Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Marion van de Coolwijk

Boeken van Marion van de Coolwijk

Meer over Marion van de Coolwijk

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Nederland

Website: Marion van de Coolwijk


Overzicht

  • Kwade trouw
  • Mama liegt
  • Mangelvrouw
  • Mannenjacht
  • Over en uit

Dubbel uitgegeven titels

  • Rust zacht
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtKwade trouw

De alleenstaande moeder Vera werkt al jaren tot ieders tevredenheid in een verpleeghuis. Maar dan nadert ze haar veertigste verjaardag. Het blijkt een allesomvattende datum als ze zich realiseert dat de erfenis van haar ouders definitief aan haar voorbij gaat als zij niet voor die tijd is getrouwd.

Maar die kans lijkt klein. Vera is eenzaam en moet alle zeilen bijzetten om voor zichzelf en haar verslaafde zoon te zorgen. Als haar zoon voor de zoveelste keer in de problemen zit en de rekeningen zich opstapelen, knapt er iets.

Schrijver: Marion van de Coolwijk
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045217833
Uitgever: Karakter
Mama liegt

Aisa groeit op bij haar oma. Op haar ziekbed doet oma een schokkende bekentenis over haar verleden, die het leven van de jonge vrouw volledig op zijn kop zet. Nieuwsgierig gaat Aisa op zoek naar Emma van Bemmelen, de onbekende zus van haar oma. Wanneer oma kort na het weerzien met Emma overlijdt, lijkt Aisa liefdevol te worden opgevangen in de familie. Maar al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar komst...

Mama liegt vertelt het verhaal van twee families die tijdens de Tweede Wereldoorlog door één ondoordacht moment voor altijd met elkaar werden verbonden.

Schrijver: Marion van de Coolwijk
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789461095985
Ebook: 9789461095886
Uitgever: De Crime Compagnie
Mangelvrouw
Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Zijn revalidatie zal lang duren en een zware weg worden. Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd. Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Monica blijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette.

Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Vanuit het bed waaraan hij gekluisterd is, beveelt hij Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruiken als huishoudster. Samen met Monica - die de verpleging van Lucas op zich neemt - maakt Bette een plan om zich onafhankelijk te maken van haar wrede en emotioneel afstandelijke man...

Schrijver: Marion van de Coolwijk
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045210179
Ebook: 9789045210278
Uitgever: Karakter
Mannenjacht
Frank, Marc, Bart en Herman vormen al vanaf hun jeugd een hechte vriendenclub. Hun gezamenlijke mannenweekenden op de boot van Bart zijn een traditie en ook in het dagelijks leven steunen ze elkaar door dik en dun. Na een huwelijk van 22 jaar krijgt Karin van haar man Marc te horen dat hij verder wil met zijn minnares Babet. Na de eerste klap volgt een emotionele tijd, waarin veel geregeld moet worden. Als Karin tijdens een etentje haar vriendin Els, de zus van Bart, in vertrouwen neemt over deze emotionele achtbaan, krijgt ze plotseling het bericht dat Marc een ernstig auto-ongeluk heeft gehad en is overleden.

Karin ontvangt van de politie Marcs persoonlijke spullen, de auto is total loss. In een waas van woede en verdriet gaat ze op zoek naar antwoorden. Wat heeft Marc bezield? Wie is die Babet? Hoe lang was dit al aan de gang? Zat zij bij hem in de auto? Weet ze dat Marc dood is? En de allerbelangrijkste vraag: hoe is hij verongelukt? Als diezelfde avond Marcs telefoon door een anoniem nummer wordt gebeld, neemt ze onmiddellijk op. Maar het enige dat ze hoort is het geluid van klotsend water en een kind dat steeds hetzelfde zingt: 'Daar was laatst een meisje boos.. Daar was laatst een meisje boos...'

Tijdens Marcs begrafenis is de gehele vriendenclub aanwezig, behalve Bart. Dat is vreemd. Ongerust rijdt Els naar zijn woning en treft hem daar dood op de grond aan. Er zijn nergens sporen van inbraak en ook op het lichaam zijn geen uiterlijke verwondingen te zien. In paniek belt ze 112. Terwijl ze op de ambulance wacht, ziet ze de telefoon in Barts hand met de melding dat er iets is ingesproken op zijn voicemail. Nieuwsgierig opent ze het bericht en ook zij krijgt een zingende kinderstem te horen: 'Die wou niet baren... Die wou niet baren...'

Schrijver: Marion van de Coolwijk
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045212838
Ebook: 9789045213934
Uitgever: Karakter
Over en uit
Emiel heeft een succesvolle carrière als app-ontwikkelaar. Hij is getrouwd met Roos en ze hebben een dochtertje, Tirza. Ogenschijnlijk leiden ze een gelukkig gezinsleven. Maar de spanningen nemen langzamerhand toe. Emiel staat onder grote druk als hij niet al zijn klanten tevreden kan houden. Roos is jaloers op zijn naar haar idee wel erg amicale relatie met de bloedmooie au pair. En hun rijkdom blijkt ook een heel gevaarlijke kant te hebben als Tirza wordt ontvoerd.

Roos is totaal in paniek, maar krijgt al snel een bericht van de ontvoerders. Wanhopig besluit ze hen te ontmoeten en het gevraagde losgeld mee te nemen. Vervolgens is ze dagenlang spoorloos. Emiel is radeloos en de politie tast compleet in het duister. Dan duiken zowel Roos als Tirza plotseling weer op. Roos heeft het over een donkere ruimte waar ze samen met Tirza geblinddoekt werd vastgehouden, wat het voor haar onmogelijk maakte haar ontvoerders te zien of te weten waar ze zich bevond. Was de ontvoering een waarschuwing van een lastige klant van Emiel? En kan Roos weer in haar ritme komen?
Schrijver: Marion van de Coolwijk
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045212678
Ebook: 9789045214375
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsRust zacht

Zie voor de beschrijving van dit boek: Mangelvrouw.

Schrijver: Marion van de Coolwijk
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789461095732
Ebook: 9789461095855
Uitgever: De Crime Compagnie