Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Paulien Cornelisse

Boeken van Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse is schrijfster, cabaretière en columniste.

Meer over Paulien Cornelisse

Genres: Diversen, Non-Fictie

Geboren: 1976

Geboorteland: Nederland

Website: Paulien Cornelisse


Overzicht

  • De verwarde cavia
  • Echt gebeurd - op papier
  • En dan nog iets
  • Japan in honderd kleine stukjes
  • Taal is zeg maar echt mijn ding
  • Taal voor de leuk

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verwarde cavia

Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega's kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt.

Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega's heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft.

Schrijver: Paulien Cornelisse
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789082430202
Ebook: 9789082430219
Uitgever: Cornelisse
Echt gebeurd - op papier

Waargebeurde verhalen, verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt..

12,5 jaar geleden organiseerden Paulien Cornelisse en Micha Wertheim voor de eerste keer Echt gebeurd in comedyclub Toomler te Amsterdam: een middag waarop mensen uit het hoofd mooie, grappige of bijzondere verhalen vertelden die ze zelf hadden meegemaakt. Het bleek een enorm succes: gewoon zitten en luisteren naar verhalen van vertellers die in de meeste gevallen nog nooit op een podium hadden gestaan. Ze varieerden van een meisje dat zo graag wilde paardrijden dat ze vriendschap sloot met een kwaadaardige baron, tot iemand die in haar eentje moest vluchten uit Iran, tot een beduusde ME’er die klem kwam te zitten tijdens de kroningsrellen.

Tot nu toe werden er wel 5000 verhalen verteld en zijn er speciale edities geweest op onder andere Lowlands, Crossing Border en IDFA. De beste zijn wekelijks te beluisteren op de razend populaire podcast Echt gebeurd, die elke maand meer dan 500.000 keer gedownload wordt en steevast opduikt in lijstjes met de beste en best beluisterde podcasts.

Voor Echt gebeurd - op papier maakten Cornelisse en Wertheim een selectie van de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit de afgelopen 12,5 jaar.

* Paulien Cornelisse & Micha Wertheim.

Schrijver: Paulien Cornelisse
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463361323
Uitgever: De Harmonie
En dan nog iets

Wat is het verschil tussen leuk en leuk-leuk? Wat zijn de fijnere nuances van nazi-Duits en porno-Duits? Wat is nouveau kak?

En dan nog iets is de opvolger van Taal is zeg maar echt mijn ding, waarvan meer dan 400.000 exemplaren zijn verkocht. Ook dit nieuwe boek staat weer vol met even onnuttige als amusante analyses van ons taalgebruik. Niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.

Schrijver: Paulien Cornelisse
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025438036
Ebook: 9789020412406
Uitgever: Atlas Contact
Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij. En die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in dit prachtig vormgegeven boek.

Pauliens collectie bestaat uit dingen die ze weet over Japan. Soms zijn het vondsten die ze deed tijdens haar reizen en verblijven in het land, onder meer voor haar VPRO-serie Tokidoki. Soms zijn het opmerkelijke feitjes. En omdat ze het nu eenmaal niet laten kan, zitten er in haar verzameling ook veel schitterende observaties van de Japanse taal.

Japan in honderd kleine stukjes is een verfrissend boek voor reizigers, thuisblijvers, taalliefhebbers en andere nieuwsgierigen. Paulien Cornelisse laat je ervaren hoe het voelt om te houden van een land dat nooit van jou zal zijn.

Schrijver: Paulien Cornelisse
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789082430271
Uitgever: Cornelisse
Taal is zeg maar echt mijn ding

Waarom mensen die zeggen 'als ik even heel eerlijk ben' eng zijn. Waarom 'focking' niet hetzelfde is als 'fucking' en 'seks' niet hetzelfde als 'sex'. Waarom 'oké' het nieuwe 'ja' is en 'ieuw' het nieuwe 'urlg'.

Taal is zeg maar echt mijn ding gaat over taal. Niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.

Schrijver: Paulien Cornelisse
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789025438838
Ebook: 9789025432621
Uitgever: Atlas Contact


Taal voor de leuk

Waarom zegt de conducteur in de trein 'UhLelystad' in plaats van gewoon 'Lelystad'? Kun je beter 'ARG' whatsappen of 'ARGH'? Wat zijn dwangclichés? Auto-irritaties? En wat is woordaanelkaarplakkisme?

Paulien Cornelisse is een groot liefhebber van de Nederlandse taal. 'Je ergeren? Dat doe je maar in je vrije tijd,' zegt Paulien, om vervolgens als een detective op zoek te gaan naar taalvernieuwingen, miscommunicaties en bizarre gesprekswendingen. In Taal voor de leuk deelt ze haar nieuwste fascinaties.

Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt Paulien de taal onder de loep.

Schrijver: Paulien Cornelisse
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082430233
Ebook: 9789082430240
Uitgever: Cornelisse