaak verdacht, zeker als de mensen van het opgetrommelde lab bizarre aanwijzingen vinden.

Ondertussen hebben commissaris Stijn Goris en zijn collega Stef Pauwels de handen vol met een mensenhandelaar, die er niet voor terugdeinst om jonge vrouwen te ontvoeren en ze in de prostitutie te dwingen en dus zo snel mogelijk achter de tralies moet.

Als de politie na dagenlang zoeken de vermiste vrouw niet terugvindt en er evenmin sporen zijn die naar haar zouden kunnen leiden, worden Goris en Pauwels er bijgehaald. Zij moeten zich nu op twee zaken tegelijk concentreren en richten hun pijlen in de eerste plaats op de echtgenoot. Hij heeft nochtans een alibi, maar in De daikonkweker is niets wat het lijkt.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789089243270
Ebook: 9789089243515
Uitgever: Houtekiet
Een kwestie van zwijgen

In de haven van Zeebrugge wordt een waardetransport overvallen. De daders ontkomen met hun buit naar Brussel. Een beetje later ontploft in een chique wijk van Brussel een flatgebouw waar een private bank was gevestigd. In Laken wordt een dubbele moord gepleegd en wordt ook het lichaam gevonden van een Japanner die seppuku heeft gepleegd. Wat hebben een overvaller en een private banker gemeen met de yakuza?

Stijn Goris en Stef Pauwels zitten met de handen in het haar, want de zaak oplossen is niet eenvoudig als iedereen zwijgt als... vermoord.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789089244451
Ebook: 9789089244468
Uitgever: Houtekiet


Nevenschade

Hoofdcommissaris Stijn Goris wordt vroeg uit bed gehaald. In het Jubelpark zijn de lijken angetroffen van vijf jonge mensen. Hun lichamen liggen in de vorm van een zonnebloem. De afscheidsbrief doet vermoeden dat de jongeren collectief zelfmoord hebben gepleegd, omdat de wereldleiders onvoldoende aandacht schenken aan het milieu. Omwille van de ernst van de feiten besluit het parket een onderzoek te openen.

Stijn Goris en Stef Pauwels bijten zich vast in de zaak. Hoe dieper ze graven, hoe meer onwaarschijnlijkheden er bovenkomen. Wat hebben deze jongeren te maken met de diefstal van de Blue Hope, de grootste blauwe diamant ter wereld, en de verdwijning van de overblijfselen van George Washington?

Het onderzoek leidt de speurders naar Curaçao en Bonaire, waar het tot een bloedige afrekening komt en Goris wordt neergeschoten...

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789089245502
Ebook: 9789089245519
Uitgever: Houtekiet
Bloedvlag

In een woning in Brussel worden de lichamen gevonden van twee volwassenen en twee kinderen, onder wie een baby. Alle slachtoffers werden neergeschoten. Het team van Stijn Goris gaat ter plaatse en ontdekt dat het slachtoffer een inspecteur van de drugssectie is.

Het politiekorps is geschokt, maar moet toch aan het werk. Elk spoor moet worden onderzocht. Was de vermoorde inspecteur betrokken bij louche zaakjes of was hij een heel belangrijke drugszaak op het spoor? Hoe komt het dat wanneer Goris en Pauwels een getuige in de zaak willen spreken deze blijkt te zijn overleden? Waarom neemt een andere inspecteur onverwacht ontslag? En wat heeft een fitnesszaak te maken met deze moorden? Vragen waarop de speurders snel een antwoord moeten vinden voordat er meer slachtoffers vallen.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789089246455
Ebook: 9789089246165
Uitgever: Houtekiet
Ze noemden hem God

Een verwoestende brand in een hotel in het centrum van Brussel zorgt voor paniek. De kans dat de brand overslaat op het oude stadsdeel is reëel. Een gast slaagt erin via de gevel te ontsnappen, al maakt hij een zware val. Voor een andere gast komt alle hulp te laat. Snel staat vast dat de brand is aangestoken. Goris en Pauwels onderzoeken de zaak, maar worden met een vreselijk dilemma geconfronteerd.

Ondertussen komt op de cel Verdwijningen de melding binnen dat een vrouw verdwenen is. Het blijkt geen eenmalig geval. Zijn de vrouwen vrijwillig vertrokken of is er iets ernstigs aan de hand? Voor Goris en zijn team tikt de klok. Kunnen ze de verdwijningen stoppen?

