Boekenplank:
Kies

Boeken van Rene Denfeld

Meer over Rene Denfeld

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Rene Denfeld


Overzicht

  • De betoverden - The enchanted

Naomi Cottle

  1. Het sneeuwmeisje - The child finder
  2. Het vlindermuseum - The butterfly girl
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe betoverden

'Dit is een betoverde plek. Anderen zien dat niet, maar ik wel.'

De betoverde plek is een oude stenen gevangenis, gezien door de ogen van een terdoodveroordeelde die in zijn boeken en fantasieën overleeft en de grimmige wereld rond hem tot een magische plaats maakt. Hij ziet en hoort wat anderen niet opmerken.

In die vreemde wereld vol geschifte poëzie en rauw gevangenisgeweld figureren twee buitenstaanders: de gevallen priester en de dame, een onderzoekster die vergeten dossiers uitspit om veroordeelden van de doodstraf te redden. Ze trekt zich het lot van de moordenaar York aan, in wie ze meer een slachtoffer dan een dader vermoedt. Maar York wil niet gered worden.

Schrijver: Rene Denfeld
Oorspronkelijke titel: The enchanted
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401420440
Ebook: 9789401423267
Uitgever: Lannoo

Naomi CottleHet sneeuwmeisje

Hoeveel kilometer je ook hebt moeten rennen, hoelang je ook weg bent geweest, het is nooit te laat om gevonden te worden.

Madison verdween op vijfjarige leeftijd in het bos. Dat was drie jaar geleden. Hoewel de kans dat ze nog leeft bijzonder klein is, huren haar ouders een specialist in: Naomi Cottle, bijgenaamd 'de kindvinder'. Naomi begrijpt verdwenen kinderen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf ooit is ontvoerd.

Naomi's zoektocht naar het meisje voert haar terug naar haar eigen verleden, naar het pleeggezin waar ze geborgenheid vond. Van de tijd daarvoor herinnert ze zich niets. Maar hoe dieper ze het bos in loopt, hoe dichterbij haar verleden komt.

Diep in dat duistere woud woont een meisje dat denkt dat ze een sneeuwmeisje is. Omdat ze altijd binnen moet blijven, in de hut die ze deelt met een jager, heeft ze een rijke innerlijke belevingswereld. Haar redding ligt in fantasie, hoop en liefde op een plek waar je die niet verwacht.

Schrijver: Rene Denfeld
Oorspronkelijke titel: The child finder
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402700824
Ebook: 9789402755053
Uitgever: HarperCollins
Het vlindermuseum

Als kinderen werden ze ontvoerd. Eén zus ontsnapt, de ander is nog steeds niet terecht...

Naomi is privédetective, gespecialiseerd in het opsporen van verdwenen kinderen. Zij begrijpt hen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf als kind ook werd ontvoerd. Naomi neemt echter geen nieuwe opdrachten aan totdat ze haar zusje heeft gevonden, dat achterbleef toen Naomi ontsnapte. Ze heeft geen foto, niet eens een naam. Haar houvast is het enige beeld dat ze zich nog herinnert: een aardbeienveld, blote voeten, vluchten.

Als er meer meisjes verdwijnen, kan Naomi de zaak niet langer negeren. Maar ze loopt gevaar, meer dan ze zelf weet. En dan ontmoet ze de mysterieuze Celia, geobsedeerd met vlinders en met een raadselachtige plek: het vlindermuseum.

Schrijver: Rene Denfeld
Oorspronkelijke titel: The butterfly girl
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704136
Ebook: 9789402758788
Uitgever: HarperCollins