Boekenplank:
Kies

Boeken van Jan Eliasberg

Jan Eliasberg heeft een lange carrière als film- televisie- en theaterregisseur, producent en schrijver achter de rug. Hannahs vlucht is haar romandebuut.

Meer over Jan Eliasberg

Genre: Roman

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jan Eliasberg


Overzicht

Hannahs vlucht

Berlijn, Duitsland, 1938. Hannah Weiss staat op het punt een baanbrekende wetenschappelijke ontdekking te doen. Maar als Joodse vrouw wordt ze gediscrimineerd en gedwongen in de kelder van het instituut te werken, en uiteindelijk gaan anderen er met haar ontdekking vandoor. Ondertussen krijgen de nazi’s steeds meer macht in Duitsland en de dreiging wordt almaar groter. Hannah slaat noodgedwongen op de vlucht, waarbij ze gescheiden raakt van haar familie.

New Mexico, Verenigde Staten, 1945. Majoor Jack Delaney is net teruggekeerd uit het bevrijde Parijs en heeft een nieuwe missie: een spion ontmaskeren. Iemand lekt geheimen naar de nazi’s. Jacks hoofdverdachte is Hannah Weiss. Alles wijst naar haar, maar Jack ontdekt dat hij en Hannah meer gemeen hebben dan hij van tevoren had voorzien.

Hannahs vlucht is een meeslepende roman over hoever je moet gaan om je idealen te bereiken - geïnspireerd door ware gebeurtenissen en personen.

Schrijver: Jan Eliasberg
Oorspronkelijke titel: Hannah's war
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026353628
Ebook: 9789026353635
Uitgever: Ambo | Anthos