Thuis moet Goris bovendien het hoofd bieden aan een hevig puberende zoon, zodat hij op alle vlakken onder druk staat.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789089247506
Ebook: 9789089247513
Uitgever: Houtekiet
Agonie

Brussel maakt zich op voor de nationale feestdag. Stijn Goris is verantwoordelijk voor de bewaking van het Paleizenplein. Dat is het centrale punt tijdens het defilé. Een van de militairen die het defilé mee organiseert, pleegt onverwacht zelfmoord, wat de uitvoering bemoeilijkt.

Ondertussen vinden in Brussel al enkele weken gewelddadige overvallen op apothekers plaats. Goris heeft een jonge officier met het onderzoek belast, maar wanneer de overvallers steeds driester te werk gaan en er dodelijke slachtoffers vallen, neemt Goris het heft in handen. Daarbij komt nog eens dat er overal in Brussel bombrieven ontploffen.

Stijn Goris en Pauwels krijgen het tij maar niet gekeerd en wanneer blijkt dat de zelfmoord van de militair een moord blijkt te zijn, is het hek helemaal van de dam. Zijn al deze gebeurtenissen toeval of is er iets groters aan de hand?

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789089248763
Ebook: 9789089248770
Uitgever: Houtekiet
De conferentie

In Brussel wordt er een internationale conferentie gehouden door de Bilderberggroep. Voor sommigen is het een geheim genootschap dat over alle wereldproblemen discussieert maar dat vooral over alles beslist, terwijl het voor de anderen een discrete denktank is, waar over alles wordt nagedacht en adviezen geformuleerd. De conferentie vindt plaats in het chique Steigenberger Wiltshire’s hotel.

Tot frustratie van Goris blijkt zijn dienst niet betrokken bij de beveiliging van het evenement. Hij moet zich er willens nillens bij neerleggen. Maar dan wordt hij gecontacteerd door een adviseur van een deelnemer: diens dochter werd ontvoerd en de eisen hebben, bizar genoeg, betrekking op de conferentie. Dit evenement wordt ernstig bedreigd. Het leven van alle topmensen uit de zakenwereld en meest belangrijke politici van de wereld is in gevaar.

Goris wordt betrokken bij een internationaal onderzoek dat hem van het ene deel van Europa naar het andere leidt. De enige vraag die hij zich stelt: wie zit erachter en waarom? Hij heeft maar drie dagen de tijd om de daders te vinden en de lont uit het kruitvat te trekken. Het aftellen is begonnen…

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789089249883
Ebook: 9789089249890
Uitgever: Houtekiet


Wraak

In een Brusselse kerk wordt het lichaam gevonden van de pastoor die op gruwelijke wijze is vermoord. Het team van Goris staat voor een raadsel. Het mysterie wordt nog groter wanneer 's anderendaags een slager op een nog afschuwelijkere manier van het leven wordt beroofd.

Goris zit met de handen in het haar als blijkt dat er geen verband is tussen beide slachtoffers. Maar dat verandert wanneer er foto's van de slachtoffers in de pers verschijnen die alleen de dader kan hebben gemaakt. Heeft Goris te maken met een sadistische seriemoordenaar of steekt er iets anders achter?

Ondertussen blijven er slachtoffers vallen...

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789089244994
Ebook: 9789089245908
Uitgever: Houtekiet
De afrekening

Een aanslag op het gezin van Stijn Goris. Nooit was een onderzoek zo persoonlijk. Wie aan familie raakt...

Stijn Goris brengt op een ochtend zijn kinderen naar school, wanneer een wagen met gewapende mannen in de straat opduikt. Goris en de kinderen worden minutenlang onder vuur genomen.

Iemand heeft het duidelijk op de hoofdcommissaris gemunt. Welke zaak uit zijn verleden achtervolgt hem? Wie staat Goris zo naar het leven dat hij het lef heeft om hem thuis aan te vallen en zelfs zijn kinderen mee in gevaar te brengen? En vooral, kan de politie de dader opsporen voor die in zijn opzet slaagt?

De afrekening dompelt Stijn Goris onder in de wereld van de georganiseerde misdaad. Goris staat tegenover een overmacht en zal al zijn strategisch genie nodig hebben. En dan nog voert het onderzoek hem naar een moment dat hem voor het leven zal tekenen.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789052403779
Uitgever: Houtekiet
Chantage

In een slangennest van chantage en bedrijfsspionage raast een allesverwoestend venijn door de wereld van high-tech...

