Boekenplank:
Kies

Boeken van David Ellis

Meer over David Ellis

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: David Ellis


Overzicht

  • De aanklacht - Jury of one
  • De voyeur - Line of vision
  • De zevende dag - Eye of the beholder
  • Het oordeel - Life sentence
  • In het gezelschap van leugenaars - In the company of liars

Jason Kolarich

  1. De verborgen man - The hidden man
  2. Geschonden vertrouwen - Breach of trust
  3. De verkeerde man - The wrong man
  4. Het laatste alibi - The last alibi

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe aanklacht
Shelly Trotter is een advocaat die zich specialiseert in kinderrecht. Als dochter van een gouverneur komt zij terecht in een wereld waar ze geen ervaring mee heeft, die van het strafrecht.

De verdachte is Alex Baniewicz, een zeventienjarige jongen die wordt beschuldigd van de dood van een politieagent. Maar wat was de rol van Alex? Het doelwit of de prooi? En over welk bewijsmateriaal beschikt de aanklager?

Niets kan Shelly tegenhouden - geen juridische ethiek, noch de verkiezingscampagne van haar vader - om Alex te redden van de dodencel...
Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: Jury of one
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044311365
Uitgever: The House of Books
De voyeur
Marty Kalish is waanzinnig verliefd op de getrouwde Rachel. Als Rachels echtgenoot op een nacht verdwijnt, is Marty een van de eersten die wordt ondervraagd. Bij gebrek aan mogelijke verdachten, arresteert de politie hem op verdenking van moord.

Wij weten dat Marty die nacht buiten stond, bij Rachels huis. Wij weten dat hij een motief heeft. Maar is hij ook de moordenaar? Alles wat we vernemen - over Marty, zijn verhouding met Rachel, de bewuste nacht - komt van Marty zelf.

Wij zouden willen dat hij onschuldig is, maar hoe meer hij vertelt, hoe meer we gaan vrezen dat hij wel eens schuldig zou kunnen zijn. Marty verandert voortdurend zijn verhaal, tot hij met de doodstraf wordt geconfronteerd...
Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: Line of vision
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044303247
Uitgever: The House of Books
De zevende dag
Juni 1989. In de aula van een universiteit worden de verminkte lichamen van zes vrouwen gevonden. De moorden vertonen overeenkomsten met de groteske songteksten van een punkband. Voor Terry Burgos, de conciërge die de moorden bekent, zijn de teksten een bevel van God om zondaren te elimineren. Voor de jonge officier van justitie Paul Riley betekent deze zaak een oppepper voor zijn carrière.

Vijftien jaar later is Paul Riley een prominente advocaat. Dan wordt de politie geconfronteerd met een nieuwe reeks moorden waarbij de slachtoffers gruwelijk zijn verminkt. Riley beseft dat de twee zaken met elkaar verband houden. Heeft hij lang geleden de verkeerde man veroordeeld? En hij wordt gekweld door de laatste woorden van Terry Burgos: 'Ik ben niet de enige.'
Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: Eye of the beholder
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044321296
Uitgever: The House of Books
Het oordeel
Advocaat Jon Soliday en senator Grant Tully zijn al jarenlang bevriend met elkaar. Ze delen echter ook een duister geheim: een nacht vol alcohol en drugs die resulteerde in de dood van een jonge vrouw.

Twintig jaar later ontvangt Jon een anonieme brief waarin wordt geëist dat hij 250.000 dollar betaalt in ruil voor zijn stilzwijgen. Plotseling wordt hij in het nauw gedreven door twee jongens die destijds zijn ondervraagd.

Jon weet dat iemand heeft gelogen over wat er twintig jaar geleden is gebeurd. Hij vreest dat diezelfde persoon baat kan hebben bij zijn veroordeling. Maar wie?
Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: Life sentence
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044311761
Uitgever: The House of Books
In het gezelschap van leugenaars
Allison Pagone wordt beschuldigd van moord. De officier van justitie heeft zich ten doel gesteld haar ter dood te veroordelen.

Een FBI-agent gelooft dat ze onder druk gezet kan worden om haar gezin te verraden. Haar dochter en haar ex-echtgenoot trachten hun huid te redden. En daaromheen cirkelt een groep die haar uit de weg wil ruimen.

