Boekenplank:
Kies

Boeken van Jessica Duchen

Meer over Jessica Duchen

Genre: Roman

Website: Jessica Duchen


Overzicht

  • Hongaarse dansen - Hungarian dances
  • Verstilde stemmen - Songs of triumphant love
  • Wonderkind - Alicia's gift

gedetailleerd overzicht

OverzichtHongaarse dansen
Karina is er niet zo zeker van dat ze de beste keuzes in het leven gemaakt heeft, maar ze is bereid daar drastisch verandering in te brengen.
Wanneer haar beste vriendin bij een groot ongeluk betrokken is, wordt Karina gedwongen na te denken over haar eigen leven en gaat ze op zoek naar haar verleden. Ze ontdekt haar Hongaarse achtergrond en Roma-voorouders, wat haar leven voorgoed verandert.
In een indrukwekkende familiegeschiedenis die bijna een eeuw omspant, worden heden en verleden met elkaar verweven door de verhalen van Karina, haar ouders Erzsébet en Dénes, die de terreur in hun eigen land ontvluchtten en haar grootmoeder, de wereldberoemde violiste Mimi Rácz. Karina beseft dat ze haar liefde en passie voor muziek niet langer kan ontkennen.
Schrijver: Jessica Duchen
Oorspronkelijke titel: Hungarian dances
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-325-1143-2
Uitgever: De Kern
Verstilde stemmen
Gevierd operazangeres Terri Ivory ligt voor een operatie aan haar stembanden in het ziekenhuis en probeert te accepteren dat dit het einde van haar carrière kan betekenen. Intussen ontdekt haar achttienjarige dochter Julie een dagboek dat haar liefde voor haar moeder op de proef stelt.
Terri komt weer thuis en de twee doen alsof er niets aan de hand is, zowel naar elkaar als naar hun geliefden: de door oorlog getraumatiseerde Teo, wiens liefde voor Terri grenst aan het obsessieve en Alistair, Julie's vriend, die aankondigt het leger in te gaan. Alle vier maken ze drastische keuzes, met de liefde voor elkaar en de kracht van muziek als enige houvast.
Schrijver: Jessica Duchen
Oorspronkelijke titel: Songs of triumphant love
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-325-1175-3
Uitgever: De Kern
Wonderkind
Alicia is vier jaar wanneer ze thuis op de piano op het gehoor een klassiek stuk speelt dat ze 's morgens op de creche heeft gehoord. Haar ouders, Kate en Guy, staan versteld. Zeker wanneer al snel de omvang van haar talent duidelijk wordt.
Ze weten niet goed hoe om te gaan met een wonderkind als Alicia. Kate, vroeger zelf een verdienstelijk violiste, wil Alicia stimuleren alles uit haar talent te halen: ze zet haar ertoe aan zes uur per dag te studeren en op te passen met sporten voor het geval er iets met haar handen gebeurt. Guy, daarentegen, heeft het liefst dat Alicia een onbezorgde jeugd heeft, dan maar met het risico dat haar talent verloren gaat.
Langzaam maar zeker wordt de situatie thuis onhoudbaar: het huwelijk van Kate en Guy komt onder grote spanning te staan, Alicia's broer wordt steeds onhandelbaarder en de druk op Alicia's schouders neemt met de dag toe.
Schrijver: Jessica Duchen
Oorspronkelijke titel: Alicia's gift
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-325-0177-8
Uitgever: De Kern