Boekenplank:
Kies

Boeken van Carys Davies

Meer over Carys Davies

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Carys Davies


Overzicht

  • Het missiehuis - The mission house
  • West - West

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet missiehuis

Om zijn demonen in Engeland te ontvluchten, zoekt Hillary Byrd zijn toevlucht in een bergdorp in het zuiden van India. Daar vindt hij troost in de eenvoud van het leven. Hij laat zich door zijn chauffeur Jamshed per riksja rondrijden en verblijft in een missiehuis naast de plaatselijke pastorie waar de padre en zijn adoptiedochter Priscilla hem onder hun hoede hebben genomen.

Naarmate Hillary’s vriendschap met de jonge vrouw groeit, begint hij zich af te vragen of zijn doel in deze nieuwe relatie ligt. Maar religieuze spanningen broeien en het missiehuis is misschien niet de veilige haven die het lijkt.

In Het missiehuis geeft Davies vol verbeeldingskracht een nieuwe invulling aan postkoloniale verhalen in een wereld vol breuklijnen tussen religie en ongeloof, oud en nieuw, imperiaal verleden en nationalistisch heden. Het missiehuis is een revolutionair, teder en zorgvuldig vormgegeven verhaal over zowel de wonderen als de verschrikkingen van menselijke verbondenheid in een moderne wereld.

Schrijver: Carys Davies
Oorspronkelijke titel: The mission house
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029094016
Ebook: 9789402316155
Uitgever: Meulenhoff
West

Pennsylvania, begin negentiende eeuw. Als weduwnaar en muilezelhouder Cy Bellman in de krant leest dat er gigantische, eeuwenoude botten zijn ontdekt in het modderige Kentucky, verlaat hij zijn kleine boerderij om met eigen ogen te zien of het gerucht dat er nog steeds reusachtige monsters rondstruinen in de wildernis achter de Mississippi waar is. Met de belofte dat hij zijn dochter Bess vaak zal schrijven en dat hij binnen twee jaar terug zal keren, laat hij haar achter bij zijn nukkige zus en trekt naar het westen.

Met alleen een oude schuur vol miserabele dieren en de gouden ring van haar overleden moeder vult Bess eenzame dagen met het volgen van haar vaders route op kaarten in de bibliotheek en wachtend op zijn brieven. Ondertussen dwaalt Bellman steeds verder weg van huis door onherbergzame en vreemde landschappen, op een roekeloze zoektocht naar het onbekende.

Schrijver: Carys Davies
Oorspronkelijke titel: West
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029093231
Ebook: 9789402312287
Uitgever: Meulenhoff