Boekenplank:
Kies

Boeken van Amanda Dykes

Meer over Amanda Dykes

Verenigde Staten

Website: http://amandadykes.com/


Overzicht

  • Op golven van hoop - Whose waves these are
  • Zie de sterren die daar staan - Set the stars alight

gedetailleerd overzicht

OverzichtOp golven van hoop

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog stuurt een rouwende visser een gedicht naar een plaatselijke krant: een roep om hoop, zingeving en... stenen. Zijn boodschap? Stuur me een steen voor een geliefde die je mist, en ik zal er iets van bouwen dat leven geeft.

Wanneer het gedicht zich verder verspreidt dan ooit de bedoeling was, veranderen de bescheiden woorden van Robert Bliss het tij van een natie. Dozen met rotsen overspoelen het havendorp aan de kust van Maine en hij zet zijn eeltige handen aan het werk. Totdat het onheil toeslaat.

Tientallen jaren later wordt Annie Bliss teruggeroepen naar Ansel-by-the-Sea omdat GrandBob, de man die haar een toevlucht bood tijdens de moeilijkste zomer van haar jeugd, nu degene is die hulp nodig heeft. Maar wat ze aantreft is een mysterie: een muur van zware dozen met stenen.

Samen met de knappe en mysterieuze postbode van de stad ontdekt Annie het verhaal laag voor laag, verlangend om de hoop terug te vinden die GrandBob ooit zo levend hield. Zo ontdekt ze tegelijk de waarheid achter de kloof in het verleden van haar familie. Terwijl GrandBob de dood in de ogen kijkt, voert Annie een strijd met de tijd, een vijand net zo meedogenloos als de golven van de zee die tegen de rotsen slaat.

Schrijver: Amanda Dykes
Oorspronkelijke titel: Whose waves these are
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789051945782
Ebook: 9789051947182
Uitgever: Van Wijnen
Zie de sterren die daar staan

Lucy Clairmont groeit op met geschiedenis om zich heen, en voor ze het weet is ze zelf archeologe. Maritiem archeologe om precies te zijn, want als kind was ze al gefascineerd door alles wat met de zee te maken had. Dan slaat het noodlot toe.

Zal het Dashel, een Amerikaanse astronoom, lukken om met al zijn kennis van de sterrenhemel het raadsel uit haar familiegeschiedenis te onthullen?

Schrijver: Amanda Dykes
Oorspronkelijke titel: Set the stars alight
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789051945973
Uitgever: Van Wijnen