Boekenplank:
Kies

Boeken van James Dashner

James Dashner werd geboren in Georgia en woont in de Rocky Mountains. Hij werkte in de financiële wereld, maar is nu fulltime auteur.

Meer over James Dashner

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: James Dashner


De Labyrint Renner / The Maze Runner

  1. De moordopdracht - The kill order
  2. De viruscode - The fever code
  3. De labyrintrenner - The maze runner
  4. De schroeiproeven - The scorch trials
  5. De doodskuur - The death cure
  6. De labyrintrenner files - The maze runner files

The Mortality Doctrine

  1. Geestesoog - The eye of minds
  2. Cyberbrein - The rule of thoughts
  3. Survivalgame - The game of lives

E-books

  • Gunner Skale - Gunner Skale

gedetailleerd overzicht

De Labyrint Renner / The Maze RunnerDe moordopdracht

Vóór het bestaan van WICKED, voordat de Laar was gebouwd en voordat Thomas in het labyrint terechtkwam, werd de aarde geteisterd door zonnevlammen. Mark en Trina wisten die te overleven. Dat bleek een peulenschil bij wat nog zou volgen.

Een onheilspellend virus raast over de aardbol. Het muteert en het ziet ernaar uit dat de mensheid volledig zal worden weggevaagd. Mark en Trina zijn er echter van overtuigd dat er een mogelijkheid moet bestaan om niet ten onder te gaan. Ze zijn vastbesloten om te overleven. Maar in deze bijna vergane wereld heeft alles zijn prijs, en ben je voor sommigen dood meer waard dan levend.

Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The kill order
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021458397
Ebook: 9789021458670
Uitgever: Querido
De viruscode

De Laarders zijn terug!

Eerst kwamen de zonnevlammen die de aarde vernietigden. Toen kwam de Vuring, een muterend virus dat een groot deel van de mensheid uitroeide. Toen kwam WICKED, op zoek naar een oplossing. En die vonden ze in één uitverkoren jongen. Zijn naam was Thomas. Thomas bouwde een labyrint.

Er zijn geheimen. Er zijn leugens. Dit is het verhaal van Thomas, en hoe hij een labyrint bouwde dat alleen hij weer zou kunnen afbreken.

Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The fever code
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789021400129
Ebook: 9789021400143
Uitgever: Querido
De labyrintrenner

Nadat zijn geheugen is gewist, wordt Thomas wakker in een grote open ruimte met gigantische muren eromheen. De jongens die er al wonen hebben geen idee wat ze er doen of waar ze vandaan komen. Als Thomas beseft dat ze gevangen zitten in een labyrint, sluit hij zich aan bij de Renners.

Overdag proberen de Renners een uitgang te vinden, maar ’s nachts is het levensgevaarlijk buiten de muren en wacht onherroepelijk de dood. Thomas zet alles op het spel om uit het labyrint te ontsnappen, en om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

The Maze Runner - 2014
Regisseur: Wes Ball
Cast: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Will Poulter, e.a.
Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The maze runner
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021454658
Ebook: 9789021454689
Uitgever: Querido
De schroeiproeven

Een weg vinden uit het labyrint had de oplossing moeten zjin. Maar WICKED is nog niet klaar. De tweede fase is pas net begonnen: de Schroei.

Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint hebben twee weken om de Schroei, het meerst verbrande deel van de wereld, over te steken. Vriendschappen worden op de proef gesteld. Er is geen hulp. Voor wie het niet haalt, wacht onherroepelijk de dood.

Maze Runner: The Scorch Trials - 2015
Regisseur: Wes Ball
Cast: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, e.a.
Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The scorch trials
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021401461
Ebook: 9789021456591
Uitgever: Querido
De doodskuur

WICKED heeft alles afgepakt van Thomas: zijn identiteit, zijn geheugen en nu ook zijn enige vrienden - die uit de laar. Maar het einde is nabij. Alle beproevingen zitten erop, na nog een allerlaatste test. De vraag is of iemand die zal overleven?

WICKED beseft echter niet dat de herinneringen van Thomas veel verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. Thomas weet dat hij niets kan geloven en niemand kan vertrouwen. Of toch?

Thomas ontsnapte uit het labyrint. Hij overleefde de Schroei. En hij zal alles op alles zetten om zijn vrienden te redden. Toch kan alleen de waarheid zelf een einde maken aan de wereld van wicked. De tijd voor leugens is voorbij.

Maze Runner: The Death Cure - 2018
Regisseur: Wes Ball
Cast: Dylan O'Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, e.a.
Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The death cure
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021408422
Ebook: 9789021457390
Uitgever: Querido


De labyrintrenner files

In De labyrintrenner files vind je allerlei extra informatie over WICKED, de Laarders en de Vuring. Lees meer over het eerste gesprek van Thomas met Theresa, wat Minho heeft doorgemaakt in Fase III, het verleden van Wok, en meer. Voor echte fans van De labyrintrenner (ca. 56 pagina's).

Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The maze runner files
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021400051
Ebook: 9789021400167
Uitgever: Querido

The Mortality DoctrineGeestesoog

Voor Michael en zijn medegamers kan het VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Waarom zou je de regels volgen als je door te hacken alles wat je wilt binnen handbereik hebt?

Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: iemand houdt gamers in het VirtNet gegijzeld, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt een levensgevaarlijke opdracht. De grens tussen spel en realiteit zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen...

Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The eye of minds
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021400068
Ebook: 9789021400075
Uitgever: Querido
Cyberbrein

Michael dacht dat als hij zou helpen om cyberterrorist Kaine op te sporen, VirtNet weer veilig zou zijn voor gamers. Niets bleek minder waar. De waarheid is vreselijker dan hij ooit had kunnen denken.

Kaine blijkt een Tangent, een tot leven gekomen computercode. Kaine heeft een manier gevonden om Tangenten in de hersenen van mensen te plaatsen en de controle over te laten nemen. Hij wil alle mensen op aarde vervangen door Tangenten. Michael lijkt de enige te zijn die hem kan stoppen…

Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The rule of thoughts
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021400082
Ebook: 9789021400099
Uitgever: Querido
Survivalgame

Gamen was Michael zijn lust en zijn leven. Een paar weken geleden nog deed hij niets liever dan in VirtNet rondlopen. Nu riskeert hij met elke inlog zijn leven. Het is al lang geen spelletje meer. VirtNet is een dodelijke omgeving geworden en Kaine wordt elke dag sterker.

Kaine's plan - de Sterfelijkheidsdoctrine - is bijna uitgevoerd en de grens tussen de echte wereld en de virtuele wereld vervaagt meer en meer. De hele wereld loopt gevaar zolang Kaine nog rondloopt. Om hem tegen te houden heeft Michael zijn vrienden hard nodig. Maar eerst zal hij erachter moeten komen wie van zijn vrienden echt te vertrouwen is...

Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: The game of lives
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021400105
Ebook: 9789021400112
Uitgever: Querido

E-booksGunner Skale

In de Mortality Doctrine-reeks nemen Michael en zijn vrienden Bryson en Sarah het op tegen de kwaadaardige tangent Kaine. In hun zoektocht naar Kaine treffen ze op het Pad de meest beroemde gamer ter wereld: Gunner Skale.

Maar hoe is Gunner daar terecht gekomen? En weet hij meer van Kaine en de Sterfelijkheidsdoctrine? In Gunner Skale lees je meer over deze excentrieke gamer!

Schrijver: James Dashner
Oorspronkelijke titel: Gunner Skale
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789021402727
Uitgever: Querido