Boekenplank:
Kies

Boeken van S.A. Cosby

S.A. Cosby (Shawn A. Cosby) won met Een laatste uitweg onder meer de Los Angeles Times Book Prize, het was een New York Times Notable Book en het werd tot de beste boeken van het jaar verkozen door onder meer de NPR, The Guardian en Library Journal. Als Cosby niet schrijft, is hij een fervent hiker en schaakspeler.

Meer over S.A. Cosby

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Alle zondaars zullen bloeden - All the sinners bleed
  • Een laatste uitweg - Blacktop wasteland
  • Vlijmscherpe tranen - Razorblade tears

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlle zondaars zullen bloeden

Titus Crown is de eerste zwarte sheriff van Charon County. In de afgelopen decennia hebben er in Charon slechts twee moorden plaatsgevonden. Maar met jaren ervaring als FBI-agent op zak weet Titus als geen ander dat geheimen altijd onder de oppervlakte etteren, ook in het schijnbaar rustige Charon, een land van illegaal gestookte whisky, maisbrood en kamperfoelie.

Een jaar na de aanstelling van Titus wordt een onderwijzeres vermoord. De dader, een zwarte oud-leerling, wordt ter plekke doodgeschoten door de hulpsheriffs voordat Titus kan ingrijpen. Die etterende geheimen liggen nu open en bloot, klaar om het dorp uit elkaar te scheuren...

Schrijver: S.A. Cosby
Oorspronkelijke titel: All the sinners bleed
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044367348
Ebook: 9789044367355
Uitgever: The House of Books
Een laatste uitweg

Beauregard 'Bug' Montage is een goudeerlijke monteur, een liefhebbende echtgenoot en een hardwerkende vader. Maar ooit was Bug de man die van de heuvels van North Carolina tot de stranden van Florida bekendstond als de beste vluchtautobestuurder van de Oostkust.

Wanneer zijn zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven in elkaar dreigt te storten voelt hij de onverbiddelijke aantrekkingskracht van de wereld van bloed en kogels. Als een vroegere kennis hem vertelt over een overval op een juwelier die niet mis kán gaan, heeft Bug het gevoel dat hij niet anders kan dan weer achter het stuur plaats te nemen. En Bug is op zijn best als de geur van benzine zich vermengt met de geur van angst.

Achtervolgd door de geest van wie hij ooit was en de vader die verdween wanneer hij hem het meest nodig had, moet Bug een laatste uitweg vinden.

Schrijver: S.A. Cosby
Oorspronkelijke titel: Blacktop wasteland
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044363906
Ebook: 9789044363913
Uitgever: The House of Books
Vlijmscherpe tranen

Een zwarte vader. Een witte vader. Twee vermoorde zoons. Een zoektocht naar wraak...

Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uitliep en sindsdien heeft hij niet eens een bekeuring gekregen voor te hard rijden. Maar wanneer de politie bij hem aanklopt, weet hij dat hij als zwarte man bang moet zijn. Ike is er kapot van als hij hoort dat zijn zoon Isiah is vermoord, samen met zijn witte echtgenoot Derek. Hoewel hij de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, moeten de twee oud-gevangenen hun eigen vooroordelen over hun zoons - en over elkaar - te lijf gaan in hun missie om wraak te nemen.

Schrijver: S.A. Cosby
Oorspronkelijke titel: Razorblade tears
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044365504
Uitgever: The House of Books