Stijn Goris wordt in contact gebracht met Danny McMillan, de eigenaar en CEO van een techgigant die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van AI-systemen. De vrouw wordt gechanteerd, want ze draagt een diep geheim met zich mee. Als het geheim openbaar wordt, zou dat het faillissement van het bedrijf betekenen. Goris begeleidt haar en zet een val op voor de afperser.

Het onderzoek leidt Goris en Pauwels naar Los Angeles. Hun speurwerk in Californië werpt meer en meer de verdenking op McMillan zelf, tot zij in haar kantoor ernstig ten val komt en in een coma belandt. Goris heeft veel vragen, maar zoekt onverdroten verder.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789057209826
Uitgever: Houtekiet

Pynaert & De CruyenaereDodendans

Veurne, 16 juli 1917. In een hotelkamer in Veurne wordt het lichaam gevonden van een jonge prostituee. Ze werd gewurgd. Onder het bed ligt een kraagkenteken dat uitsluitend gedragen wordt door de stafofficieren van de koning. Koning Albert I vreest dat iemand uit zijn entourage de moordenaar is.

Zonnebeke, 23 juli 1917. Kapitein Pynaert leidt zijn compagnie in de loopgraven. Voor de oorlog was hij chef van de police bourgeoise in Brussel. Die dag wordt hij naar het opperbevel gesommeerd. De stafchef van de koning vraagt hem de moord in Veurne te onderzoeken.

Lodewijk Pynaert aanvaardt de opdracht en wordt in Veurne ingekwartierd in het kasteel van Bernier. Zijn aanwezigheid wordt door de hoge officieren niet op prijs gesteld waardoor zijn onderzoek moeizaam verloopt. Pynaert moet zich behelpen met beperkte middelen. Elk spoor loopt dood en hij raakt gefrustreerd. Langzaam komt er een doorbraak als de ordonnans van Pynaert eindelijk een spoor vindt.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789089242969
Ebook: 9789089243201
Uitgever: Houtekiet
Dodenmars

Augustus 1917. Kolonel Pynaert en zijn ordonnans genieten van vakantie in Guines, waar zijn gezin momenteel ook verblijft. De kolonel wordt dringend teruggeroepen naar het opperbevel. De Koning meldt hem dat twee hoge officieren verdwenen zijn. Niemand gelooft in desertie en Pynaert moet het onderzoek voeren.

De vermiste officieren waren belast met geheime opdrachten, waardoor Pynaert terechtkomt in de wereld van spionage en contraspionage. En dan verdwijnt er plots een derde officier.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789089246516
Ebook: 9789089246523
Uitgever: Houtekiet
Dodensteeg

Brussel, begin 1919. De Eerste Wereldoorlog is voorbij. De stad begint te herleven en de militairen keren terug van het front. Kolonel Pynaert neemt zijn taak bij de politie weer op en zijn ordonnans De Cruyenaere wordt aangeworven bij de politie.

De regering heeft beslist naar analogie van de befaamde Franse Brigades du Tigres, opgericht door Clemenceau, om ook in België een speciale politie op te richten, die rechtstreeks zal afhangen van de procureur des Konings. Pynaert is verantwoordelijk voor de oprichting.

Ondertussen wordt er in een steeg in Brussel het lichaam gevonden van een tienjarig meisje, dat op een gruwelijke wijze om het leven werd gebracht. De gerechtelijke brigade onder leiding van Pynaert begint de jacht op de dader.

Christian De Coninck neemt ons deze keer mee in het Brussel van het interbellum. Een stad die nog niet is geheeld van de oorlogswonden, waar telegrafie en telefonie worden beschouwd als technologische hoogstandjes en waar de politie werkt met het vergrootglas en vooral met veel gezond verstand. In Dodensteeg interpreteert De Coninck een waargebeurde zaak die Brussel in die jaren heeft opgeschrikt en in de ban hield.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789089248169
Ebook: 9789089248176
Uitgever: Houtekiet
Dodenberg

In Brussel wordt de echtgenote van een Belgisch volksvertegenwoordiger aan haar voordeur vermoord. Het wordt een eerste belangrijke zaak voor de pas opgerichte politie van het parket onder leiding van hoofdcommissaris Lode Pynaert.

Het blijft echter niet bij een moord want er volgen verschillende pogingen, waarbij de vrouwen afschuwelijk worden verminkt. Er zijn weinig getuigen en wie al iets heeft gezien, beschrijft de dader met een masker. De pers krijgt lucht van de zaak en spreekt van ‘de gemaskerde moordenaar’. De druk op Pynaert groeit en hij krijgt geen vat op de zaak.

