Boekenplank:
Kies

Boeken van Siobhan Dowd

Meer over Siobhan Dowd

Genre: Roman

Website: Siobhan Dowd


Overzicht

  • De weg - Solace of the road
  • Een helle kreet - A swift pure cry
  • Het moerasmeisje - Bog child
  • Het reuzenradmysterie - The London eye mystery

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weg
Het enige waar Holly Hogan geluk uit haalt, zijn de herinneringen aan haar moeder. Ze haat haar leven en haar pleeggezin. Alles verandert wanneer ze een pruik vindt. Met de blonde, glanzende lokken voelt ze zich een ander mens. Ze is nu Solace: een stoer meisje met een sexy loopje en een grote mond, dat gewoon wegloopt als iets haar niet bevalt. Een meisje dat op zoek gaat naar haar moeder in Ierland. Zo begint een bitterzoete en soms hilarische reis waarin Solace met flair de wereld ontdekt, en Holly op haar tenen meelift. Samen ontrafelen ze haar ware persoonlijkheid, en de geheimen uit het verleden.
Schrijver: Siobhan Dowd
Oorspronkelijke titel: Solace of the road
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-475-1732-0
Uitgever: Van Goor
Een helle kreet
Wanneer Shells moeder doodgaat, wil haar vader zijn leven aan de Heer wijden. En aan de drank, waar hij het geld aan uitgeeft dat hij met collectes voor de kerk ophaalt. Shell moet zich om haar broertje en zusje bekommeren, en om zichzelf. Het gezin woont in de stenige velden buiten het Ierse dorpje Coolbar. De dorpelingen kijken het gezin met de nek aan. Alleen Pastoor Rose, de nieuwe jonge kapelaan, is vriendelijk tegen Shell. Shell krijgt iets met schoolgenoot Declan, maar die vertrekt plotseling naar Amerika. Zij blijft alleen achter. Zwanger. Niemand lijkt het te merken, niet eens Shells vader, die zijn gezin steeds vaker de rug toekeert en soms hele dagen wegblijft. Shells broertje en zusje zijn de enigen die haar kunnen helpen de baby ter wereld te brengen. Wanneer er in een grot aan de kust een doodgeboren baby wordt aangetroffen, wordt Shell gearresteerd. De politie weigert naar haar verhaal te luisteren. Opeens is ze het middelpunt van een schandaal dat de landelijke kranten haalt. Zal het Shell met behulp van Pastoor Rose lukken zich staande te houden?
Schrijver: Siobhan Dowd
Oorspronkelijke titel: A swift pure cry
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-5515-835-5
Uitgever: Van Gennep
Het moerasmeisje
Ierland 1980, het hoogtepunt van de onlusten tussen de katholieken en de protestanten. De tiener Fergus McCann is in de heuvels op zoek naar turf - illegaal, want turf steken is ten strengste verboden. Dan vindt hij iets wat zijn hart doet stilstaan. Opgekruld, diep in het moeras, ligt het lichaam van een meisje. En het ziet ernaar uit dat ze is vermoord. Terwijl Fergus de wereld om zich heen probeert te begrijpen - zijn broer die in de gevangenis in hongerstaking is gegaan, zijn ouders die ruziemaken over de politieke situatie in Ierland en zijn groeiende gevoelens voor Cora - komt er in zijn dromen een stem, die langzaam het mysterie rond het moerasmeisje onthult.
Schrijver: Siobhan Dowd
Oorspronkelijke titel: Bog child
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-475-0922-6
Uitgever: Van Goor
Het reuzenradmysterie
Londen, maandag 24 mei, 11.32 uur. Ted en Kat zien hun neef Salim in een cabine van het London Eye stappen, het grootste reuzenrad ter wereld. Londen, maandag 24 mei, 12.02 uur. De cabine staat weer op de grond en de deuren gaan open. Alle mensen stappen uit - maar waar is Salim? Wanneer Salim, de zoon van tante Gloria, op mysterieuze wijze verdwenen is uit de gesloten cabine van het reuzenrad, is iedereen over zijn toeren. Is hij spontaan ontbrand (Teds theorie)? Is hij ontvoerd (Tante Gloria's theorie)? Is hij nog wel in leven (de onuitgesproken angst van de familie)? Zelfs de politie is verbijsterd. Ted en Kat zetten hun broer-zusgeruzie opzij. Ze volgen een spoor door Londen in een wanhopige poging hun neef te vinden. Maar de tijd staat niet stil.
Schrijver: Siobhan Dowd
Oorspronkelijke titel: The London eye mystery
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-475-0923-3
Uitgever: Van Goor