Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Curtin


Overzicht

  • De bibberende zwemclub - The Cove Shivering Club
  • Het anti-kerstgenootschap - The League Against Christmas

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bibberende zwemclub
Voor Junior Nash en Dunstan Tucker begon het allemaal in 1955 op Goede Vrijdag. Ondanks het kille weer - het voorjaar was nog niet eens aangebroken - doken zij, samen met tientallen andere blote mannen de baai in, de kou van de Atlantische Oceaan trotserend, en zwommen naar de overkant. Zodoende werden zij volwaardig lid de Cove Shivering Club. De regels van de club waren simpel: je plast niet in het water en je brengt geen vrouwen mee.
Jaren later komen de leden weer bijeen om te beslissen hoe om te gaan met een man die zijn vrouw mee wil brengen en daarmee een van de twee regels overtreedt. Er breekt een richtingenstrijd uit die zijn weerga niet kent, traditionalisten kruisen de degens met modernisten; en de lezer wordt meegezogen in de magische wereld van schrijver Michael Curtin.
In een onbeschrijflijk pandemonium trekken goedaardige ooms, gekke paters, in lakens gehulde orkestleden, ontevreden bankemployés, een impressario met een Oedipuscomplex, een principiële bankoplichter, een mislukte schrijver en tientallen andere onvergetelijke personages aan ons voorbij.
Schrijver: Michael Curtin
Oorspronkelijke titel: The Cove Shivering Club
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-453-0054-0
Uitgever: BZZTôH
Het anti-kerstgenootschap
In de slonzige pub The King's Head in het Londense Shepherd's Bush ontmoeten elke woensdagavond vijf kaartspelers elkaar: Percy Bateman, een Ierse sociale brekebeen die eens spectaculair faalde op het rugbyveld; Kenneth Foster, een accountant die zijn verlangens voor travestie tracht te verbergen; Arthur Ellis, een voormalig regio-manager bij Natwest Finance die de wereld tracht te overtuigen van het in die jaren impopulaire linoleum en daartoe altijd een stuk bij zich heeft; Ernie Gosling, barman bij The King's Head, de beste barman ter wereld (en later ook de beste politieagent ter wereld) en Diana Hayhurst, de van schoudervullingen voorziene redacteur van Unipolitan, magazine voor de moderne vrouw.
Naast het kaarten is er nog één zaak die hen verenigt: hun collectieve hekel aan Kerstmis. Ze besluiten dan ook een genootschap te vormen en beramen een overval op het kerstfonds van een diddly club in Ierland. Deze onzinnigheid lijkt te slagen, ondanks de toeziende, valse blikken van de gemeentepolitie, die het anti-kerstgenootschap aanzien voor een onderdeel van de IRA.
Schrijver: Michael Curtin
Oorspronkelijke titel: The League Against Christmas
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-453-0044-3
Uitgever: BZZTôH