Boekenplank:
Kies

Boeken van Elly Conway

Elly Conway schreef een megahit met haar debuutthriller Argylle. Alleen al op basis van de synopsis werden de filmrechten van het boek verkocht en kan het zomaar gebeuren dat het boek én de film bijna gelijktijdig verschijnen. Wie Elly Conway echter is, is nog een groot mysterie. Volgens haar uitgever woont Conway in de Verenigde Staten en werkt ze aan het vervolg op Argylle en dat is alle informatie over haar die bekend is.

Meer over Elly Conway

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Argylle

Om de wereld van de ondergang te redden, is iemand met speciale kwaliteiten nodig...

Een hogesnelheidstrein op weg naar Moskou.

Een CIA-vliegtuig dat neerstort in de jungle van de Gouden Driehoek.

Een door de nazi’s geroofde buit, begraven in de afgelegen bergen van Polen.

Een verdwenen schat - het achtste wereldwonder - die al zeventig jaar wordt vermist.

De droom van een Russische oligarch om zijn land in volle glorie te herstellen, brengt de wereld tot op de rand van de afgrond. Meesterspion Frances Coffey, een levende legende binnen de CIA, is de enige die het tij nog kan keren. Maar om haar plan te doen slagen, heeft ze iemand met heel specifieke kwaliteiten nodig.

Argylle is een man met een duister verleden en Coffey weet hoezeer hij daarmee worstelt. Maar ze weet ook dat hij juist dáárdoor de vaardigheden bezit die haar team nodig heeft. En dus zit er maar één ding op: alles op alles zetten om van deze outsider een spion te maken.

Zijn training voert Argylle van de jungle in Thailand naar de boulevards van Monaco, en van de kloosters op Oros Athos tot een vergeten grot diep in de bergen. Een levensgevaarlijke reis die hem eindelijk de juiste richting kan geven in zijn leven, maar die hem ook zijn leven kan kosten...

Argylle - 2022
Regisseur: Matthew Vaughn
Cast: Henry Cavill, Bryan Cranston, Bryce Dallas Howard, e.a.
Schrijver: Elly Conway
Oorspronkelijke titel: Argylle
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400515260
Ebook: 9789044934113
Uitgever: Bruna