Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary van Duuren

Mary van Duuren laat zich in haar boeken vaak inspireren om, door middel van een juiste mindset en mindfullness, regie te nemen over je eigen leven.

Meer over Mary van Duuren

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De schittering in de diepte
  • Paarse harten

Non-Fictie

  • Tussen rust en ruis
  • Twee ons geluk

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schittering in de diepte

Het leven van Livia en haar vier kinderen wordt bruut verstoord, door een terroristische aanslag in Brussel, waar haar man verblijft. De vermissing van Daniël en daarna het alleen verder moeten als hij blijkt te zijn omgekomen en vallen haar erg zwaar.

Wanneer als laatste de tweeling het huis verlaat en haar nest helemaal leeg is, besluit ze eindelijk op zoek te gaan naar zichzelf. Ze vertrekt naar de Algarve in Portugal. Gedurende deze vakantie ontdekt ze dat haar hart na lange tijd eindelijk weer open staat voor nieuw geluk.

Ze begint een avontuurlijke reis. Er vindt een confrontatie plaats die niet alleen haar toekomst verandert, maar ook haar verleden. Ze is inmiddels een sterke vrouw, die verantwoordelijkheid pakt voor zichzelf en haar eigen beslissingen neemt.

Schrijver: Mary van Duuren
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082646078
Uitgever: Adoremi
Paarse harten

Net wanneer Angela een nieuwe draai aan haar leven probeert te geven en haar energie wil gaan steken in haar relatie met haar echtgenoot Patrick, gaat het slecht met de gezondheid van haar moeder, die haar grootste steun en toeverlaat is.

Ze beschouwt het als haar verantwoordelijkheid om alle ballen hoog te houden binnen haar gezin en haar leven. Wanneer haar puberende zoon zich steeds meer tegen haar keert, verdwijnt haar geduld en haar vertrouwen in de toekomst langzaam maar zeker.

Als haar stervende moeder haar ook nog eens een groot geheim vertelt, lijkt het plotseling alsof haar hele leven uit alleen maar leugens bestaat. Op zoek naar de waarheid ondervindt ze gevolgen die niet te overzien zijn. Het moeten loslaten van haar gezin wordt meer dan ooit en op een bloedstollende manier op de proef gesteld.

Schrijver: Mary van Duuren
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789083002125
Uitgever: Adoremi

Non-FictieTussen rust en ruis

Leven met tinnitus en andere gehoorproblemen...

Eerst is er jarenlang door Mary van Duuren vooral ontkenning van haar slechthorendheid. Dan start de (zoek)tocht naar een diagnose, de oorzaak, het gevolg en hulp. Maar er kondigt zich onverwacht ook een zware ruis en ander lawaai aan, genaamd tinnitus.

Schrijver: Mary van Duuren
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082646054
Uitgever: Adoremi
Twee ons geluk

Mary van Duuren schreef blogs en columns over haar Moments of Happiness en verzamelde ze in deze bundel van 184 pagina’s. De lezer mag zelf ook nadenken over zijn/haar eigen Geluksmomenten en ze schrijven op de daarvoor bedoelde pagina’s.

Schrijver: Mary van Duuren
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082646009
Uitgever: Adoremi