Boekenplank:
Kies

Boeken van Inge Duine


Overzicht

  • De laatste tour
  • Op glad ijs

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste tour
Rouen is in de ban van de start van de Tour de France. Wanneer topfavoriet John Ryder vlak voor de start dood wordt aangetroffen in zijn hotelkamer, staat de Tour op zijn kop. Autopsie wijst uit dat Ryder overleed aan een hartstilstand en dat hij sporen van doping had in zijn bloed.

Vanwege de impact die de dood van Ryder heeft, komt er een uitgebreid onderzoek en de nukkige rechercheur Pierre Thilliez ziet zich, zeer tegen zijn zin, genoodzaakt met het peloton mee te reizen om de zaak op te lossen.

De ambitieuze Amerikaanse journaliste Patricia Wale ziet Ryders dood als hét verhaal van de Tour en samen met haar Britse collega Stephen Dunham gaat ze op onderzoek uit.

Ondertussen probeert Maarten Bergerink, Ryders meesterknecht, gewoon mee te koersen in het peloton. De Tour wacht immers op niemand. Maar dan stort de geletruidrager tijdens een bergrit in een ravijn. Een toevallig ongeluk... of is er meer aan de hand?

Schrijver: Inge Duine
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026139703
Uitgever: De Fontein
Op glad ijs
Nog geen half jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 vinden in Salt Lake City de Olympische Winterspelen van 2002 plaats. Amerika is in angst en de autoriteiten willen koste wat het kost voorkomen dat opnieuw een aanslag wordt gepleegd. Dit moeten de Patriot Games worden.

Topschaatster Jennifer Rose vermoedt dat haar vriend Mike Parker - dé ijshockeyvedette van de VS - verwikkeld is in louche zaken en wellicht de veiligheid van de Spelen met opzet in gevaar brengt.

Wanneer er een dode vrouw wordt gevonden met de afbeelding van de olympische ringen op haar borst met daarbij de tekst 'Uncle Sam killed me', raakt de zaak in een stroomversnelling. In een race tegen de klok moet Jennifer de waarheid zien te achterhalen, voor er meer slachtoffers vallen.
Schrijver: Inge Duine
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026143663
Uitgever: De Fontein