Op geraffineerde wijze vertelt Ellis dit verhaal in omgekeerde volgorde. Eerst zoomt hij in op Allison kort na haar dood. Vervolgens gaat het verhaal terug in de tijd: eerst een uur eerder, dan een dag, en zo langzaam terug naar het begin, zodat duidelijk wordt wat er wérkelijk is gebeurd - en nóg schokkender, wat er níet is gebeurd.

Waar zal Allison zijn als haar nachtmerrie voorbij is? In het gezelschap van vrienden - of in het gezelschap van leugenaars?
Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: In the company of liars
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044314625
Uitgever: The House of Books

Jason KolarichDe verborgen man
Zevenentwintig jaar geleden is de tweejarige Audrey Cutler midden in de nacht uit haar huis verdwenen. De enige aanwijzing waar de politie over beschikte waren vage ooggetuigenverslagen over een man die de straat van de Cutlers uitrende, en kennelijk iemand droeg. Zonder enig bewijs werd Griffin Perlini gearresteerd - hij was al eerder beschuldigd van kindermisbruik, maar er nooit voor veroordeeld.

Bijna dertig jaar later wordt Perlini vermoord. Dan verschijnt een zekere meneer Smith in het kantoor van advocaat Jason Kolarich die zegt dat hij de belangen van een onbekende partij vertegenwoordigt. De nieuwe cliënt is Audrey Cutlers oudere broer Sammy, Kolarich's vroegere jeugdvriend, een man die hij al bijna twintig jaar niet meer heeft gezien. Wat is er al die jaren geleden werkelijk met Audrey gebeurd?
Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: The hidden man
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044323924
Uitgever: The House of Books
Geschonden vertrouwen
Advocaat Jason Kolarich kan de dood van zijn vrouw en dochtertje maar niet te boven komen. In de nacht dat zij overleden zat Kolarich op kantoor te wachten op een telefoontje van zijn informant Ramirez. Tevergeefs, want diezelfde nacht blijkt Ramirez te zijn vermoord. Kolarich voelt zich schuldig, niet alleen vanwege de dood van zijn vrouw en kind, maar ook vanwege de moord op zijn informant.

Hij kan de klok niet meer terugdraaien, maar hij kan wel uitzoeken door wie Ramirez om het leven is gebracht. Tijdens zijn speurwerk komt Kolarich midden in een FBI-onderzoek naar een corrupte gouverneur en zijn handlangers terecht. Om uit de gevangenis te blijven betreedt hij een louche wereld van afluisterpraktijken, verraad en smeergeld...

Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: Breach of trust
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044334982
Ebook: 9789044337044
Uitgever: The House of Books
De verkeerde man
Advocaat Jason Kolarich neemt de verdediging op zich van een dakloze veteraan die in Irak heeft gevochten. De man staat terecht voor de moord op een vrouw.

Als Jason verder graaft in de zaak komt hij tot de ontdekking dat zijn cliënt waarschijnlijk onschuldig is en door anderen als pion is gebruikt in een vuil spel.

Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: The wrong man
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044342154
Ebook: 9789044342161
Uitgever: The House of Books
Het laatste alibi
Advocaat Jason Kolarich' leven is in een neerwaartse spiraal geraakt nadat zijn vrouw en kind zijn omgekomen en hij na een knieblessure verslaafd is geraakt aan pijnstillers. Door de verslaving ziet hij de dingen niet meer zo helder en neemt hij steeds minder zaken aan.

Wanneer James Drinker zijn kantoor binnenwandelt en hem vertelt dat hij onterecht verdacht wordt van moord op twee vrouwen met wie hij in het verleden uit is geweest, belooft Jason hem juridisch bij te staan mocht het ooit tot een proces komen.

Maar dan vallen er opnieuw slachtoffers en wordt het Jason duidelijk dat niet alles in Drinkers leven is wat het lijkt. Als Jason vervolgens zelf verdachte wordt in de moordzaak, gaat hij op onderzoek uit; om een seriemoordenaar te ontmaskeren en om zijn eigen onschuld te bewijzen.

Schrijver: David Ellis
Oorspronkelijke titel: The last alibi
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044345568
Ebook: 9789044345575
Uitgever: The House of Books