Boekenplank:
Kies

Boeken van Amanda Dykes

Meer over Amanda Dykes

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Amanda Dykes


Overzicht

  • De vondeling van Venetië - All the lost places
  • Zie de sterren die daar staan - Set the stars alight

Bliss

  1. Een glimp van de zee - Up from the sea
  2. Op golven van hoop - Whose waves these are

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vondeling van Venetië

Een man, die geplaagd wordt door schuldgevoel, reist af naar het Venetië van begin twintigste eeuw om te zoeken naar een zeldzaam boek waarvan hij hoopt dat het al zijn daden zal goedmaken. Met de hulp van een Italiaanse boekverkoopster ontrafelt hij stukje bij beetje de geheime geschiedenis van het boek, verborgen in de stenen en grachten van de oude stad.

Met haar rijke stijl en authentieke personages zet Dykes een intrigerend verhaal neer dat tot op de laatste pagina boeit en lezers meer dan tevreden achterlaat.

Schrijver: Amanda Dykes
Oorspronkelijke titel: All the lost places
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029735346
Ebook: 9789029735353
Uitgever: Kok
Zie de sterren die daar staan

Lucy Clairmont groeit op met geschiedenis om zich heen, en voor ze het weet is ze zelf archeologe. Maritiem archeologe om precies te zijn, want als kind was ze al gefascineerd door alles wat met de zee te maken had. Dan slaat het noodlot toe.

Zal het Dashel, een Amerikaanse astronoom, lukken om met al zijn kennis van de sterrenhemel het raadsel uit haar familiegeschiedenis te onthullen?

Schrijver: Amanda Dykes
Oorspronkelijke titel: Set the stars alight
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789051945973
Uitgever: Van Wijnen

BlissEen glimp van de zee

Diep in een bos in New England staat een eeuwenoude boom in het midden van een verhaal dat van generatie op generatie is doorgegeven. Zozeer zelfs dat de inwoners van Ansel-by-the-Sea, Maine, niet langer weten wat waarheid en wat fabel is. Een vrouw op de vlucht in de nacht, geruchten over verraad, revolutie, vergelding...

Wanneer Savannah Mae Thorpe, geboren en getogen diep in het zuiden van het land, arriveert met een versie van het verhaal zoals het nog nooit eerder is gehoord, wordt ze de onwaarschijnlijke leider van een expeditie naar het bos. Met hulp van de plaatselijke houthakker Alastair Bliss, die zelf een duister verleden heeft, kan haar zoektocht naar de waarheid over de Verzoeningsboom onverwachte gevolgen hebben voor haar leven - en dat van de mensen om haar heen.

Een glimp van de zee gaat vooraf aan Op golven van hoop, maar kan heel goed afzonderlijk gelezen worden.

Schrijver: Amanda Dykes
Oorspronkelijke titel: Up from the sea
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789051946123
Uitgever: Van Wijnen
Op golven van hoop

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog stuurt een rouwende visser een gedicht naar een plaatselijke krant: een roep om hoop, zingeving en... stenen. Zijn boodschap? Stuur me een steen voor een geliefde die je mist, en ik zal er iets van bouwen dat leven geeft.

Wanneer het gedicht zich verder verspreidt dan ooit de bedoeling was, veranderen de bescheiden woorden van Robert Bliss het tij van een natie. Dozen met rotsen overspoelen het havendorp aan de kust van Maine en hij zet zijn eeltige handen aan het werk. Totdat het onheil toeslaat.

Tientallen jaren later wordt Annie Bliss teruggeroepen naar Ansel-by-the-Sea omdat GrandBob, de man die haar een toevlucht bood tijdens de moeilijkste zomer van haar jeugd, nu degene is die hulp nodig heeft. Maar wat ze aantreft is een mysterie: een muur van zware dozen met stenen.

Samen met de knappe en mysterieuze postbode van de stad ontdekt Annie het verhaal laag voor laag, verlangend om de hoop terug te vinden die GrandBob ooit zo levend hield. Zo ontdekt ze tegelijk de waarheid achter de kloof in het verleden van haar familie. Terwijl GrandBob de dood in de ogen kijkt, voert Annie een strijd met de tijd, een vijand net zo meedogenloos als de golven van de zee die tegen de rotsen slaat.

Schrijver: Amanda Dykes
Oorspronkelijke titel: Whose waves these are
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789051945782
Ebook: 9789051947182
Uitgever: Van Wijnen