Ondertussen komt er bij het parket een anonieme brief binnen waarbij een vrouw beschuldigd wordt van de gifmoord op haar rijke echtgenoot. Ook met deze zaak worden Pynaert en De Cruyenaere belast.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789089249234
Ebook: 9789089249241
Uitgever: Houtekiet
Dodenmarkt

Het is rustig in Brussel, tot op een ochtend een grote plas bloed wordt ontdekt op de Grote Markt. Niemand weet wat er gebeurd is. Cyriel De Cruyenaere wordt belast met het onderzoek, maar al snel moet hij een man ondervragen die zijn vrouw heeft vermoord.

Ondertussen doet een vrouw aangifte van de verdwijning van haar zoon. Het onderzoek komt in handen van hoofdcommissaris Pynaert en snel blijkt dat er nog verdwijningen zijn. Wat is er aan de hand? En wat met de plas bloed?

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789089248954
Ebook: 9789089249197
Uitgever: Houtekiet


Dodenspel

Nabij de Grote Markt van Brussel wordt een juwelier overvallen en neergeschoten. Hij overlijdt ter plekke. De Cruyenaere wordt belast met het onderzoek. Aanvankelijk lijkt het lot hem te helpen. Een paar dagen na de feiten wordt de dader van de roofmoord immers dood in zijn kamer teruggevonden. In zijn afscheidsbrief bekent hij de feiten. Maar waarom is de pink van de man geamputeerd?

Wanneer niet veel later opnieuw een lijk zonder pink wordt gevonden, schakelen Pynaert en De Cruyenaere een versnelling hoger. Hun onderzoek leidt tot een verschrikkelijke vaststelling.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789052401317
Uitgever: Houtekiet
Dodenval

Brussel, 1924. De dochter van een rijke industrieel wordt vermoord aangetroffen, in haar eigen slaapkamer. Inspecteur Cyriel De Cruyenaere volgt de gebruikelijke sporen: een onbetrouwbare verloofde, de begunstigden voor de erfenis.

Maar dan gebeurt er een overval op de Algemene Spaar- en Lijfrentekas met explosieven. Ook daar wordt de gerechtelijke politie gevraagd het onderzoek te voeren en dat leidt Cyriel naar het milieu van de anarchisten. Twee onderzoeken waarbij Pynaert en De Cruyenaere onder druk worden gezet om de zaken op te lossen.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789052409399
Uitgever: Houtekiet

Non-FictieDie dag heeft Brussel geweend (en ik ook)

Op 22 maart 2016 is commissaris Christian De Coninck van dienst op het hoofdbureau van de politie in Brussel. Een dag zoals een andere tot dat ene telefoontje komt: er is een aanslag op de luchthaven van Zaventem. Enkele ogenblikken later ontploft een bom in het metrostation Maalbeek.

De Coninck is belast met de communicatie en de relaties met de pers. Zijn korpschef stuurt hem naar de plaats van de aanslag, waar hij geconfronteerd wordt met een oorlogsgebied.

Enkele maanden later krijgt De Coninck problemen die hij niet kan thuisbrengen en die verergeren. De diagnose wordt snel gesteld: PTSS, posttraumatische stresstoornis. De Coninck kan moeilijk omgaan met dit verdict: hij, de stoere flik, geveld door een mysterieuze aandoening. Hij komt in een neerwaartse spiraal terecht en kan ze niet keren.

Dit boek is een verslag vanop de eerste rij over de aanslag in Brussel, door de ogen van een politieman. Hij beschrijft heel realistisch de gebeurtenissen, maar vertelt ook hoe die zijn professionele en persoonlijke leven hebben getekend.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789089247193
Ebook: 9789089247025
Uitgever: Houtekiet
Flikstories

Agenten spelen een hoofdrol in tal van boeken, series en films, maar wat weten we werkelijk over het echte politiewerk? De taak van de politie is meer dan misdaad bestrijden. De politie is er vooral om mensen te helpen, vaak wanneer die heel kwetsbaar zijn. 

Commissaris Christian De Coninck geeft u inzicht in de meest spraakmakende zaken van zijn veertigjarige politiecarrière. Zijn verhalen ontroeren, verrassen en stemmen tot nadenken. Gelukkig zijn ze niet doorspekt van kommer en kwel: humor blijkt De Conincks sterkste wapen, als commissaris, maar ook als auteur. 

Christian De Coninck eindigt met een hoopvolle visie over hoe de politie de toekomstige uitdagingen in een veranderende maatschappij kan aanpakken.

Schrijver: Christian de Coninck
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789052400389
Uitgever: Houtekiet